MaRCHeW pisze:Witam
VTEC pisze:Witam serdecznie,
czy dysponuje ktoś z Was indykatorem/skryptem pozwalającym odwrócić wyświetlany wykres? Dla przykładu zamiast EUR/USD pokazać USD/EUR?
Od dawna gram w oparciu o czysty 'money flow' i takie wykresy są koniecznością a niestety MT4 zaczyna mnie męczyć, nędzna jakość i tyle. Na duży plus dla mnie to to że ProTrader posiada wbudowaną funkcję 'overlay', gdyby jeszcze dało się obrócić wykresy przeskoczyłbym na tę platfromę choćby i jutro.
Pozdr.
P.
Przecież wykres USD/EUR będzie tym samym co EUR/USD tylko odwrócony. Możesz wyjaśnić w czym jest różnica?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Hey,
teoretycznie tak, ale ja analizuje pary w grupach. I tak dla przykładu na index USD składają się:
EUR/USD
USD/CHF
GBP/USD
AUD/USD
NZD/USD
USD/JPY
USD/CAD
gdy wrzucę je wszystkie w takiej właśnie formie na jeden ekran, będzie ciężko powiedzieć cokolwiek odnośnie siły USD,
natomiast gdy wrzucę waluty:
USD/EUR
USD/CHF
USD/GBP
USD/AUD
USD/NZD
USD/JPY
USD/CAD
i zastosuję którąkolwiek metodę porównawczą (moving average albo overlay) wtedy mam jasność odnośnie siły/słabości dolara. Czy jest w trendzie, czy jest w konsoli, czy może (właśnie na podstawie par które nie są synchronizowane z resztą - pięniadze mogą być w danej chwili w innej walucie).