ps mam chyba problem z czatem nie widać zdaje sie tego co pisze na ogólnym i na PW....?
Price Action - Asmodeus8 Journal
- Pełnomocnik
- Pasjonat

Cześć Pełnomocnik!Pełnomocnik pisze:Hej commax
ciekawi mnie jak byś zinterpretował tą dywergencje...?
występuje na praktycznie całej długości tego impulsu...
czyzby słabość tego ruchu...??
Jeśli chodzi Ci o fundament na Edku to wygląda to tak:
Od początku listopada wykresem EUR/USD rządzą dwa demony pierwszy to FED i jego "genialny" plan QE2 a drugi to oczywiście Irlandia i jej "czkawka". Decyzja Fed nie miała natychmiastowego wpływu na gospodarkę USA. Bardzo dobre dane makro za październik, które wraz ze sprawą Irlandii spowodowały mocny zjazd kursu w dół. Lecz "smród" QE2 ciągnął się za nami cały czas i po wyjaśnieniu sprawy irlandzkiej spowodował reakcję którą teraz obserwujemy czyli dynamiczną korektę. Jej słabość może wyjaśnić wciąż utrzymująca się obawa rynku o "euro epidemię" {którą zresztą przewiduje parę tęgich głów) czyli kolejne europejskie kraje z olbrzymim długiem publiczny (Portugalia, Hiszpania itp.} Ta obawa w najbliższym terminie może znacząco wpływać na rynek, więc wszystkie doniesienia o kondycji finansowej krajów UE będą w centrum uwagi.
Tak to widzę.
PS: widziałem Cię przed chwilą na czacie. Loguj się jeszcze raz, potestujemy bo coś chyba niehalo z tym chatem
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
commax pisze:Bo nie zdążyłem zniknąłeś mi. Confused
ja jestem w 56
oj chyba nie wiem o co biega z tym 56
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu
@Pablo78
Otrzymałeś wszystkie niezbędne dane i to juz kilka dni temu. Czat juz działa. Proponuje nie robić tutaj offtopa tylko pisac na PW w takich sprawach.Tylko nie do mnie - ostatnio jestem przeciążony i nie odpowiadam za ewentualne opoznienia w odpisywaniu
. W naszej grupie jest pełnomocnik tzn. Pełnomocnik
.Napewno chętnie pomoże
.
Otrzymałeś wszystkie niezbędne dane i to juz kilka dni temu. Czat juz działa. Proponuje nie robić tutaj offtopa tylko pisac na PW w takich sprawach.Tylko nie do mnie - ostatnio jestem przeciążony i nie odpowiadam za ewentualne opoznienia w odpisywaniu
bigben pisze:@Pablo78
Otrzymałeś wszystkie niezbędne dane i to juz kilka dni temu. Czat juz działa. Proponuje nie robić tutaj offtopa tylko pisac na PW w takich sprawach.Tylko nie do mnie - ostatnio jestem przeciążony i nie odpowiadam za ewentualne opoznienia w odpisywaniu. W naszej grupie jest pełnomocnik tzn. Pełnomocnik
.Napewno chętnie pomoże
.
daleki jestem od takich czynów
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu
Czyli zasadnicze pytanie : gdzie jest gorzej i kto ewentualnie pierwszy zatonie ? Roubini dolał oliwy do ognia :commax pisze:Od początku listopada wykresem EUR/USD rządzą dwa demony pierwszy to FED i jego "genialny" plan QE2 a drugi to oczywiście Irlandia i jej "czkawka". Decyzja Fed nie miała natychmiastowego wpływu na gospodarkę USA. Bardzo dobre dane makro za październik, które wraz ze sprawą Irlandii spowodowały mocny zjazd kursu w dół. Lecz "smród" QE2 ciągnął się za nami cały czas i po wyjaśnieniu sprawy irlandzkiej spowodował reakcję którą teraz obserwujemy czyli dynamiczną korektę. Jej słabość może wyjaśnić wciąż utrzymująca się obawa rynku o "euro epidemię" {którą zresztą przewiduje parę tęgich głów) czyli kolejne europejskie kraje z olbrzymim długiem publiczny (Portugalia, Hiszpania itp.} Ta obawa w najbliższym terminie może znacząco wpływać na rynek, więc wszystkie doniesienia o kondycji finansowej krajów UE będą w centrum uwagi.
http://janusz.korwin-mikke.pl/europa/zo ... mina/32446OPINIA: Prof. Nouriel Roubini, znany amerykański ekonomista, ostrzega, że UE czeka przerażający scenariusz, w którym państwa i instytucje będą upadać jak klocki domina.
- Nacjonalizacja długów banków sprawiła, że teraz państwa mają gigantyczne problemy, bo dług publiczny urósł w zastraszającym tempie - twierdzi prof. Roubini i dodaje, że "nie będzie żadnych inwestorów z Marsa, którzy nagle wykupią długi Międzynarodowego Funduszu Walutowego, czy też eurostrefy".
