Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

Czy konto demo na oandzie czyms sie rozni od real chodzi mi o kwotowanie ,czy jak otworze demo i real rownoczesnie to tak samo bedzie kwotowalo.Bo do przykladu mt4 to roznica jest kolosalna demo rozni sie od real .Pytam bo mam demo oandy i jak jest roznica w kwotowaniu to nie mam co im glowy zawracaj real kontem .Pozdr

joanw76
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: joanw76 »

Ja gram na Oanda juz 2 lata i nie narzekam.Zdarza sie czasem jakis psikus,ale gdzie sie nie zdarza.Zawsze graja fair wobec mnie.Co do spread'ow to wiele platform majstruje przy nich teraz bo jest duza zmiennosc na rynku.Mimo zwiekszania spred mnie to nie koliduje z moim systemem.
Wystarczą mi 2 pipsy dziennie...

Zulu
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Zulu »

{quick_reply.LAST_MESSAGE}

Do "kikier": konto demo na Oandzie nie różni się niczym jeśli chodzi o kwotowania. Jedyna różnica to demo kaska to mogę potwierdzić na 100%. Co do jakosci obsługi to zależy od każdego z osobna ja wiem jedno są uczciwi. Fakt jedyny minus to trochę zbyt duże koszty wpłaty i wypłaty środków no ale to nie powinno byc brane pod uwagę wdług mnie.
podko
zulu
Zulu.

Awatar użytkownika
explorer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: explorer »

Czasami na Oandzie zdarzają się dziwne "tiki". Po godz. 18 były takie cztery na około 20 pipsów każdy. Gdy pojawił się pierwszy wrzuciłem longa z TP poniżej 1.300, a nuż się jakiś powtórzy. Pojawił się drugi, ale go nie wyłapałem, TP było troszkę za wysoko. Zmniejszyłem TP do około 20 pipsów. Trzeci i czwarty już wyłapałem. Byłem ok. 40 pipsów do przodu w ułamki sekund. Niestety, życie nie jest tak piękne. Późnym wieczorem, gdy zajrzałem do kompa okazało się, że nastąpiło tzw. "Trade Correction". To, co z tak wielkim "mozołem" zarobiłem na tych dwóch transakcjach, bezlitośnie mi odebrano. Nie ma lekko, jak zwykle schody pod górkę i brak windy. Mam nadzieję, że gdy się na takich tikach traci, działa to podobnie i również następuje "Trade Correction".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Większość ludzi nie ma czasu zarabiać pięniędzy, bo musi pracować, by przetrwać kolejny dzień.

Awatar użytkownika
Gonzoooo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gonzoooo »

Próbował ktoś robić system dokonujący transakcji przez HTML ?
Bo planuję w VB się pobawić
Czy da sie skutecznie działać w takim systemie ? Znaczy czy zamuły nie ma lub coś w tym stylu...

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

50$ za wyplate srodkow to stanowcza przesada...

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

Jeszcze nie tak dawno temu było 20$ a to i tak było przesadą, 50$ to już nie do zaakceptowania bo większość kont na oandzie to drobni ciułacze których nie będzie stać na tak sute prowizje. Zostaje jeszcze paypal ale oni też ręce po kase wyciągają

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

joanw76 pisze:Ja gram na Oanda juz 2 lata i nie narzekam.Zdarza sie czasem jakis psikus,ale gdzie sie nie zdarza.Zawsze graja fair wobec mnie.Co do spread'ow to wiele platform majstruje przy nich teraz bo jest duza zmiennosc na rynku.Mimo zwiekszania spred mnie to nie koliduje z moim systemem.
dwa lata temu oanda byla solidna firma. / zreszta na pewno grasz h4 -d1/ przy tych TF spread nie ma wiekszego znaczenia.

DLATEGO BEZ SENSU JEST OTWIERANIE KONTA NA OANDZIE OBECNIE PONIEWAZ JEST DUZO SOLIDNIEJSZYCH PLATFORM DZIALAJACYCH NA PRAWIE EUROPEJSKIM.
przy jakichkolwiek wiekszych watpliwosciach mozesz ich podac do sadu

oanda ma pozornie niskie spready zachecajace daytraderow
NIECH NIKOGO NIE ZWIEDZIE NISKI SPREAD OANDY

TERAZ OANDA ROBI TAKIE PRZEKRĘTY ZE MOZG SIADA.
rozbieznosc kursu miedzy kursem ECN i ninja a oanda siega 20 pipsow na gbpjpy
na gbpjpy teoretycznie spread wynosi 5,4 i owszem otwiera natychmiastowo ALE w praktyce zarowno otwarcie jak i zamkniecie pozycji /WG KURSU OANDY / - nawet przy jeszcze postepujacym ruchu zgodnym z inwestycja NASTEPUJE PO MIN 5 PIPSACH straty na niekorzysc. /5 DODATKOWEJ STRATY PRZY OTWARCIU I 5 PRZY ZAMKNIECIU / w praktyce spread wynosi wiec 15 -20 pips. TO NIE SA PRZYPADKI INCYDENTALNE. mam zrobione zrzuty / nagrane filmy/ z kilkunastu transakcji
poza tym wylaczanie serwerow przy fibo , pivotach i punktach technicznych.

STANOWCZO ODRADZAM OTWIERANIE KONTA NA TEJ PLATFORMIE WOBEC POWYZSZEGO ORAZ MOZLIWOSCI OTWARCIA KONTA NA PLATFORMACH DZIALAJACYCH NA PRAWIE EUROPEJSKIM

dopoki wtapialem wszystko bylo ok ale jak zaczalem wygrywac - no takie wałki ze mozg sie lasuje .ja tam mam konto z rozbiegu od 3 lat i skubie ich i tak i tak poza tym mam konta na innych duzo solidniejszych platformach europejskich.
nie bede pisal jakich z wielu wzgledow
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

Baby FaceKiller pisze:Jeszcze nie tak dawno temu było 20$ a to i tak było przesadą, 50$ to już nie do zaakceptowania bo większość kont na oandzie to drobni ciułacze których nie będzie stać na tak sute prowizje. Zostaje jeszcze paypal ale oni też ręce po kase wyciągają

nie wiem skąd informacja o 50$ prowizji przy wypłacie, dlatego zamieszczam aktualną tabelę z cennikiem opłat przy wypłacie na konta bankowe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

no przeciez to jakies przekrety p. lone sa . jak mozna cofnac transakcje ? czy to jest firma powazna ?

sytuacja odwrotna

daje sell przy 149 ,90 i wyskakuje ticket sell at 149,60 !!!

ale kurs dalej pokazuje sell 149 ,90 i lekko spada do 85

przelaczam na wykres 5s moze jakas szpila .nic nie bylo.

cofaja transakcje zyskowne powstale w wyniku rzekomego bledu (?) z ich winy mno przeciez kazdy europejski sad by im cofna licencje !!!!
z drugiej strony nikt nic nie wie jak ma miejsce sytuacja opisana powyzej
pisze im ze takiego kursu u nich nie bylo a oni ze to nie ich wina pozdrawiaja i zycza sukcesow
szlag czlowieka trafia.
przekerety i oszusci
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

ODPOWIEDZ