Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

riddle pisze:Masz oczywiście racje, trend jest spadkowy i trzeba być ostrożnym ale wszyscy lubimy pchać się pod prąd
riddle pisze:łapanie spadających noży"
kazdy trend gdzies sie zaczyna, wiec dlaczego nie wejsc na samym jego poczatku z malym ryzykiem i wiekszym R:R niz w trakcie jego trwania? ;)

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Asmo ostatnio siedziałeś w metalach , interesuje mnie Twoja opinia na temat obecnej sytuacji na tym rynku.

Na GOLD D1 kształtuje się niemal wzorcowa formacja "głowy z ramionami" co myślisz o takiej analizie tego wykresu.

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

commax pisze:Asmo ostatnio siedziałeś w metalach , interesuje mnie Twoja opinia na temat obecnej sytuacji na tym rynku.

Na GOLD D1 kształtuje się niemal wzorcowa formacja "głowy z ramionami" co myślisz o takiej analizie tego wykresu.

Bedzie korekta. Musi być. Największy fun to wybrać moment.

Złoto jest bardzo słabe i jak ktoś słusznie zauważył, kiedy wszyscy trąbią o tym, jaka to dobra inwestycja czas zrobić na odwrót.

Metale sa skorelowane. Od paru tygodni siedzę i kracze ze czas skrócić, ale narazi nie mogę sie doczekać odpowiedniego momentu.

Narazie widzę to na srebrze:

Pin.
I prawdziwa Div.

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Ok, na to gramy:

Jestem z 0.75100.

1 TP 0.76400

Obrazek

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

asmodeus8 pisze:Bedzie korekta. Musi być. Największy fun to wybrać moment.

Złoto jest bardzo słabe i jak ktoś słusznie zauważył, kiedy wszyscy trąbią o tym, jaka to dobra inwestycja czas zrobić na odwrót.
Jesteśmy tego samego zdania. też obserwuję metale od jakiegoś czasu i myślę że musi się coś wydarzyć. Co chwile rysują się niemal książkowe formacje. ostatnio przez dwa tygodnie jechałem krótko na silver wszedłem na tym pięknym pinie, skończyłem stopem ale z dooobrym plusem :)
Na Gold dywergencja też jest dość wymowna. I według mnie sytuacja z mojego screena jest dość prawdopodobna.

A więc czekamy......

jhgf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jhgf »

Eurcad

Obrazek

Przebite wsparcie
Mocno z trendem
Engolfing
Patrząc na d1 to pierwsze kłopoty możemy mieć na 1.2900 a może ja to widze zbyt optymistycznie?

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

jhgf pisze:Eurcad

Przebite wsparcie
Mocno z trendem
Engolfing
Patrząc na d1 to pierwsze kłopoty możemy mieć na 1.2900 a może ja to widze zbyt optymistycznie?
Trochę : )

Bearish engulfing chcesz znalesc na swing high. Poza tym to bardziej triple high lower close.

Obrazek

Ps. Hej, na MT4 wejdz w File/Save as Picture wybierz active chart.
Po uploadzie na image shack wklej ten link z "Forum code " . Bedzie czytelniej.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

jhgf pisze:Przebite wsparcie
Mocno z trendem
Engolfing

Pierwsze kłopoty 1.3110-1.3170 tam jest 61.8% fibo całej korekty i początek drugiej fali.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Kabel urwał się ze stryczka za sprawą Edka. A taki ładny engulfing sę szykował....
W dodatku w połączeniu z dobrym SR, Fibo 50%. Wogóle to jestem strasznie wkurzony.

Cały tydzień czekałem na dobry setup i dałem zlecenie buy limit na N/U. Zabrakło 1 pipsa do 74,71...Pózniej była szansa kupic na nastepnej korekcie tam gdzie chciałem ale było już pozno i nie chciało mi się czekać. Ustawiłem zlecenie oczekujące ze stopem jak naucza Asmo i zlecenie chwyciło w nocy tuż przed świtem...Po tym jak ktos postanowił urządzic sobie zabawy na EU wyszedłem po południu z transakcji na BE. To tylko demo ale bardzo niemiłe to doświadczenie. Wszedł ktos jeszcze w Nzd/USD i ewentualnie trzyma dalej transakcję ? Sygnał chyba dalej jest akualny a cena nie doszła do pierwszego TP ani do max. SL...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Uff 14.30 ale się działo dzisiaj....

Moje wczorajsze wejście

NZD/USD
S/R
fibo
okragła cena
wszedłem w długą na małej korekcie po obięciu hossy
wyszedłem tez wczoraj na lini pierwszych kłopotów 0.7557
mogłem przytrzymać, Asmo widze tez wszedłeś w długą, no ale trudno się mówi..ja juz wziołem swoje

+ 85 pipek 8)

wczorajszo/dzisiejsze zagranie

GBP/CHF
s/r
fibo
pin
wyszedłem 1/3 na poziomie pierwszych spodziewanych kłopotów i fibo reszta na be+1, decyzja ta okazała się słuszna bo dane o 14.30 narobiły gnoju

+ 51 pipek 8)

potem wrzuce jakies screny

pozdrawiam

ODPOWIEDZ