Wirus podatki nie są problemem dla kogoś dla kogo nie liczą sie pieniadze, niestety dla większości osób i w tym i dla mnie pieniadze sie liczą a co za tym idzie podatki rownież bo niestety nie jestem milionerem
Jest to temat o zmianie miejsca zamieszkania, dodatkowo dla autora nie liczą sie pieniadze dlatego bardzo ale to bardzo głupim jest doradzanie pod katem pieniędzy czy podatków
Przeprowadzka na stałe do innego kraju.
Jak ktos ma pieniadze to znaczy, ze wie czego w zyciu chce i jak to osiagnac (pomijajac spadki i wygrane losowe). Czy kiedykolwiek ktos zapytal Was czy powinien sobie kupic najnowszego mercedesa czy najnowsze bmw? najprawdopodobniej nie, bo ludzi ktorzy stac na takie auta doskonale wiedza ktore z nich by wybrali i oczywiscie kupuje je. To samo z miejscem zamieszkania - albo mieszkasz tam gdzie musisz albo tam gdzie chesz - ludzie ktorzy moga sobie pozwolic na taki wybor wiedza doskonale gdzie chca mieszkac. Jeden lubi Kostaryke, drugi Nowa Zelandie, trzeci Bahamas a czwarty lubi sobie potrolowac w internecie.
"jutro to dziś - tyle że jutro" - S. Mrożek
Pięknie powiedziane, gratuluje lepiej bym tego nie ujął.Robert B pisze:Jak ktos ma pieniadze to znaczy, ze wie czego w zyciu chce i jak to osiagnac (pomijajac spadki i wygrane losowe). Czy kiedykolwiek ktos zapytal Was czy powinien sobie kupic najnowszego mercedesa czy najnowsze bmw? najprawdopodobniej nie, bo ludzi ktorzy stac na takie auta doskonale wiedza ktore z nich by wybrali i oczywiscie kupuje je. To samo z miejscem zamieszkania - albo mieszkasz tam gdzie musisz albo tam gdzie chesz - ludzie ktorzy moga sobie pozwolic na taki wybor wiedza doskonale gdzie chca mieszkac. Jeden lubi Kostaryke, drugi Nowa Zelandie, trzeci Bahamas a czwarty lubi sobie potrolowac w internecie.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.
Robercie ,ale pieniądze to nie wszystko i tak jak pisałem na początku tematu :Robert B pisze:tam gdzie musisz albo tam gdzie chesz
Chciałem wiedzieć tylko jak to jest po przeprowadzce.
Można by powiedzieć : to się przeprowadz to sprawdzisz . Zgadzam się z tym ,że tak będzie najlepiej (samemu sprawdzić ) ,ale czemu się nie spytać? Poza tym tak jak pisałem u mnie problemem jest decyzja mojej drugiej połówki związana ze studiami i pieniądze nie mają tu nic do tego.
Robecie owszem. Osoba ,która pyta zazwyczaj mało o tym wie i chce zapytać kogoś kto się tym interesuje lub miał z tym styczność o zdanie .To chyba normalne.Ale zaznaczmy jedno. Opinia tej osoby nie jest decydującym wyznacznikiem tego czy owy osobnik dokona zakupu nowego mercedesa/bmw czy nie.Po prostu prosi go o radę.Robert B pisze:Czy kiedykolwiek ktos zapytal Was czy powinien sobie kupic najnowszego mercedesa czy najnowsze bmw?
Ink.Szkoda ,że połowę wątku zaspamowałeś kłótniami. Ale czego ja się mogłem spodziewać...
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2012, 19:55 przez Cadermo, łącznie zmieniany 2 razy.
Znajomi dali mi 30 sekund.....
Cadermo na ile mogłem to Tobie intelektualnie pomogłem.../// jest to bliskie mojemu sercu...//
Więcej intelektualnie nie mogę....
Patrz nie tylko na najniższe podatki,mogą też być sensowne ulgi podatkowe.
Na pewno Szwajcaria,Wyspa Man,Monte Carlo ,Holandia,UK ,Łotwa ,Rosja chyba 12%// do przełknięcia//, Indie // lecz od skarbowych i dłużnych podatek 10%/ ,Singapur ,RPA stwarza olbrzymie możliwości w tym zakresie ,zresztą myślę że można pod to podłączyć 3/4 świata tylko trzeba wszędzie robić to z głową..
Pozdrawiam.
Dodano po 1 minutach:
PS Cypr,Madera.
