ProTrader - rośnie konkurencja dla MT4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: ProTrader - rośnie konkurencja dla MT4

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
raposo pisze:Marchew, naprawdę nieźle to wygląda :). Dobra robota!
Dzięki bardzo. :oops: :564: :d

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Karamba

Nieprzeczytany post autor: Karamba »

Czy będzie dostępna opcja wyświetlania słupków/świec dla określonych godzin handlu (RTH)? Czy będą rozbudowane rozszerzenia fibonacciego, obecnie jest za mało. Wprowadzenie dowolnej ilości dałoby możliwość kombinowania różnych strategi z ciągami liczb Lucasa.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Karamba pisze:Czy będzie dostępna opcja wyświetlania słupków/świec dla określonych godzin handlu (RTH)? Czy będą rozbudowane rozszerzenia fibonacciego, obecnie jest za mało. Wprowadzenie dowolnej ilości dałoby możliwość kombinowania różnych strategi z ciągami liczb Lucasa.
Będziesz mógł użyć opcji "Show extended session" w ustawieniach wykresu. Wyłączenie tej opcji spowoduje wyświetlanie wykresów tylko z godzin sesyjnych (załączam screenshot2).

Tak jest możliwość dodawania dowolnej ilości poziomów Fibo (załączam screenshot3).

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Protrader.com - społecznościowa strona dla inwestorów.

PROTRADER.COM – społecznościowa strona dla inwestorów : http://comparic.pl/listings/protrader-c ... nwestorow/

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

rem
Gaduła
Gaduła

Re: Protrader 3 (beta) oficjalnie udostępniony!!!

Nieprzeczytany post autor: rem »

MaRCHeW pisze:Witam Serdecznie :D

Miło mi poinformować, że platforma Protrader 3 (Beta) została oficjalnie udostępniona do testów przez PFSOFT: http://comparic.pl/listings/platforma-p ... ez-pfsoft/

Zapraszam do zapoznania się z nowymi funkcjami i możliwościami platformy.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Cieszy fakt, że Protrader się rozwija i wprowadza nowe rozwiązania :)

W tym kontekście pytanie: Jakie są plany i perspektywy odnośnie udostępnienia Protrader'a dla użytkowników końcowych, pracujących pod Linuksem ?

Pytanie jest o tyle istotne, że jako już niedługo kończy się wsparcie Microsoftu dla popularnego XP, wiele osób zamierza przy okazji definitywnie przesiąść się na Linuksa, a wobec braku możliwości korzystania z Protrader'a pod Linuksem, wybiorą ofertę konkurencji ( z czego zapewne nie będzie zadowolony, ani PFSOFT, ani brokerzy oferujący obecnie waszą platformę).

Poniżej kilka ciekawych linków (chyba w temacie) :
http://www.itworkforce.com.pl/?q=pl/node/45
http://pclab.pl/news53284.html
http://pl.wikipedia.org/wiki/Porównanie ... ws_i_Linux

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam Serdecznie :)
rem pisze:Cieszy fakt, że Protrader się rozwija i wprowadza nowe rozwiązania :)

W tym kontekście pytanie: Jakie są plany i perspektywy odnośnie udostępnienia Protrader'a dla użytkowników końcowych, pracujących pod Linuksem ?

Pytanie jest o tyle istotne, że jako już niedługo kończy się wsparcie Microsoftu dla popularnego XP, wiele osób zamierza przy okazji definitywnie przesiąść się na Linuksa, a wobec braku możliwości korzystania z Protrader'a pod Linuksem, wybiorą ofertę konkurencji ( z czego zapewne nie będzie zadowolony, ani PFSOFT, ani brokerzy oferujący obecnie waszą platformę).
Platforma Protrader opiera się na frameworku .NET, który jak wiadomo wspierany jest przez Microsoft (wiem jest Mono, ale to trochę za mało), dlatego nie mamy w planach przenoszenia platformy na systemu Linux.
Linux na desktopach to nadal niszowy system operacyjny, a mnogość dystrybucji, systemów pakietów itd. nie pomaga w późniejszym utrzymaniu projektu i wsparciu użytkowników.

Jedyne co mogę doradzić to przejście na Windows 7 lub Windows 8.1 gdzie możesz od razu logować się do pulpitu z ominięciem Metro.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

MaRCHeW pisze: Platforma Protrader opiera się na frameworku .NET, który jak wiadomo wspierany jest przez Microsoft (wiem jest Mono, ale to trochę za mało), dlatego nie mamy w planach przenoszenia platformy na systemu Linux.
Linux na desktopach to nadal niszowy system operacyjny, a mnogość dystrybucji, systemów pakietów itd. nie pomaga w późniejszym utrzymaniu projektu i wsparciu użytkowników.

Jedyne co mogę doradzić to przejście na Windows 7 lub Windows 8.1 gdzie możesz od razu logować się do pulpitu z ominięciem Metro.
To słabe wieści :(
Protrader jest OK, ale nie mogę tego powiedzieć o Windzie ..

