Progresja

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polonaise »

Progresja jest oparta chyba na błędnym założeniu.
Kurs pary walutowej zależy od tak wielu czynników że chyba proces stochastyczny polgający na wystąpieniu PA w jakimś kierunku jest procesem Poissona.
Czyli odstępy pomiędzy kolejnymi PA mają rozkład wykładniczy. Czyli w skrócie to ile będzie jeszcze spadało nie zależy od tego ile juz spadało.
(Bezpamięciowość rozkładu wykładniczego)
------------------------
PA -Price Action

Progresja to coś podobnego do obstawiania w totku liczb które nie padły od długiego czasu, każdy kto się uczył rachunku prawdopodobieństwa wie, że to nie może działać.

Matti...2302
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Matti...2302 »

Zgadzam się z Tobą polonaise, ale nie do końca, w totka mało kto tym sposobem gra, wygrane w totolotku zależą od współczynnika zainteresowania totolotkiem w danym mieście, ale ludzie i tak myślą, że coś wygrają. Progresja to system bukmacherski PRZEDE WSZYSTKIM, ale też może mieć zastosowanie w innym dziedzinach, jeśli się lepiej nad tym zastanowić to może z tego wyjść ładny system, ale tylko ja nad tym myślę, nie oszukujmy się, daleko Nam do angielskiego forum, jeśli ktoś coś odkryje to od razu TOP SECRET. Nie jestem wielce doświadczonym traderem, ale może to że zacząłem temat da komuś do myślenia, ja wciąż nad tym pracuję. Pozdrawiam serdecznie!

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

moze jakby dolozyc do tego jakis filtr np SMA na duzym TF to wynik tego sposobu gry bylby calkiem przyzwoity :) sam obecnie pracuje nad takim ea :)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Princepolo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Princepolo »

A ja uważam, że progresja to potęga. EA wchodzi na rynek w poniedziałek 0.00 a wychodzi w piątek 8.00 lub trochę po i jakos sobie radzi.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 0467#90467

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

prosze mozesz pokombinowac i sprawdzic swoje tpi sl na historii :)

ale z malymdepo nie zaczynaj:D

buy sell na przemian po tp :) bez konkretnego sygnalu :)
ea zaczyna od buy i taknaprzemian poosiagnieciu zysku :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

blad w tym EA tzn strategi mysle ze jest taki EA :powinno kupowac na przemian czy osiagnelo zysk czy nie bo jak sie trafi konslolidacjia to to EA ma problem ciagle dokupuje zwiekszajac loty a tak to by kupowalo w konsolidacji raz sell raz buy i nie topilo by depozytu

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

Dla mnie progresja nie jest do końca taka skopana. Jednak powinna to być strategia na którą przeznaczamy tylko swoje zyski z gry.
Taka większa adrenalina:D

kiker
Gaduła
Gaduła

Tigr zmien dzialanie EA zeby chodzilo tak: otwarcie np sell zlapalo tp to niech dalej otwiera sell z min lotem wreszcie lapie sl to niech EA otwiewa na buy z lot razy 2 wiekszym zlapalo buy SL to niech otworzy EA na sell razy 2 lot ostatniej pozycji.Czy to bedzie trudne do zrobienia?Wtedy progresja ma wieksza szanse powodzenia .

Dodano po 1 minutach:

sorry to EA nie tigra tylko gibona .Pytanie ze zmana EA dotyczy sie do gibona.

pomywacczka.
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pomywacczka. »

Progresja bardzo fajna sprawa ale nie w silnym trendzie :)
Jeżeli mamy małe wahania na danej parze to jest to niezły system :wink:
Warunek depo musi być nieźle duże, aby przetrzymac czasmi i 200 pipsów :wink:

Najlepiej grać niewielkimi pozycjami i % do tego depo.. wrażenia niezłe .. :wink:
STARK DEVELOPMENT ...3 x nnn ... to Gant obecnej hossy :D
Kilka set % pewne jak w banku ;-)

kiker
Gaduła
Gaduła

przeczytaj jeszcze raz to co napisalem , w silnym trendzie odwraca sie pozycja z ktoryms lotem i zamyka na plus to nie to co spadek 200 pips i dokupowanie po 20 pips i rozwala depozyt

ODPOWIEDZ