Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Post autor: Fx-Kris »

unitra pisze:No ok, uczę się jeszcze także nie o wszystkim pamiętam, ale to ma sens. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - jak się wyczekuje na tego swing pullbacka to gdzie wstawić zlecenie oczekujące? Pytam, ponieważ gdyby ustawiać je ponad szczytem wybicia to robi się całkiem duży stop-loss w niektórych sytuacjach. Powiedzmy, że parę małych świec utworzyło się ponad wsparciem czy zatem lepiej ustawić zlecenie oczekujące zaraz nad nimi czy nad ostatnim szczytem?
Jeśli czegoś nie jesteś pewny to warto zapytać nie ma problemu.
Zlecenie ustawiamy po odbiciu od np. S/R jak powstanie formacja odwrócenia. Zerknij na sam początek tematu tam jest wszystko opisane.
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

unitra

Post autor: unitra »

Czekamy na Setup na H1 wchodzimy na M15 na pierwszym odbiciu gdy pojawi się świeca odwrócenia.
To jeszcze jedno pytanie: świecy odwrócenia szukam na M15 czy H1?

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

unitra pisze:Cytat:
Czekamy na Setup na H1 wchodzimy na M15 na pierwszym odbiciu gdy pojawi się świeca odwrócenia.

To jeszcze jedno pytanie: świecy odwrócenia szukam na M15 czy H1?
M15. Poczytaj od początku tam pisałem o tym.

pavulon2007
Bywalec
Bywalec

Post autor: pavulon2007 »

Fx-Kris pisze:Witajcie,

Polecam obserwować :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dodano po 13 godzinach 17 minutach:

Na rynku marazm.

Pozwoliłem sobie longtermowo na AUD JPY.

Hey Kris

Swietny watek i setupy. EU wart long intraday z 1. 2745 z dobra PA. Osobiscie skupiam sie na 1.2625 Long na ten tydzien.
Powodzenia :)

Dodano po 21 minutach:

USDPLN wydaje sie byc niezlym setupem. W zalaczniku plan akcji. Niestety moj broker ma 50pip spread na tej parze wiec raczej nie zagram. To bardzo egzotyczna waluta :) Ewentualnie, jesli bym dostal solidny sygnal w okolicach 50-60% fib tygodniowekjswieczki plus korelacje z innymi parami wtedy rozwaze otwarcie tranzakcji.
Moze ktos inny skorzysta jesli sytuacja sie rozwinie pomyslnie...

A propos, jaki jest spread na UP u europejksich/ polskich brokerow?

Tak czy inaczej, ten tydzien ma pare obiecujacych okazji na glownych parach. Powodzenia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Post autor: Akhh »

EUR/JPY na silnym wsparciu:

Obrazek
4free image uploader
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: Wirus »

Kris, a propos EUR/JPY. Zakładasz możliwy spadek i wejście po odbiciu; dlaczego więc nie wchodzisz teraz w sell, skoro jest do wzięcia ponad 100 pipsów? Czy odbicie jest bardziej prawdopodobne (bezpieczniejsze wejście) niż ten spadek? Spadnie albo nie spadnie, ale jak spadnie, to prawie na pewno się odbije? ;)

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Wirus pisze:Kris, a propos EUR/JPY. Zakładasz możliwy spadek i wejście po odbiciu; dlaczego więc nie wchodzisz teraz w sell, skoro jest do wzięcia ponad 100 pipsów? Czy odbicie jest bardziej prawdopodobne (bezpieczniejsze wejście) niż ten spadek? Spadnie albo nie spadnie, ale jak spadnie, to prawie na pewno się odbije? ;)
Odpowiem może za Krisa ;)

Wcale nie jest pewny, że spadnie (a co ważniejsze nie wiadomo z jakiego poziomu co jest kluczową kwestią)

Punkt zaznaczony przez Krisa jest punktem, w którym jest bardzo prawdopodobne odbicie, co zwiększa nasze szanse - oraz obniża SL.

Wchodzenie teraz, nawet sądząc, że spadnie powoduje, że raz - nie wiemy z w jakim punkcie mielibyśmy wchodzić (czyli wypadałoby dać SL powyżej maxa - czyli dość dużego), 2 szanse nie są po naszej stronie.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Fesiek »

Wirus myślę, że jak byś chciał szukać szotra (powód jest bo jesteśmy w SD na D1), to tak to powinno wyglądać.

Obrazek
temporary image hosting

Sory Kris, że zapożyczyłem od Ciebie program do rysowania. Jest świetny, łatwo go było znaleźć w sieci. :wink:
ech...

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Co to za program jeśli to nie jest tajemnicą ;)
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