Range Bars Tech

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
tak_i

Re: Range Bars Tech

Nieprzeczytany post autor: tak_i »

1. Wskaźnik dodaj do wykresu M1

a reszta jak na obrazkach 1,2 i 3 powodzenia ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

dzieki za odpowiedzi.

ma ktoś jakieś dodatkowe pomysły na zastosowanie tego narzędzia w handlu?
osobiście od paru godzin sprawdzam założenia jakie nasuwają mi się na myśl.
w jeden sposób mocniej się zagłębiłem, lecz potrzebuje do tego wyników.

-- Dodano: wt 29-01-2013, 18:03 --

ale to nie jest chyba dopracowane. np.
na m4 brakuje mi danych z dzisiaj od 0:10 do 15:40
ten sam okres na m2 jest uwzględniony

-- Dodano: wt 29-01-2013, 18:06 --

ok. zrobiłem matke z h1 i teraz jest ok.

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MarkoS »

Witam
Od dzisiaj ruszyłem na nowym demo ze scalpem na RB ,gram na RB 1 w podglądzie mam RB 0,5 oraz M1.Gram tylko na EURUSD i USDJPY.Gra tylko z trendem.Trenowałem wcześniej wejścia przez dwa tygodnie i wniosek mam taki:wchodzimy tylko wg.zasad nie napalamy się bo tylko są straty.Dzisiaj pierwszy dzień na poważnie,15 wejść na EURUSD,12 na buy,3 sell,13 na plus 28,1 pip ,2 na minus 6,2,całkowity zysk 10,1 %.Dobrze poszło ale euro ładnie szło do góry ,może dlatego dobry wynik ,zobaczymy jak warunki się zmienią.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

MarkoS pisze:Witam
Od dzisiaj ruszyłem na nowym demo ze scalpem na RB ,gram na RB 1 w podglądzie mam RB 0,5 oraz M1
RB 1/0.5 - czy to znaczy RB o wartości 1 i 0.5 pipsa?
Możesz coś bliżej o warunkach wejścia, stosujesz same RB, czy masz jeszcze coś na wykresie?
Jeśli to nie problem, wrzuć jakieś screeny z setupami.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Jeśli chodzi range bary to całkiem niedawno fx lamer sprzedawał szkolenie z tego systemu. Fajnie by było jak by ci co skorzystali z tego szkolenia mogli sie wypowiedzieć.

-- Dodano: wt 05-02-2013, 22:37 --

Chętnie bym posłuchał czy zdaje egz...
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
ryniu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ryniu »

Coś nieco wiem. Polecam oryginał. Powinno wystarczyć http://www.youtube.com/watch?v=c9CbIxlerSc ;)

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

ryniu pisze:Coś nieco wiem. Polecam oryginał. Powinno wystarczyć http://www.youtube.com/watch?v=c9CbIxlerSc ;)
Nie podam linku bo chyba nie można, ale na jednym z forum widziałem zrzuty odnośnie RB jak ładnie przekłamują, nagle świeczka np. wzrostowa już nie jest wzrostowa itd.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

a dlaczego nie można?? Podaj...
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
ryniu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ryniu »

Nie do końca Microbi. przeleć jeszcze dwa filmy na tej stronie, 5 i 6 od końca, drugą ich część. Ja mam cztery otwarte wykresy 1pips na M2, 8 na M8, 28 na M31 i online H1. Oczywiście dzień rozpoczynam od analizy wyższych interwałów oraz kalendarza ekonomicznego. Na M2 składam zlecenia, a pozostałe służą mi do wyznaczenia trendu, SR, formacji i innych dupereli, co w znacznym stopniu zwiększa stosunek "dobrych" wejść i nie pozwala na otwarcie pozycji długiej pod samym sufitem, czy szorta przy podłodze. Gram zawsze z trendem, chociaż istnieje możliwość gry w korekcie, tylko po co? Najważniejsze że RB słuchają Fibaka, a to jest moja podstawa gry. SL ustawiam 10 pips jako gwarancję zabezpieczenia w razie komplikacji z netem lub innych numerów broka, ale nigdy nie dopuszczam do takiej straty. Kiedy jest konsolka i cena gania między sufitem a podłogą, zamiast SL-a ustawiam przeciwstawną. Wychodzę po pierwszej świecy odmiennego koloru jaka pojawia sie w trakcie ruchu ceny, średnio 6 do 10 pipsiorów chyba że odpali rakieta. Oczywiście mówimy o scalpingu ;) Do otwierania zleceń używam Autografa 4 który umożliwia szybkie wchodzenie, zamykanie i co najważniejsze przesuwanie SL i TP bezpośrednio na wykresie. Reszta to praktyka. Jeśli będę mógł w czymś pomóc proszę pytać. Cajto pozdrowienia ;)

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Ryniu, ja nie pisałem o strategii FX Lamera ale o RB co potrafią zrobić na wykresie.

ODPOWIEDZ