Rachunek real
Re: Rachunek real
SL - Stop loss inaczej mówiąc granica której strara nie może przekroczyć.
Mi się marzy ugrać 5% mc. Gdybym umiał zatrzymać się na 5% miesięcznie i potrafił zatrzymać pokuse dalszego grania to byłbym już w 4 mc 20% kapitału do przodu a tak jestem na zero:)
Mi się marzy ugrać 5% mc. Gdybym umiał zatrzymać się na 5% miesięcznie i potrafił zatrzymać pokuse dalszego grania to byłbym już w 4 mc 20% kapitału do przodu a tak jestem na zero:)
A skad wiesz ze bylbys te 5% miesiecznie? To co piszesz to brzmi jak zyczenia noworoczne...Sorry nie chce byc zlosliwy, zgryzliwy czy cokolwiek w tym nastroju, ale swoimi wpisami udowadniasz ze nie wiesz co robisz. Zanim zaczniesz kontynuowac swoj dziennik, przynajmniej zerknij na inne dzienniki i zastanow sie co Ty swoim dziennikiem chcialbys wniesc w swoj trading i tego forum.4expage pisze:SL - Stop loss inaczej mówiąc granica której strara nie może przekroczyć.
Wpisywanie ze dzisiaj +1% jutro +700000% a po jutrze -100% niczego nie dowodzi, niczego nie pokazuje, a co gorsza nawet nie masz wgladu w przeszlosc tego co zrobiles, chyba ze prowadzisz sobie zeszycik w domu.
Znajdz sobie cel prowadzenia dziennika...
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Dziękuje za uwagi...Skąd wiem, że 5 % bo dotychczas byłem tak zawsze na plus na początku ale chciałem więcej i kończyło się złą transkacją. Następnie chciałem to odrobić i już nie było różowo...Jestem przekonany, że 5% mc można ugrać bez problemu. Cała sztuka polega na tym aby się zatrzymać na 5%.
No ale co jesli zly traf przyjdzie przy 3% konta i zjedziesz przed koncem miesiaca o -1%? Dalej bedziesz cisnac zeby bylo 5%? Powinno tradowac sie wedlug sygnalow, a nie ograniczac sie do danej wielkosci kwoty. To jest zgubne i na tym forum przewijalo sie wielokrotnie.4expage pisze:Dziękuje za uwagi...Skąd wiem, że 5 % bo dotychczas byłem tak zawsze na plus na początku ale chciałem więcej i kończyło się złą transkacją. Następnie chciałem to odrobić i już nie było różowo...Jestem przekonany, że 5% mc można ugrać bez problemu. Cała sztuka polega na tym aby się zatrzymać na 5%.
5% z kazdym dniem to coraz wieksza kwota i coraz wieksza pozycja. Jesli nie zwiekszasz pozycji to musisz zwiekszyc ilosc wejsc, albo zwiekszyc R:R.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Dziś 0,03% zysk.
Pisałem, że 5% miesięcznie...nie dziennie.
Pisałem, że 5% miesięcznie...nie dziennie.
Sorry tu moj blad w zapisie, bo caly czas mialem na mysli miesiecznie. To tak samo sie przeklada na to co pisalem.
Oczywiscie zrobisz jak chcesz, tylko pewne sprawy warto przemyslec, bo potem boli.
Oczywiscie zrobisz jak chcesz, tylko pewne sprawy warto przemyslec, bo potem boli.
Dziś jedno wejście. Wczoraj jedno.Dwa wejścia Osiągnąłem 6% zysku od kapitału początkowego. Praktycznie już osiągłem 5% zysku mc w styczniu. Mogę cały miesiąc nic nie robić na foreksie. I co wy Na to?
Zarobiłem tyle co lokacie bankowej za rok.
Zarobiłem tyle co lokacie bankowej za rok.
A ja zarobiłem co prawda tylko 4,56% w styczniu ale mam wacka długości 22 cm. W przyszłym miesiącu zamierzam zarobić 12%bo znam problem pięcioprocentowego progu Kolegi i mam metodę jak go bezpiecznie przekroczyć. Proponuję zapoznać się bliżej z urządzeniem (detektorem ) który zamieściłem w ostatnim poście bo mierzy on poziom Twojego journala. EOT
PS: wacek dalej rośnie...
PS: wacek dalej rośnie...
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Właśnie miałem zamiar napisać podobnego posta, ale się powstrzymałem. Tak czy inaczej śmiać się chce 

Nie rozumie czego oczekujecie?
Że napisze Wam w jaki sposób wyczuwam forex? Zanim będę z pełną odpowiedzialnością doradzał innym sam wpierw w jakimś przedziale czasu muszę przekonać się że jestem na plus miesięcznie. A journal prowadzę po to aby dać sygnał, że można zarabiać. Gdyby ktoś miał za jakiś czas wątpliwość to przecież codziennie na e-mail dostaje wyciągi z mojego rachnuku real a oprócz tego, też zestawienie miesieczne. Więc będę miał twarde dowody, że faktycznie jest jak Wam tutaj pisze.
Tutaj co drugi to milioner:) przez trzy dni:) Sztuka jest aby co miesiąc mnożyć kapitał...mam pewne przemyślenia na ten temat ale jeszcze za wcześnie. Wpierw chce mieć miesięczne wyciągi aby nikt nie napisał, że zmyślam.
Że napisze Wam w jaki sposób wyczuwam forex? Zanim będę z pełną odpowiedzialnością doradzał innym sam wpierw w jakimś przedziale czasu muszę przekonać się że jestem na plus miesięcznie. A journal prowadzę po to aby dać sygnał, że można zarabiać. Gdyby ktoś miał za jakiś czas wątpliwość to przecież codziennie na e-mail dostaje wyciągi z mojego rachnuku real a oprócz tego, też zestawienie miesieczne. Więc będę miał twarde dowody, że faktycznie jest jak Wam tutaj pisze.
Tutaj co drugi to milioner:) przez trzy dni:) Sztuka jest aby co miesiąc mnożyć kapitał...mam pewne przemyślenia na ten temat ale jeszcze za wcześnie. Wpierw chce mieć miesięczne wyciągi aby nikt nie napisał, że zmyślam.