Range Bars Tech
Re: Range Bars Tech
Na tych ostatnich screenach podanych przez cajto zastanawiam się czy nie można narysować więcej linii trendu, tych dających fałszywe sygnały. Jeśli tak to jest to dość uznaniowa strategia, taki urok kresek.
Co do MT4 to jest to chyba badziewie aczkolwiek na upartego ten soft myślę, że można używać pomimo wady wskazanej przez Microbi, kwestia strategii. Jeśli sam kształt barów, cegiełek ma znaczenie dla strategii to faktycznie może być problem aczkolwiek nie przy każdej strategii te kształty muszą mieć duże znaczenie więc pewna możliwość stosowania mt4 chyba istnieje.
Nie znam w pełni możliwości mt4 więc mam pytanie. Można range bars i renko budować na wykresach w oparciu o różną zmienność? Coś jak odpowiednik interwałów w wykresach czasowych. Przykładowo jak na poniższym wykresie EURJPY ustawienie wykresów 3 pipsy, 6 pipsów i 12 pipsów.
Co do MT4 to jest to chyba badziewie aczkolwiek na upartego ten soft myślę, że można używać pomimo wady wskazanej przez Microbi, kwestia strategii. Jeśli sam kształt barów, cegiełek ma znaczenie dla strategii to faktycznie może być problem aczkolwiek nie przy każdej strategii te kształty muszą mieć duże znaczenie więc pewna możliwość stosowania mt4 chyba istnieje.
Nie znam w pełni możliwości mt4 więc mam pytanie. Można range bars i renko budować na wykresach w oparciu o różną zmienność? Coś jak odpowiednik interwałów w wykresach czasowych. Przykładowo jak na poniższym wykresie EURJPY ustawienie wykresów 3 pipsy, 6 pipsów i 12 pipsów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Można linie rysować gdzie się chce, to fakt - tylko po co? Dwa najbliższe szczyty / dołki, na początku przygody z RB może to nastręczyć małych trudności ale później dochodzimy do wprawy. Jest tu trochę inaczej niż na wykresie z tradycyjnymi świecami, stamtąd są pewne naleciałości, które tutaj czasami przeszkadzają.alinoe pisze:Na tych ostatnich screenach podanych przez cajto zastanawiam się czy nie można narysować więcej linii trendu, tych dających fałszywe sygnały. Jeśli tak to jest to dość uznaniowa strategia, taki urok kresek.
Co do różnych wielkości - sam na początku tak grałem. Z czasem doszedłem do wniosku, że tak naprawdę bardziej mi przeszkadzają niż służą pomocą. 4 wartości x 4 pary = 16 OFF + po jednym tradycyjnym...

Poza tym małe wartości na Ejmanie ładnie wyglądają tylko na BT, na Live wchodzisz niekiedy w 1/3 sygnału.
Wolę rzadziej a skuteczniej.
Na RB11 widzę gdzie jest największa szansa na sygnał i tam się w krzakach zasadzam, raz na jakiś czas zerkając na pozostałe

co do lini jak je nazwałeś, LT, kąty, fajnie na RB 1 się spisują ( Dukas i zamiast korpusów słupki ).
Chyba opalę dzisiaj po długiej nieobecności platformę i wypróbuje RB.
Gółwnie elektronika

Jak dla mnie porażka ten system ale pokażcie jakieś wyniki na realu chociaz same cegielki to jest w miare ciekawe jak to się maluje w trakcie sesji
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
skierowałem Cię tu w piątek wieczorem http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p561767, a Ty bez prób na demo, nawet pewnie bez wrzucenia sobie na ekg potrzebnych wskaźników od razu negujesz, że to jest do d...ytomek123 pisze:Jak dla mnie porażka ten system...

wielka szkoda...ale jeżeli do wszystkiego masz takie podejście to nie dziw się, że klikanie Ci też nie wychodzi...
zmień podejście do świata, a zobaczysz że są też inne kolory niż tylko czarny i szary, a tylko i wyłącznie od Ciebie zależy jak może być w przyszłości

pzdr

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Witam,
pozwolę się wypowiedzieć gdyż nad RB spędziłem ostatnie pół roku, kłopot z nimi jest taki że darmowe wskaxniki potrafią się wieszać niestety ( po odświeżeniu RB mamy nagle inaczej wyglądające świece - polecam testy na 2 różnych MT4) albo przy nagłym ruchu ceny RB ma zupełnie inną wielkość niż to wynika z ustawień ( w załączniku scr RB 10 pips i "kwiatek" w postaci RB 21 pips). Nie mniej jednak temat jest bardzo ciekawy i na pewno wart uwagi. Sam pracuję obecnie nad strategią opartą o RB.
Pozdr
pozwolę się wypowiedzieć gdyż nad RB spędziłem ostatnie pół roku, kłopot z nimi jest taki że darmowe wskaxniki potrafią się wieszać niestety ( po odświeżeniu RB mamy nagle inaczej wyglądające świece - polecam testy na 2 różnych MT4) albo przy nagłym ruchu ceny RB ma zupełnie inną wielkość niż to wynika z ustawień ( w załączniku scr RB 10 pips i "kwiatek" w postaci RB 21 pips). Nie mniej jednak temat jest bardzo ciekawy i na pewno wart uwagi. Sam pracuję obecnie nad strategią opartą o RB.
Pozdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wdziałem stronę gdzie można kupic ten wskaźnik. Polacy nawet go zrobili 

Gółwnie elektronika

Tu jest ten wskaźnik http://www.az-invest.eu/rangebars-plug- ... etatrader4
Gółwnie elektronika