Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

commax look post wyżej :lol:

ps mam chyba problem z czatem nie widać zdaje sie tego co pisze na ogólnym i na PW....?

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Pełnomocnik pisze:Hej commax

ciekawi mnie jak byś zinterpretował tą dywergencje...?
występuje na praktycznie całej długości tego impulsu...
czyzby słabość tego ruchu...??
Cześć Pełnomocnik!
Jeśli chodzi Ci o fundament na Edku to wygląda to tak:
Od początku listopada wykresem EUR/USD rządzą dwa demony pierwszy to FED i jego "genialny" plan QE2 a drugi to oczywiście Irlandia i jej "czkawka". Decyzja Fed nie miała natychmiastowego wpływu na gospodarkę USA. Bardzo dobre dane makro za październik, które wraz ze sprawą Irlandii spowodowały mocny zjazd kursu w dół. Lecz "smród" QE2 ciągnął się za nami cały czas i po wyjaśnieniu sprawy irlandzkiej spowodował reakcję którą teraz obserwujemy czyli dynamiczną korektę. Jej słabość może wyjaśnić wciąż utrzymująca się obawa rynku o "euro epidemię" {którą zresztą przewiduje parę tęgich głów) czyli kolejne europejskie kraje z olbrzymim długiem publiczny (Portugalia, Hiszpania itp.} Ta obawa w najbliższym terminie może znacząco wpływać na rynek, więc wszystkie doniesienia o kondycji finansowej krajów UE będą w centrum uwagi.

Tak to widzę. :o

PS: widziałem Cię przed chwilą na czacie. Loguj się jeszcze raz, potestujemy bo coś chyba niehalo z tym chatem
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

commax pisze:PS: widziałem Cię przed chwilą na czacie. Loguj się jeszcze raz, potestujemy bo coś chyba niehalo z tym chatem

a gdzie na ten czat? no i nie dopisałes mi na pw commax
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Pablo78 pisze:a gdzie na ten czat? no i nie dopisałes mi na pw commax

Bo nie zdążyłem zniknąłeś mi. :?
ja jestem w 56

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

commax pisze:Bo nie zdążyłem zniknąłeś mi. Confused
ja jestem w 56

oj chyba nie wiem o co biega z tym 56 :D a na pw napisałem odpowiec z zapytaniem :D kilka dni temu i wiecej danych o czat jak mozesz bo ja tylko sie zapisałem na dzien najbardziej mi odpowiadajacy

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

@Pablo78

Otrzymałeś wszystkie niezbędne dane i to juz kilka dni temu. Czat juz działa. Proponuje nie robić tutaj offtopa tylko pisac na PW w takich sprawach.Tylko nie do mnie - ostatnio jestem przeciążony i nie odpowiadam za ewentualne opoznienia w odpisywaniu :mrgreen: . W naszej grupie jest pełnomocnik tzn. Pełnomocnik :lol: .Napewno chętnie pomoże ;).

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

bigben pisze:@Pablo78

Otrzymałeś wszystkie niezbędne dane i to juz kilka dni temu. Czat juz działa. Proponuje nie robić tutaj offtopa tylko pisac na PW w takich sprawach.Tylko nie do mnie - ostatnio jestem przeciążony i nie odpowiadam za ewentualne opoznienia w odpisywaniu :mrgreen: . W naszej grupie jest pełnomocnik tzn. Pełnomocnik :lol: .Napewno chętnie pomoże ;).

daleki jestem od takich czynów :D ale kto pytanie bładzi ponoć wiec easy juz sie tam zalogowałem ale nie wiem czy mnie nie widac czy nikogo niet :D

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

commax pisze:Od początku listopada wykresem EUR/USD rządzą dwa demony pierwszy to FED i jego "genialny" plan QE2 a drugi to oczywiście Irlandia i jej "czkawka". Decyzja Fed nie miała natychmiastowego wpływu na gospodarkę USA. Bardzo dobre dane makro za październik, które wraz ze sprawą Irlandii spowodowały mocny zjazd kursu w dół. Lecz "smród" QE2 ciągnął się za nami cały czas i po wyjaśnieniu sprawy irlandzkiej spowodował reakcję którą teraz obserwujemy czyli dynamiczną korektę. Jej słabość może wyjaśnić wciąż utrzymująca się obawa rynku o "euro epidemię" {którą zresztą przewiduje parę tęgich głów) czyli kolejne europejskie kraje z olbrzymim długiem publiczny (Portugalia, Hiszpania itp.} Ta obawa w najbliższym terminie może znacząco wpływać na rynek, więc wszystkie doniesienia o kondycji finansowej krajów UE będą w centrum uwagi.
Czyli zasadnicze pytanie : gdzie jest gorzej i kto ewentualnie pierwszy zatonie ? Roubini dolał oliwy do ognia :
OPINIA: Prof. Nouriel Roubini, znany amerykański ekonomista, ostrzega, że UE czeka przerażający scenariusz, w którym państwa i instytucje będą upadać jak klocki domina.

- Nacjonalizacja długów banków sprawiła, że teraz państwa mają gigantyczne problemy, bo dług publiczny urósł w zastraszającym tempie - twierdzi prof. Roubini i dodaje, że "nie będzie żadnych inwestorów z Marsa, którzy nagle wykupią długi Międzynarodowego Funduszu Walutowego, czy też eurostrefy".

Zdaniem ekonomisty, po Irlandii przyjdzie czas na Portugalię. Ale największym wyzwaniem dla Europy stanie się Hiszpania.

- Można przez 3 lata spłacać długi Grecji, Portugalii czy Irlandii, ale Unia nie ma pieniędzy, by uratować Hiszpanię przed bankructwem. Jest to za duży kraj, by zbankrutować i za duży, by go wykupić - zaznaczył prof. Roubini.
http://janusz.korwin-mikke.pl/europa/zo ... mina/32446

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

bigben pisze:
commax pisze:Od początku listopada wykresem EUR/USD rządzą dwa demony pierwszy to FED i jego "genialny" plan QE2 a drugi to oczywiście Irlandia i jej "czkawka". Decyzja Fed nie miała natychmiastowego wpływu na gospodarkę USA. Bardzo dobre dane makro za październik, które wraz ze sprawą Irlandii spowodowały mocny zjazd kursu w dół. Lecz "smród" QE2 ciągnął się za nami cały czas i po wyjaśnieniu sprawy irlandzkiej spowodował reakcję którą teraz obserwujemy czyli dynamiczną korektę. Jej słabość może wyjaśnić wciąż utrzymująca się obawa rynku o "euro epidemię" {którą zresztą przewiduje parę tęgich głów) czyli kolejne europejskie kraje z olbrzymim długiem publiczny (Portugalia, Hiszpania itp.} Ta obawa w najbliższym terminie może znacząco wpływać na rynek, więc wszystkie doniesienia o kondycji finansowej krajów UE będą w centrum uwagi.
Czyli zasadnicze pytanie : gdzie jest gorzej i kto ewentualnie pierwszy zatonie ? Roubini dolał oliwy do ognia :
OPINIA: Prof. Nouriel Roubini, znany amerykański ekonomista, ostrzega, że UE czeka przerażający scenariusz, w którym państwa i instytucje będą upadać jak klocki domina.

- Nacjonalizacja długów banków sprawiła, że teraz państwa mają gigantyczne problemy, bo dług publiczny urósł w zastraszającym tempie - twierdzi prof. Roubini i dodaje, że "nie będzie żadnych inwestorów z Marsa, którzy nagle wykupią długi Międzynarodowego Funduszu Walutowego, czy też eurostrefy".

Zdaniem ekonomisty, po Irlandii przyjdzie czas na Portugalię. Ale największym wyzwaniem dla Europy stanie się Hiszpania.

- Można przez 3 lata spłacać długi Grecji, Portugalii czy Irlandii, ale Unia nie ma pieniędzy, by uratować Hiszpanię przed bankructwem. Jest to za duży kraj, by zbankrutować i za duży, by go wykupić - zaznaczył prof. Roubini.

Nie Roubini, nie Korwin , nie Irlandia, nie FED ale cóż, takie czasy ....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

bigben pisze:

Pytanie jak najbardziej na miejscu! JP Morgan też ma swoje zdanie na temat dolara.:)
OPINIA: Zdaniem p. Tohru Sasakiego z banku JP Morgan, ze względu na drukowanie pieniędzy przez Rezerwę Federalną USA, dolar wkrótce stanie się najsłabszą walutą świata.

- USA mają największy deficyt na świecie, a mimo to ciągle utrzymują stopy procentowe na wirtualnym zerze. Dolar nie ma szans uniknąć stania się najsłabszą walutą - powiedział p. Sasaki.

Wg danych zebranych przez serwis Bloomberg, tylko w 2011 r. dolar stracił na wartości wobec aż 12 z 16 najważniejszych walut świata.

http://korwin-mikke.pl/ameryka_polnocna ... iata/32390

ODPOWIEDZ