Progresja

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ROBERTPOL pisze:
raposo pisze:a jezcze powiem jak dzialalo tamto EA...
otwieralo np 0.1 lota, jak bylo -20p to otwieralo kolejne na 0.2 lota itd co 20p az do okreslonego limitu przez gracza i gdy kurs wracal zamykalo wszystkie pozycje jesli ogolny bilans byl na +.

pewne podobienstwa sa :)

niemniej zycze powodzenia.
raposo może posiadasz taki programik albo choć podaj nazwę.

pozdrawiam
Gdzies tam ją mam.
Multi Scalper lot czy cos takiego sie nazywala.

Przerabialem ją na wiele sposobow, dodawalem zabezpieczenia... pomagalo "na razie" :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

przerabialem progresje jakis czas temu. 3 miesiace pracowalem nad dopieszczeniem ea (wariacja 10p3, ale z wielka iloscia poprawek i ulepszen), ale final tego byl taki ze w pewnym momencie dobrze ze zareagowalem recznie bo bym wyczyscil duze depo :). Niemniej tak jak wczesniej pisano, w rekach doswiadczonego tradera to ma szanse dzialac, sam teraz po zdobyciu doswiadczenia zastanawiam sie nad powrotem do tej koncepcji :)

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

Mysle za ta progresja to mozna stosowac tak jak zucanie moneta nie patrzyc na wykres tylko poprostu zajmowac pozycje dowolnie zaluzmy SL50 TP 50 i czekac rybka pipka .Wiekszosc ludzi zajmuje pozycje patrzac na wykres niby ma spasc daje sell a tu w gore i takie zajmowanie pozycji jest irytujace dochodzimy do wniosku ze wszystko robimy odwrotnie

Matti...2302
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Matti...2302 »

Jankes pisze:
Matti...2302 pisze: na razie wyszedłem na małym plusie
...
Matti...2302 pisze: na razie wychodzi duży plus na eur/usd. T
To w końcu mały czy duży?
Wchodzisz w konkretnym momencie w rynek czy w obojętnie w jakim?
Spokojnie! Przepraszam, na edku duży plus, na kablu mały plus. Przepraszam jeśli wprawiłem Cię w zdenerwowanie, źle trochę podaje rezultaty.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Znalazlem to EA o ktorym wspominalem. Wersja bez moich modyfikacji (tej nie znalazlem).
Matti...2302 moze ci sie spodoba, bo idea grania do twojej dosc podobna. (zalecam demo :) ).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

Progresja lub martin-gej ;) to swietna sprawa pod warunkiem ze zlecenia ustawisz tak aby moc sobie pozwolic na ewentulana strate(kwestia prawdopodobienstwa i przekroczenia waznych poziomow)

Zastosowanie to korekty w trendzie lub ruchy dywergencyjne czyli fala nr5 (moze miec nawet ~1000 pipsow co ostanio mielismy okazje ogladac na fibrze ;)
Fala numer 5 w wiekszosci przypadkow zostaje calkowice zniesiona..

a dlaczego sie tak dzieje to opisalem tutaj
http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost2136148

Takie fanaberie z ktorymi sie wiekszoac nie zgodzi(i bardzo dobrze bo przeplyw kapitalu nastepuje w jedna strone hehe)
Aby zarabiac na FX wtstarczy tylko pojac nature ludzkiego ego.
ja juz pojalem wiec zarabiam bezlitosnie niszczac wszystkich leszczy po drodze ktorzy nie okazuja krzty szacunku.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Ts_A pisze:ja juz pojalem wiec zarabiam bezlitosnie niszczac wszystkich leszczy po drodze ktorzy nie okazuja krzty szacunku.
Bardzo się cieszymy, ale nie przesadzasz trochę kolego? Ostatnio o ile pamiętam Twój journal miał długa przerwę po tym jak wyczyściłeś konto, także może okaż trochę skromności...

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Pablo90 pisze:
Ts_A pisze:ja juz pojalem wiec zarabiam bezlitosnie niszczac wszystkich leszczy po drodze ktorzy nie okazuja krzty szacunku.
Bardzo się cieszymy, ale nie przesadzasz trochę kolego? Ostatnio o ile pamiętam Twój journal miał długa przerwę po tym jak wyczyściłeś konto, także może okaż trochę skromności...
Skromnosc jes cecha ludzi slabych wynikajaca z uwarunkowan kulturowych ale to nie jest forum filozoficzne wiec nie chce mi sie poruszac tego tematu...

Poza tym co ta docinka ma wspolnego z tematem "progresja" ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Ts_A pisze:Poza tym co ta docinka ma wspolnego z tematem "progresja" ?
Mniej więcej tyle samo ile Twoje przechwałki...

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Pablo90 pisze:
Ts_A pisze:Poza tym co ta docinka ma wspolnego z tematem "progresja" ?
Mniej więcej tyle samo ile Twoje przechwałki...

Jesli Ci sie nie podoba to co napisalem w ostatnim zdaniu to OK masz prawo miec odmienne zdanie, ale po co od razu reagowac i pouczac mnie o skromnosci.
Robisz z tego smieciowy temat i wychodza twoje kompleksy.
A te "przechwalki " jak to okresliles maja solidne podstawy w faktach.

Zabawne jest ze z takim zachowaniem jakie zaprezentowales spotykam sie tylko na polskim forum.

Moda prosze o wyciecie tej bzdurnej dyskusji.
Dziekuje
Obrazek

ODPOWIEDZ