Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

znowu wylaczyli serwer przy pivocie i wlaczyli po 40 pipsach spadku

Dodano po 1 godzinach 37 minutach:

kolejna nieczysta zagrywka oandy .lagi na serwerze. przytrzymywanie korzystnego wyniku podczas gdy przy skasowaniu okaze sie mniej korzystny

dlatego lepiej miec ninja tradera dla porownania
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

przemas1234
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemas1234 »

Woonski pisze:Własnie dostałem przelew zwrotny z konta na Oandzie na konto w Multibanku .

Całkowity koszt przesłania pieniędzy to 35 USD ( z tego 20 USD to prowizja Oandy od wypłaty a 15 USD koszty banków pośredniczących.
Mogę tylko potwierdzic, że koszty przelewów są znaczne.

Na konto W ODLs opisywane w innym wątku przelew kosztował mnie 5 pln a zwrotny z ODLs był za darmo !!!!!! ( była w Multibanku promocja)
Woonski
https://fxtrade.oanda.com/your_account/ ... unds.shtml, a nasze banki niestety podwyższają opłaty

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

kurwa barany w CITI jest za darmo jak jakis jeszcze pierdola wbrew logice zaklada konto na oandzie. /chyba ze kolejne :D /
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Woonski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Woonski »

nasreddin pisze:kurwa barany w CITI jest za darmo
A CO w Citi jest za darmo ?
nasreddin pisze: jak jakis jeszcze pierdola wbrew logice zaklada konto na oandzie. /chyba ze kolejne :D
konto na Oandzie zakładałem tak dawno temu, że pamiętam jak prawie przez całą dobe były spready np. na EUR/GBP 0,9 a na EUR/CHF 1,2. Spready dzisiejsze czyli EUR/GBP 6-8 i EUR/CHF 10 mi nie pasuja.. wiec wypłacam kase....

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

a to spoko z citi sa darmowe do oandy.
w sumie nie ma brokerow idealnych. zawsze warto miec kilka kont. jak jeden zaczyna grac nieczysto : blokowac serwery opozniac transakcje , to zabezpieczasz u drugiego

Awatar użytkownika
explorer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: explorer »

Ts_A pisze:To moglo zabolec
ciekaw jestem czy jak ktos mial TP to mu zaliczylo ?
Slawo pisze: To dziwne bo mialem zalozone 3 shorty , a po tym tiku jestem w plecy ?
W histori mam 3 TP z ujemnym wynikiem na konto !
---------------------------------------------
Juz poprawili jest ok , cofneli.
Przyslali tez maila .
Wtedy (19.02.2009) był tik około 100 pipsów. 25.02.2009 ok. godz. 4 rano był kolejny tik na około 250 pipsów. Z tego co napisał Slawo wynika, (tak przynajmniej zrozumiałem) że był to jakiś błąd systemu, a przerwane transakcje po prostu przywrócono. Mam nadzieję, że gdy ktoś miał otwarte pozycje w drugą stronę, to również transakcje przywracano. Czy ktoś jeszcze miał wtedy (tzn. 19 lutego lub 25 lutego) otwartą pozycję na Edku? Wolałbym mieć całkowitą pewność, że w takich przypadkach wszystko wraca do porządku.

Dodano po 3 godzinach 37 minutach:
lordsith pisze:Moim zdaniem oanda złowiła sl .Mój między innymi ...
lordsith, czy straciłeś na tym tiku? Nie przyszedł mail ze sprostowaniem i nie przywrócono ci pozycji, którą wcześniej miałeś otwartą? Bo jeśli tak, to znaczyłoby, że gdy ktoś na tym zarabia, to jest anulowane, a gdy traci, to już nie. Ale w sumie nie jest to czymś dziwnym na tym świecie. :x

A jednak wciąż zastanawiam się, czy dobrze zrozumiałem zdanie: "Juz poprawili jest ok , cofneli" ...
Slawo, czy przywrócili ci poprzednio zajęte pozycje (tzn. 3 shorty), czy tylko cofnęli zabrane pieniądze, a transakcje anulowano?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Większość ludzi nie ma czasu zarabiać pięniędzy, bo musi pracować, by przetrwać kolejny dzień.

aspent
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: aspent »

Jaki jest numer konta do przelewów na konto usd, na Oande?

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

dzis o 8 .00 znowu PROMOCJA spready : GBJ 18 /zmieniono z 15/ EJ 6 /zmieniono z 5/ GU 6

Awatar użytkownika
hamilton11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hamilton11 »

A na EURPLN o tej godzinie juz powinno byc 50-60 a jest 700.
Już Jesteś inteligentny jak wiesz .że jest ktoś inteligentniejszy od Ciebie.

Slawo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Slawo »

explorer pisze:
Ts_A pisze:
A jednak wciąż zastanawiam się, czy dobrze zrozumiałem zdanie: "Juz poprawili jest ok , cofneli" ...
Slawo, czy przywrócili ci poprzednio zajęte pozycje (tzn. 3 shorty), czy tylko cofnęli zabrane pieniądze, a transakcje anulowano?
To bylo bardzo dziwne bo te 3 TP system zapisal jako strate dla mnie i odjal mi ta sume z konta . Jak zobaczylem stan konta po tym tiku to mowe mi odjelo .
Anulowali transakcje i przywrocili pozycje , usuneli tez z historii te dziwne TP .

Ciekawe czy jak ktos mial SL to system dodal mu kase ?

ODPOWIEDZ