Zdaniem ekonomisty, po Irlandii przyjdzie czas na Portugalię. Ale największym wyzwaniem dla Europy stanie się Hiszpania.
- Można przez 3 lata spłacać długi Grecji, Portugalii czy Irlandii, ale Unia nie ma pieniędzy, by uratować Hiszpanię przed bankructwem. Jest to za duży kraj, by zbankrutować i za duży, by go wykupić - zaznaczył prof. Roubini.
bigben pisze:Czyli zasadnicze pytanie : gdzie jest gorzej i kto ewentualnie pierwszy zatonie ? Roubini dolał oliwy do ognia :commax pisze:Od początku listopada wykresem EUR/USD rządzą dwa demony pierwszy to FED i jego "genialny" plan QE2 a drugi to oczywiście Irlandia i jej "czkawka". Decyzja Fed nie miała natychmiastowego wpływu na gospodarkę USA. Bardzo dobre dane makro za październik, które wraz ze sprawą Irlandii spowodowały mocny zjazd kursu w dół. Lecz "smród" QE2 ciągnął się za nami cały czas i po wyjaśnieniu sprawy irlandzkiej spowodował reakcję którą teraz obserwujemy czyli dynamiczną korektę. Jej słabość może wyjaśnić wciąż utrzymująca się obawa rynku o "euro epidemię" {którą zresztą przewiduje parę tęgich głów) czyli kolejne europejskie kraje z olbrzymim długiem publiczny (Portugalia, Hiszpania itp.} Ta obawa w najbliższym terminie może znacząco wpływać na rynek, więc wszystkie doniesienia o kondycji finansowej krajów UE będą w centrum uwagi.
http://janusz.korwin-mikke.pl/europa/zo ... mina/32446OPINIA: Prof. Nouriel Roubini, znany amerykański ekonomista, ostrzega, że UE czeka przerażający scenariusz, w którym państwa i instytucje będą upadać jak klocki domina.
- Nacjonalizacja długów banków sprawiła, że teraz państwa mają gigantyczne problemy, bo dług publiczny urósł w zastraszającym tempie - twierdzi prof. Roubini i dodaje, że "nie będzie żadnych inwestorów z Marsa, którzy nagle wykupią długi Międzynarodowego Funduszu Walutowego, czy też eurostrefy".
Zdaniem ekonomisty, po Irlandii przyjdzie czas na Portugalię. Ale największym wyzwaniem dla Europy stanie się Hiszpania.
- Można przez 3 lata spłacać długi Grecji, Portugalii czy Irlandii, ale Unia nie ma pieniędzy, by uratować Hiszpanię przed bankructwem. Jest to za duży kraj, by zbankrutować i za duży, by go wykupić - zaznaczył prof. Roubini.
Nie Roubini, nie Korwin , nie Irlandia, nie FED ale cóż, takie czasy ....

Happy Trading
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Pytanie jak najbardziej na miejscu! JP Morgan też ma swoje zdanie na temat dolara.bigben pisze:Czyli zasadnicze pytanie : gdzie jest gorzej i kto ewentualnie pierwszy zatonie ? Roubini dolał oliwy do ognia :commax pisze:Od początku listopada wykresem EUR/USD rządzą dwa demony pierwszy to FED i jego "genialny" plan QE2 a drugi to oczywiście Irlandia i jej "czkawka". Decyzja Fed nie miała natychmiastowego wpływu na gospodarkę USA. Bardzo dobre dane makro za październik, które wraz ze sprawą Irlandii spowodowały mocny zjazd kursu w dół. Lecz "smród" QE2 ciągnął się za nami cały czas i po wyjaśnieniu sprawy irlandzkiej spowodował reakcję którą teraz obserwujemy czyli dynamiczną korektę. Jej słabość może wyjaśnić wciąż utrzymująca się obawa rynku o "euro epidemię" {którą zresztą przewiduje parę tęgich głów) czyli kolejne europejskie kraje z olbrzymim długiem publiczny (Portugalia, Hiszpania itp.} Ta obawa w najbliższym terminie może znacząco wpływać na rynek, więc wszystkie doniesienia o kondycji finansowej krajów UE będą w centrum uwagi.
OPINIA: Zdaniem p. Tohru Sasakiego z banku JP Morgan, ze względu na drukowanie pieniędzy przez Rezerwę Federalną USA, dolar wkrótce stanie się najsłabszą walutą świata.
- USA mają największy deficyt na świecie, a mimo to ciągle utrzymują stopy procentowe na wirtualnym zerze. Dolar nie ma szans uniknąć stania się najsłabszą walutą - powiedział p. Sasaki.
Wg danych zebranych przez serwis Bloomberg, tylko w 2011 r. dolar stracił na wartości wobec aż 12 z 16 najważniejszych walut świata.
http://korwin-mikke.pl/ameryka_polnocna ... iata/32390
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly