Przyszłość Euro (EUR)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

matka pisze:
prawnik pisze:Ale największa msakra jak dla mnie to fakt, że wśród upadłych aniołów są kraje, które winny być samowystarczalna i generowac spore zyski.
Max Kaiser ma ciekawą teorię gdzie są te pieniądze. Też mi się wydaje, że choćby wszyscy byli zatrudnieni w budżetówce i przechodzili na emeryturę po maturze, to nie dali by radę aż tyle przejeść.

I może jeszcze taka najsłynniejsza chyba wpadka Pana premiera Browna http://www.youtube.com/watch?v=fWonv6qE5Co

Kradzież? Korupcja? Nieudolność? :?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

zz pisze:Aby to jeszcze lepiej zobrazować to jeszcze niedawno w Brazyli nadzy i półnadzy ludzie po buszu gonili,teraz odmówili U.E z całym szacunkiem do Brazylijczyków....,obrazuje to jak UE nisko upadła....
zz pisze:Dzisiaj się dowiedziałem że nawet Brazylia ma ich za niedorozwojów...// oficjalna informacja..//
Informacja oficjalna z CNBC
Brazylia zgodziła się ratować U.E .... TYLKO poprzez Międzynarodowy Fundusz Walutowy.... :509: :509: :509: :

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

wiecie kto jest jedynym wygranym tego zamieszani ?
wystawcy CDSów na greckie obligację
złoty interes - bez względu na to co sie stanie to i tak ubezpieczania nie trzeba płacić
patrząc z pozycji banków CDSy jest wart mniej niż papier toaletowy

bo papier przynajmniej użyjesz a CDSy to martwy zapis elektroniczny

skoro wszyscy "trzęsą portkami" aby ich nie wypłacać to może przynajmniej zwrócą pieniądze które zostały utopione na ich zakup
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

prawnik pisze:UE nie wypracowała odpowiednich mechanimów obronnych, kontrolnych. Przez lata mówiło się, że Hiszpania, Portugalia, grecja, Irlandia doskonale wykorzystały wejście do UE, dotacje. A prawda była zupełnie inna.

Kraje śróziemnomorskie ze swoim podejściem do pracy bardziej skupiały się na południowej fieście niż prawdziwej pracy. Grecy fałszowali wszystkie dane makroekonomiczne od lat i to pod okiem UE. Zamiatano wszystko pod dywanem z hasłem na ustach "jakoś to będzie". Tam po prostu przejadano pieniądze. .

pierwsze skojarzenie: on pisze o Polsce? :?

Dodano po 1 minutach:

a propos Brazyli, nie wiem co w tym śmiesznego, bo wyrosła na kandydata na super mocarstwo, ktos sprawdzal jakie ma PKB i na ktorym miejscu sie plasuje? Jest w G7
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

zz
Maniak
Maniak

Eksperci: Chiny muszą mieć gwarancję wypłacalności strefy euro

Jeśli Chiny zainwestują w ratowanie strefy euro będą chciały gwarancji, że ta inwestycja jest bezpieczna i opłacalna - uważają zachodni eksperci. Z przedstawicielami chińskiego ministerstwa finansów i Banku Centralnego rozmawiał dziś w Pekinie szef Europejskiego Funduszu Stabilizacji Klaus Regling.
http://biznes.onet.pl/eksperci-chiny-mu ... news-detal

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

zz pisze:Eksperci: Chiny muszą mieć gwarancję wypłacalności strefy euro
.
hehehe, oni maja w nosie wypłacalność, chcą tylko większego dostępu do rynku zbytu i możliwości inwestycji (czytaj: akwizycji).
Na pewno dojdą do kompromisu, bo USA wypowiedziało wojnę celną Chinom, a urzędnicy UE aż piszczą by nie stracić ciepłych posadek.
Także różowo widzę...euro nie urośnie za dużo , bo niski dolar to spadek eksportu Chin ...bedziemy się huśtać od bandy do bandy jakies 500pips
DAYTRADER

zz
Maniak
Maniak

The Economist: tragedia szczytu grupy euro
Tragedia planu ratunkowego przyjętego przez grupę euro polega na tym, że przewiduje mechanizmy i gwarancje, które nie przekonają inwestorów, ich obawy nieuchronnie powrócą, a nad euro zawiśnie znów widmo katastrofy - pisze sobotni "The Economist".
http://biznes.onet.pl/the-economist-tra ... news-detal

Pozdro.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

DAYTRADER

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Oprocentowanie włoskich obligacji osiąga rekordowe poziomy.

zz
Maniak
Maniak

Najnowsza wiadomość ...
Interwencja EBC na Włoskich obligacjach... zakończyła się KLĘSKĄ....
Może wreszcie te palanty ..// wiadomo o kogo chodzi..// czegoś się nauczą...
Mam nadzieję że jeżeli nie to przynajmniej zaczną czytać nasze forum...

Pozdrawiam.

Dodano po 53 sekundach:

PS Tak, wiem nadzieja jest matką głupich....

Dodano po 6 minutach:

PS szkoda że Starrck odszedł z EBC.....
Ja na jego miejscu... jeżeli byłbym w EBC poleciłbym ich analitykom ... zaczynać dzień od czytania naszego forum...

Dodano po 2 godzinach 50 minutach:
zz pisze:Może wreszcie te palanty ..// wiadomo o kogo chodzi..// czegoś się nauczą...
Chyba jednak nie...
Problem polega na tym że każdy europoseł po 5-ciu latach spędzonych w europarlamencie dostaje unijną emeryturę .
Myślę że tu jest pies pogrzebany...
Za nic nie odpowiadają za swoje czyny ,a po 5 latach się należy parę tysięcy E.....

ODPOWIEDZ