Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

majek pisze:nie bronię Oandy , aczkolwiek dziwne też wydaje mi się że tylko Tobie tak przyblokowało , wątpie żeby to Oanda blokowała Ci konto;) gdybyś grał po pare-parenaście lotów inwestował to jakiśinteres by w tym mieli , a tak domniemuje , że wkładasz zapewne o wiele niższe kwoty , a Oanda opinii dla "kilku" dolarów by nie ryzykowała. Póki co nie mam problemów z Nimi, jak mam jakieś wątpliwości to lece do supportu a tam dostaję konkretne i dobre porady , które mi się akurat przydały , z kolei Ty piszesz że to bzdury ;/ .... whatever..

Ciesze sie ze nie masz z nimi problemow tez nie mialem. Dobrze ze nie bronisz oandy ale z tekstu wynika co innego...Mianowicie rozlaczalo nie tylko mnie. jakbys czytal uwaznie to bys bzdur nie pisal.To ze nie mogles sie polaczyc z terminalem nie jest rownoznaczne z pojeciem "disconnect". Nie domniemuj bo nie masz pojecia ile inwestuje i w jakich kwotach swoje "kilka" dolarow. Wyciagasz bardzo pochopne wnioski i nie bede pisal o czym to swiadczy bo to nie forum onetu jak tu ktos slusznie zauwazyl.Natomiast nie podoba mi sie ze oceniasz ludzi na forum publicznym i probujesz pokazac ze wiesz lepiej.Pracuje w branzy IT i wiem co nieco na ten temat i wiem kiedy pakiet jest DROPPED oraz jak to sprawdzic i takie "konkretne" porady to sobie moga wciskac ignorantom a dlaczego to wyjasnilem we wczesniejszym poscie ale przeciez Ty wiesz lepiej nie.A teraz zaskocz mnie i sproboj nie odpowiadac na tego posta a jesli Ci sie ta sztuka nie uda to on i tak sie sam obroni.Peace
Obrazek

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

Mam pytanie... Zauważyłem, że oprocentowanie na OANDZIE naliczane jest codziennie. Wygląda na to, że mamy i nich do czynienia z kapitalizacją codzienną. Jeżeli tak to tworzy nam się tu procent składany? Jak wyliczyłem to z 1822,62$ w ciągu roku miałbym około 2700$ nie pamiętam dokładnie. Wieczorem każdy interest jest większy od poprzedniego. Mam rację?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

Awatar użytkownika
komislaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: komislaw »

Masz rację jeżeli chodzi o samo naliczanie odsetek - są one dodawane każdego dnia i można niby liczyć procent składany. Ale kokosów na tym to już nie zarobisz :) Te 20 centów które dostajesz to jest około 0,000113 (0,0113%) z kwoty $1821. Licząc procent składany roczny otrzymasz: 1,000113 ^ 365 = 1.042, czyli troszke ponad 4% rocznie. W sumie to nawet więcej niż w niektórych bankach, ale znowu bez rewelacji. ;)
93% ludzi uwierzy w każde zdanie, które zawiera dane statystyczne.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

A co jesli masz pootwierane pozycje na caly balance przy dzwignie 50?
4%*50? :D

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Ja procent dzienny wliczyłem ręcznie i wyszło mi 0,109792... Kalkulatory do procentu składanego również tyle wskazują...

xmind
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xmind »

czy na oandzie automatycznie zamykane sa przeciwne pozycje?

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nie...

xmind
Stały bywalec
Stały bywalec

no wiec mi automatycznie dzis zamknelo... chyba musze do supportu napisac

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

xmind pisze:no wiec mi automatycznie dzis zamknelo... chyba musze do supportu napisac
Może miałeś za mały depozyt zabezpieczający i zamknęło.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

xmind
Stały bywalec
Stały bywalec

"The number of units open in your short position will be decreased by the number of units you enter for the long position"

dobrze wiedziec:) szkoda ze po fakcie i kosztowalo mnie to 100pipsow:(

ODPOWIEDZ