Jeśli chodzi o udziały w rynku, to fakt, że Microsoft dominuje, a Linux ma na dziś ok 5% rynku (choć myślę, że w grupie inwestorów i spekulantów może być to większy udział).
Jednak na waszym miejscu nie odkładałbym sprawy do czasu, kiedy Linux będzie miał większy udział w rynku, gdyż wtedy może być już za późno, aby odzyskać z powrotem klientów, którzy w międzyczasie przeszli do konkurencji, oferującej już dziś rozwiązania linuksowe.
Weźcie pod uwagę fakt, że w znacznej części Linux ma na dziś tylko 5%, gdyż:
- Windows jest sprzedawany "w pakiecie" ze sprzętem (to może się zmienić);
- szeroko pojęty naród często nie wie, że dzisiejszy Linux nie jest już tylko (odstraszających ich) terminalem tekstowym, a jest platformą desktopową, oferującą możliwości i komfort użytkowania komputera podobny ( a może nawet i większy) niż Windows;
- kilka lat temu było jedynie 1% użytkowników Linuksa, dziś jest 5% i wiele czynników opisanych we wcześniej podanym linku, powoduje, że coraz więcej osób przechodzi i będzie przechodzić na Linuksa.

Słowem: Nie pomniejszajcie swoich potencjalnych przychodów o kilka/kilkanaście procent.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

PFSOFT Protrader 3 - TIPS & TRICKS

Witam Serdecznie :)

Zapraszam do zapoznania się z dwoma pierwszymi odcinkami cyklu artykułów PFSOFT Protrader 3 – TIPS & TRICKS:

PFSOFT Protrader 3 - TIPS & TRICKS - Część 1 – Konto demonstracyjne na serwerze firmy PFSOFT : http://comparic.pl/listings/pfsoft-prot ... my-pfsoft/
PFSOFT Protrader 3 – TIPS & TRICKS – Część 2 – Szablony : http://comparic.pl/listings/pfsoft-prot ... -szablony/

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

chcialem uruchomić protradera nie może sie połaczyć coś żle robie ?
znaczy sie łączy łączy i nic sie nie dzieje
konto mam w AM znam serwery nr. rachunku co jeszcze mam wpisać ?
chyba że nie bedzie działać i musze inne dane wprowadzić ?
hej
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 18:47 przez Jones, łącznie zmieniany 1 raz.
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Jones pisze:chcialem uruchomić protradera nie może sie połaczyć coś żle robie ?
konto mam w AM znam serwery nr. rachunku co jeszcze mam wpisać ?
chyba że nie bedzie działać i musze inne dane wprowadzić ?
hej
Platformę Protrader nie podłączysz do serwera MT4.
Aby móc korzystać z funkcjonalności platformy należy wybrać brokera, który ma tę platformę w swojej ofercie. W Polsce na dzień dzisiejszy BM Alior Banku oferuje platformę Protrader 2 pod nazwą Alior Trader 2.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

-- Dodano: pn 21-10-2013, 17:48 --

rem pisze:To słabe wieści :(
Protrader jest OK, ale nie mogę tego powiedzieć o Windzie ..

Jeśli chodzi o udziały w rynku, to fakt, że Microsoft dominuje, a Linux ma na dziś ok 5% rynku (choć myślę, że w grupie inwestorów i spekulantów może być to większy udział).
Jednak na waszym miejscu nie odkładałbym sprawy do czasu, kiedy Linux będzie miał większy udział w rynku, gdyż wtedy może być już za późno, aby odzyskać z powrotem klientów, którzy w międzyczasie przeszli do konkurencji, oferującej już dziś rozwiązania linuksowe.
Weźcie pod uwagę fakt, że w znacznej części Linux ma na dziś tylko 5%, gdyż:
- Windows jest sprzedawany "w pakiecie" ze sprzętem (to może się zmienić);
- szeroko pojęty naród często nie wie, że dzisiejszy Linux nie jest już tylko (odstraszających ich) terminalem tekstowym, a jest platformą desktopową, oferującą możliwości i komfort użytkowania komputera podobny ( a może nawet i większy) niż Windows;
- kilka lat temu było jedynie 1% użytkowników Linuksa, dziś jest 5% i wiele czynników opisanych we wcześniej podanym linku, powoduje, że coraz więcej osób przechodzi i będzie przechodzić na Linuksa.

Słowem: Nie pomniejszajcie swoich potencjalnych przychodów o kilka/kilkanaście procent.
Niestety aby mieć przychody trzeba wpierw ponieść koszty, a koszty przepisania całej platformy razem z serwerem Protradera oraz testów platformy byłby nieproporcjonalnie duże w stosunku do potencjalnych przychodów.
Będziemy na pewno obserwować rozwój systemu Linux, jednak na dzień dzisiejszy nie mamy w planach tworzenia wersji platformy na ten system.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