Dodano po 7 minutach:
Kiedyś było też San Marino// nie wiem jak jest teraz//
Dodano po 44 minutach:
Luksemburg,Kajmany, Brytyjskie Wyspy Dziewicze i Monaco, , Malta,Anguilla, Wyspy Bahama, Barbados, The Brytyjskie Wyspy Dziewicze, Kajmany, Saint Kitts i Nevis oraz Turks i Caicos,Gibraltar,Estonii,
Dobrze też zapoznać się z konfigurowaniu i używaniu spółek offshore oraz funduszy.
Jak skonfigurować całkowicie anonimowe spółki offshore, używając akcje na okaziciela.
Zapoznaj się jak wykorzystać raje podatkowe wykorzystanie do obniżenia podatków i zachować ich bogactwo ściśle prywatne i chronione przed światem zewnętrznym.
Można też do tego wykorzystać w pośredni sposób ... Razz Andorę, Austria, Campione d'Italia, Wyspy Kanaryjskie, Cypr, Irlandia, Maderze, Monako, Hiszpanii i byłą Jugosławię,
Bermudy, Brytyjskie Terytorium Antarktyczne, Brytyjskie Terytorium Oceanu Indyjskiego, Brytyjskie Wyspy Dziewicze, Kajmany, Wyspy Falkland; Gibraltar, Montserrat, Pitcairn, Henderson, Ducie i Oeno Wyspy, Helena i St Helena Zależności (Wniebowstąpienie i Tristan da Cunha); Georgia Południowa i Sandwich Południowy, suwerenne strefy Akrotiri i Dhekelia na Cyprze oraz Turks i Caicos Wyspy. Wiele z tych 'Bounty Bar To wysp udało się przyciągnąć ogromne ilości pieniędzy zagranicznych i jeden z nich, Kajmany, jest teraz 5-ta największym centrum finansowym na świecie po Londynie, Nowym Jorku, Tokio i Zurychu.
W sumie w 2010 r. szacowano, że było 73 jurysdykcje podatkowe morskie gdzie niektóre 4.800 licencjonowanych banków kontrolowanych szacuje 6 bilionów dolarów (£ 3,8 bilionów) w aktywach.
W samym środku Oceanu Spokojnego, jest wyspa Nauru,
Wiele rajów podatkowych ma "światło" stopień regulacji dzięki czemu jest łatwy do skonfigurowania firmę lub fundusz, w wyniku morskich ośrodków przyciągających kolejnych elementów.....
Jeżeli ktoś może coś więcej wrzucić do tematu... to zapraszamy....
Pozdrawiam.
Dodano po 26 minutach:
PS nie wiem za co ostrzeżenie....
Co mogłem // na ile potrafiłem intelektualnie w tym trudnym temacie to pomogłem..//
Więcej nie jestem w tym trudnym temacie nie jestem wnieść....
Więc wyłączam się definitywnie.
Pozdrawiam.
Dodano po 37 minutach:
PS jeżeli pomoc Forumowiczom // na ile się potrafi..// jest problemem to proszę tą pomoc skasować i usunąć... ostrzeżenie....
Pozdrawiam.

Cadermo na ile mogłem to Tobie intelektualnie pomogłem.../// jest to bliskie mojemu sercu...//
Więcej intelektualnie nie mogę....
Patrz nie tylko na najniższe podatki,mogą też być sensowne ulgi podatkowe.
Na pewno Szwajcaria,Wyspa Man,Monte Carlo ,Holandia,UK ,Łotwa ,Rosja chyba 12%// do przełknięcia//, Indie // lecz od skarbowych i dłużnych podatek 10%/ ,Singapur ,RPA stwarza olbrzymie możliwości w tym zakresie ,zresztą myślę że można pod to podłączyć 3/4 świata tylko trzeba wszędzie robić to z głową..
Pozdrawiam.
Dodano po 1 minutach:
PS Cypr,Madera.
Dodano po 7 minutach:
Kiedyś było też San Marino// nie wiem jak jest teraz//
Dodano po 44 minutach:
Luksemburg,Kajmany, Brytyjskie Wyspy Dziewicze i Monaco, , Malta,Anguilla, Wyspy Bahama, Barbados, The Brytyjskie Wyspy Dziewicze, Kajmany, Saint Kitts i Nevis oraz Turks i Caicos,Gibraltar,Estonii,
Dobrze też zapoznać się z konfigurowaniu i używaniu spółek offshore oraz funduszy.
