Taki naszedł mnie problem:
- potrzebuję porównać 2 symbole nałożone na siebie - w mt4 to męka i rezultaty mnie nie zadowalają.
No to pomyślałem sobie ... jest przecież Protrader ...
No i Marchew muszę Ci szczerze powiedzieć ..... dawno coś mnie tak nie w*ło jak import danych w PT.
To okno to jakaś zgadywanka jest rozumiem? Po chwili zabaw w ciuciubabkę zorientowałem się, że to co pokazywane jest jako próbny test pochodzi z DRUGIEJ linii pliku. A u mnie akurat różniły się te 2 linie jedną ceną więc jak bym nie ustawiał (sugerując się pierwszą linią pliku) to ceny wciąż nie pasowały.
Poza tym :
- nie mam możliwości sprawdzenia co PT pokazuje jako czas w proponowanej dacie bo pole jest za wąskie a poszerzyć go nie mogę. Mogę się tylko domyślać, że czas jest prawidłowy.
- dlaczego widać tylko 1 linię z pliku importowanego (w podglądzie testu ?)
- co mam do cholery zrobić jak mam w pliku jakąś dodatkową kolumnę ? Mój plik ma akurat ceny bid i ask dla słupków ohlc więc muszę się wcześniej bujać żeby to obrobić przed importem
A jak już wszystko to rozszyfrowałem, zaimportowałem to ukazał się oczom mym piękny wykres:
slupki.png
Nie wiem dlaczego - ale moje słupki m5 zaimportowały się jako 1 minutowe. Mimo, że przecież tam sprawdzany jest TF bo jak wybrać inny to się pluje komunikat.
Nie wiem również dlaczego ale jak to wyeksportuje z PT to jest jakaś sieczka - chyba export nie widzi znaku separatora miejsc dziesiętnych - mimo, że w podglądzie import jest ok.
No i gdzie jest opcja przeglądania danych - coś jak centrum historii w mt4 ?
Jak mogę usunąć to co zaimportowałem (bez usuwania symbolu) ?
Ten kto robił import niech zobaczy jak to zrobili w Smart Quancie. Tam nie ma wodotrysków, przeciągania kolumn itd. ale zwykle da się zaimportować bez problemu to co chcemy.
Ogólnie straciłem na to tyle czasu - że prościej było mi odpalić kompilator i zrobić sobie ten wykres samemu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.