Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Rozszerzyli na weekend i święta.
Trade what you see, NOT what you hear or think

freetrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freetrader »

Rozszerzone spready na weekendy to nic dziwnego - na Oandzie można otwierać pozycje w czasie weekendu (nie wiem, po co, ale można). Inni brokerzy w ogóle nie działają.

Natomiast robią inny brzydki numer - potrafią rozszerzyć spread w ciągu dnia nawet, jak nie ma raportu.

Fuerte007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fuerte007 »

Czasami (bardzo rzadko) podczas weekendu zdarzaja sie spore ruchy - w 2003 roku w niedziele podano informacje oujeciu saddama husajna i dolar zaczalsie umacniac - pamietam bo moj take profit zostal zrealizowany w srodku niedzieli. Podobnie byloz JPY kiedy w niedziele poznym popoludniem podano informacje ze nie bedzie wiecej interwencji BOJ na rynku. Ja kiedys robilem konrtakty walutowe na telefon-o czyms takim jak oanda mozna bylo sobie pomarzyc-takze ludzie nie narzekajcie....tylko robcie kase...

kleofas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kleofas »

witam państwa...jestem tutaj nowym forumowiczem...a propos Oandy - chcialbym się dowiedzieć od kogoś,czy zabraniają tam tzw.scalpowania ...jeśli się nie mylę,przeczytałem gdzieś tu na tym forum,że ponoć nie można tego robić na oandzie..kwestia co uznają za scalpowanie(ile pipsów)?...jesli ktoś coś wie o tym ,będę bardzo wdzięczny za odpowiedź...

i jeszcze jedno pytanie: czy można gdzieś znaleźć wiarygodną - polską instrukcję obsługi Oandy? niestety w angielskim nie jestem biegły i mam pewne problemy z poruszaniem się po tej platformie....

flippper
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: flippper »

Dołączam się do pytań @kleofasa czy mógły ktoś wyjaśnić jak jest w real`u ze skalperami?

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

Oanda sama w sobie nie zabrania skalpowania, ja skalpowałem tam od listopada i nie otrzymałem żadnej informacji że jest zakaz, do tego rozmawiałem przed założeniem konta na Oa z nimi na czacie i odpowiedz była : Oa zezwala na dowolne granie, nie ma zakazów.
Osobiście zamykałem 90% pozycji sl, wielkość od 1do2lotów.
(wszystko blokowałem sl, nawet 4pipsy zysku)
Podobno ponad 2loty Oa sie przyczepia, ale mi nikt nigdy z Oa nie zwrócił uwagi.
Proponuje poprostu grac, a o przyczepianie martwic sie jeśli wystąpi ;)

Pozdrawiam

p.s
IB polecam -pełen wypas spred i szybkość platformy /dla skalpelów idealna! :)

REMI
Bywalec
Bywalec

Jak przelać fundusze na Oande

Nieprzeczytany post autor: REMI »

To dziwne .Przeczytałem wszystkie strony /chyba 16/i nie znalazłem odpowiedzi jak to uczynić.Choc nie raz ktoś ponawiał pytanie. Otóż jesli mamy walutowe konto internetowe/czyli konto walutowe z dostępem do tranzakcji walutowych przez internet/ to po otwrciu strony przelew zewnętrzny/powiedzmy w eur/należy wypełnić pola /nazwa banku,numer konta ,tytuł wpłaty/.
Zgodnie z instrukcją P. Turczy za Chiny tego nie wypełnie/bo gdy chcę przelac EUR to jest nazwa Morgan Bank Frankfurt/m,nr konta, póżniej bank następny z Iban brytyjskim GB,na końcu jeszcze odbiorca z następnym numerem konta/.Dobra biore te trzy numery ,nazwy itd - ide do banku i wypisuje przelew,podaje w kasie i dopiero zdziwka-Panie ja potrzebuje -nazwe banku,swift,numer konta,tytuł wpłaty...............No tak .Ale to możecie przejśc.Najpierw zalogujcie się na stronie oanda.com/włączcie translatora i przetumaczcie sobie kazdą stronke,przeciez nie kazdy zna angielski/Tam pod hasłem otwóz konto X -trade znajdziecie trzy kroki które należy zrobić aby przelac fundusze.Konta się zmieniają-tylko tam po wypełnieniu kolejnych formulaży , spokojnie wszystko zrobicie.No oczywiście jeśli nie macie konta walutowego/swojego/to najkorzystniej jes otworzyc konto za granicą/Bercleys,Loyds/ale chyba AIB z Dublina/właściciel BZWBK to jest to.Wszystko musi być za darmo/przelewy,prowadzenie konta,karta master wypukła itd-to ważne ,trzeba nad tym popracować/Jeśli otwieramy konto na Oandzie w EUR to konto osobiste chyba tez w EUR..Gdy mamy konto osobiste za granicą /od listpada 2006/ to legalne -np.w Londynie -to tam nie ma podatku od rynku Forex- No nie- to takie proste.REMI-SZCZECIN

freetrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freetrader »

Oanda wprowadziła kilka ulepszeń platformy, b. mi się to podoba.

- można dodać SMA, EMA, WMA i BB do okna wskaźnika (np. RSI + SMA)
- można modyfikować średnie kroczące (ilość okresów) - do tej pory trzeba było skasować starą i narysować nową
- linie trendu mogą być kropkowane, pogrubione itede
- dodali wskaźnik Awesome Oscillator

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

freetrader pisze:Oanda wprowadziła kilka ulepszeń platformy, b. mi się to podoba.
na razie dotyczy tylko wersji demo
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
komislaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: komislaw »

fxlamer pisze:na razie dotyczy tylko wersji demo
Na realu też już działa, tylko chyba trzeba wyczyścić pliki tymczasowe (przy korzystaniu z FXDesktop aplikacja sama sie uaktualnia przy każdym update platformy - polecam ;) )

Poza ulepszeniami, o których pisał freetrader, dodano też możliwość wyświetlania zysków/strat dla otwartych pozycji jednocześnie w pipsach i w USD lub Euro ( do ustawienia w Tools - > User Preferences - > MISC )

I jeszcze jedna rzecz: w Tools - > User Preferences - > Chart można włączyć opcję "Magnetic Trendlines", dzięki czemu podczas rysowania linie przyklejają się do punktów na wykresie i można dokładniej wyrysować linie trendu albo zniesienia Fibo.

ODPOWIEDZ