Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

bigben pisze:Kabel urwał się ze stryczka za sprawą Edka. A taki ładny engulfing sę szykował....
W dodatku w połączeniu z dobrym SR, Fibo 50%. Wogóle to jestem strasznie wkurzony.

Cały tydzień czekałem na dobry setup i dałem zlecenie buy limit na N/U. Zabrakło 1 pipsa do 74,71...Pózniej była szansa kupic na nastepnej korekcie tam gdzie chciałem ale było już pozno i nie chciało mi się czekać. Ustawiłem zlecenie oczekujące ze stopem jak naucza Asmo i zlecenie chwyciło w nocy tuż przed świtem...Po tym jak ktos postanowił urządzic sobie zabawy na EU wyszedłem po południu z transakcji na BE. To tylko demo ale bardzo niemiłe to doświadczenie. Wszedł ktos jeszcze w Nzd/USD i ewentualnie trzyma dalej transakcję ? Sygnał chyba dalej jest akualny a cena nie doszła do pierwszego TP ani do max. SL...
buy limit ? Naked trading robisz :) ? Na EU za szybko dales n BE ? Ok, na 1h przestawiasz szybko ale na dziennych jednak daj jednak troche wiecej czasu.

Trzymam nadal NZD/USD.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Pełnomocnik pisze:Uff 14.30 ale się działo dzisiaj....

Moje wczorajsze wejście (..)

No i brawo Jasiu.

Co bylo na GBP/CHF ?
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

asmodeus8 pisze:Co bylo na GBP/CHF ?

Hej Asmo
na GBP/CHF pokazał się ładny pin..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

asmodeus8 pisze:buy limit ? Naked trading robisz Smile ? Na EU za szybko dales n BE ? Ok, na 1h przestawiasz szybko ale na dziennych jednak daj jednak troche wiecej czasu.

Trzymam nadal NZD/USD.
Ściśle mówiąc to miał być ZL trading - zamysł był dobry tylko zbyt chciwy byłem i chciałem o 1 pips taniej kupic i cwaniactwem zrekompensowac sobie wysoki spread w Bossa (4 pipsy) :D. SL był ciasno ustawiony więc nawet jakby się okazało że było to błędne rozeznanie sytuacji to strata byłaby niewielka. Nienawidzę wchodzić na przebicia. Mój pierwszy system w karierze na Foresie nazywa się London Rush Time (zaliczany do kategorii systemow nazywanych Bigben :D) który polega na grze na azjatyckich boksach jak nazwa wskazuje w godzinach porannych podczas sesjii londyńskiej. Wejście zawsze było 10 pipsow powyżej/poniżej azjatyckego ekstremum. Większość trejdów przegrałem lub zakończyłem na BE a nawet wygrane kosztowały dużo nerwów bo cena często bo przebiciu korekciła i następowałała obsuwa i pojawiały się minusy. Zapamiętałem tą lekcję i staram się teraz czekać na korektę. Akurat w tym przypadku sie nie udało i zagrałem techniką której nie lubię co pewnie też wpłynęło na psychikę i przedwczesne wyjście. Do pewnych rzeczy trzeba być przekonanym.

Odnośnie EU nie grałem tylko obserwowałem ze względu na korelację bo wiadomo że największa kasa na Foreksie ładowana jest w tą parę.

Po miesiącu tradingu stan konta demo +11,3 %.

Gratuluję cierpliwości i utrzymania się w trejdzie na NZD/USD. TP 1 osiągnięty. Co dalej zamierzasz ?

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Kogo jeszcze Edek wykopał z rynku!?

Miałem longa na NZDJPY Dziś przed godziną zero, podniosłem stopa i...... !?!?!
przestrzeliło mi go o 4 pipsy słownie cztery :evil: Po czym cena wróciła na swoje mjejsce. :wall:

Obrazek

No ale...Rynek jest wielki i z nim się nie dyskutuje. :)

Pozdrawiam wszystkie ofiary edka rozprówacza! :)
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
whisper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whisper »

commax pisze:Kogo jeszcze Edek wykopał z rynku!?
niestety mnie wywaliło, miałem stopa na 1.3084 i jak widać cena ładnie przeleciala przez mój TP (już beze mnie), jak przez poziom, na który liczyłem - 1.33
konto sie już tak sczyściło, ze musiałem szukać par z niższym depo niz edek ;)
i w taki sposób wszedłem na NZD/USD, na szczęście zakończone na + :)
entry 0,7557
SL 0,7544
TP 7573 i ładnie poleciało wyżej, gdybym siedział przed kompem to może bym zgarnął wiecej pipsów, ale coż, dobre i tyle. powoli odrabiam straty :)

na razie obsuwa kapitału -57%, a było 61% ;)
Mylić się jest rzeczą ludzką.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Po ciężkim weekendzie zapraszam wszystkich na niedzielnego Chata.

Będziemy korzystać z nowej platformy Team Viewer:

http://www.teamviewer.com/index.aspx

Prosze pobrac clienta, calkowicie za darmo.

Który umożliwi podgląd pulpitu w czasie rzeczywistym i Voice Chat. Wielkie dzięki dla commaxa, który znalazł te platformę.

Zbiórka 19 : 45, podam namiary na sesje na forum.

Szykowac pomysly, propozycje i pytania.

Happy Trading :)

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Podam kilka wskazówek dotyczących platformy TeamViewer żeby dzisiejsza sesja poszła szybko i sprawnie.

Po ściągnięciu z linku który podał Asmo i instalacji klienta TeamViewer pojawi się taki ekran.

Obrazek

W sekcji [Utwórz Sesję] wpisujemy identyfikator który poda Asmo zaznaczamy [Prezentacja] i klikamy [Połącz z partnerem]. W trakcie połączenia zostaniemy poproszeni o hasło i nik wpisujemy i tyle.

Po połączeniu na górze ekranu będzie mały pasek.

Obrazek

Tu mamy do dyspozycji chat. więc możemy się pozbyć naszego starego "Ensign eChat"

Jest jeszcze inne rozwiązanie które nie wymaga instalacji klienta TeamViewer

Pobieramy TeamViewer QuickJoin http://www.teamviewer.com/download/TeamViewerQJ.exe

Obrazek

Prosty moduł kliencki, wpisujemy dane logowania i koniec.

CIEKAWOSTKA: W trakcie trwania sesji możemy użyć swojego kursora żeby pokazać prowadzącemu miejsce które nas interesuje. prowadzący sesję zobaczy na swoim ekranie nasz kursor podpisany nikiem : 8) :P Dobre co...?!

WAŻNE!
Aplikacja dosyć mocno obciąża połączenie sieciowe więc lepiej przed sesją wyłączyć wszystkie zbędne programy takie jak Skype, GG, Przeglądarkę, itp.

Na koniec prośba do Asmo. gdybyś mógł zrobić video z tej sesji to by było super. będzie paru takich którzy nie będą mogli uczestniczyć w dzisiejszym spotkaniu (na przykład ja :cry: ) ale chętnie obejżał bym sobie ten materiał później.

Pozdrawiam
Happy Jojning :564:
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

milik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: milik »

Witam
I co z tą niedzielną dyskusją ? Jest 19:45 a tu nic, chciałem podpatrzeć troszkę wiedzy jeśli nikt niema nic przeciwko :P

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Session ID: 319 348 858
Password: 7045

ODPOWIEDZ