Jak skonfigurować całkowicie anonimowe spółki offshore, używając akcje na okaziciela.
Zapoznaj się jak wykorzystać raje podatkowe wykorzystanie do obniżenia podatków i zachować ich bogactwo ściśle prywatne i chronione przed światem zewnętrznym.
Można też do tego wykorzystać w pośredni sposób ... Razz Andorę, Austria, Campione d'Italia, Wyspy Kanaryjskie, Cypr, Irlandia, Maderze, Monako, Hiszpanii i byłą Jugosławię,
Bermudy, Brytyjskie Terytorium Antarktyczne, Brytyjskie Terytorium Oceanu Indyjskiego, Brytyjskie Wyspy Dziewicze, Kajmany, Wyspy Falkland; Gibraltar, Montserrat, Pitcairn, Henderson, Ducie i Oeno Wyspy, Helena i St Helena Zależności (Wniebowstąpienie i Tristan da Cunha); Georgia Południowa i Sandwich Południowy, suwerenne strefy Akrotiri i Dhekelia na Cyprze oraz Turks i Caicos Wyspy. Wiele z tych 'Bounty Bar To wysp udało się przyciągnąć ogromne ilości pieniędzy zagranicznych i jeden z nich, Kajmany, jest teraz 5-ta największym centrum finansowym na świecie po Londynie, Nowym Jorku, Tokio i Zurychu.
W sumie w 2010 r. szacowano, że było 73 jurysdykcje podatkowe morskie gdzie niektóre 4.800 licencjonowanych banków kontrolowanych szacuje 6 bilionów dolarów (£ 3,8 bilionów) w aktywach.
W samym środku Oceanu Spokojnego, jest wyspa Nauru,
Wiele rajów podatkowych ma "światło" stopień regulacji dzięki czemu jest łatwy do skonfigurowania firmę lub fundusz, w wyniku morskich ośrodków przyciągających kolejnych elementów.....
Jeżeli ktoś może coś więcej wrzucić do tematu... to zapraszamy....

Pozdrawiam.
Dodano po 26 minutach:
PS nie wiem za co ostrzeżenie....
Co mogłem // na ile potrafiłem intelektualnie w tym trudnym temacie to pomogłem..//
Więcej nie jestem w tym trudnym temacie nie jestem wnieść....
Więc wyłączam się definitywnie.
Pozdrawiam.
Dodano po 37 minutach:
PS jeżeli pomoc Forumowiczom // na ile się potrafi..// jest problemem to proszę tą pomoc skasować i usunąć... ostrzeżenie....
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Ja mieszkałem, co prawda krótko bo 2 lata, za granicą, i jak to chyba ktoś zauważył, kobiety częściej mają duży problem jeśli chodzi o związek z rodziną. Pierwsze pół roku (nie licząc pierwszych 3 miesięcy) było przerąbane.Cadermo pisze:adal liczę na wypowiedzi osób ,które już się przeprowadziły ,a jest ich wedle ankiety 5. Może ktoś się wypowie?
A teraz...
Klimat ostatecznie okazuje się, że nie jest kluczowy, liczą się ludzie.Cadermo pisze:Bo jak już wcześniej wspomniałem podoba mi się tamten klimat
Kwestia osobowości, niektórym bardzo ciężko nawiązać kontakty, niektórym trudno, ja mam to szczęście, że druga połówka jest od "public relations" i jest w tym dobra, że tak powiemCadermo pisze:Jak to jest mieszkać w nowym miejscu zupełnie samemu (bez znajomych/rodziny)

Jako obcokrajowcowi zawsze jest trudniej. Ponadto gdziekolwiek byś nie był to zawsze inna mentalność, po 2 latach zaczynasz się rozkręcać, "tamci" znajomi zaczynają być "tymi" znajomymi.
Wg. mnie nie ma jednej odpowiedzi, to kwestia osobowości, mi osobiście pasował klimat lokalnej społeczności itd. ale jednak zawsze jest to poczucie lekkiej obcości, (pewnie mija ale nie byłem na tyle długo, żeby to stwierdzić).
Sam argument klimatu mnie np. osobiście nie przekonuje, bo można to załatwić innymi sposobami(a czasem ciągłe słońce też może zbrzydnąć), ale jak to mówią, każdy ma swoje kryteria.
Dlatego podsumowując, myślę, że nie poznasz tutaj odpowiedzi...