Nie do końca Microbi. przeleć jeszcze dwa filmy na tej stronie, 5 i 6 od końca, drugą ich część. Ja mam cztery otwarte wykresy 1pips na M2, 8 na M8, 28 na M31 i online H1. Oczywiście dzień rozpoczynam od analizy wyższych interwałów oraz kalendarza ekonomicznego. Na M2 składam zlecenia, a pozostałe służą mi do wyznaczenia trendu, SR, formacji i innych dupereli, co w znacznym stopniu zwiększa stosunek "dobrych" wejść i nie pozwala na otwarcie pozycji długiej pod samym sufitem, czy szorta przy podłodze. Gram zawsze z trendem, chociaż istnieje możliwość gry w korekcie, tylko po co? Najważniejsze że RB słuchają Fibaka, a to jest moja podstawa gry. SL ustawiam 10 pips jako gwarancję zabezpieczenia w razie komplikacji z netem lub innych numerów broka, ale nigdy nie dopuszczam do takiej straty. Kiedy jest konsolka i cena gania między sufitem a podłogą, zamiast SL-a ustawiam przeciwstawną. Wychodzę po pierwszej świecy odmiennego koloru jaka pojawia sie w trakcie ruchu ceny, średnio 6 do 10 pipsiorów chyba że odpali rakieta. Oczywiście mówimy o scalpingu

Do otwierania zleceń używam Autografa 4 który umożliwia szybkie wchodzenie, zamykanie i co najważniejsze przesuwanie SL i TP bezpośrednio na wykresie. Reszta to praktyka. Jeśli będę mógł w czymś pomóc proszę pytać. Cajto pozdrowienia