Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Cześć
Nie wiem o jaki paradoks chodzi
O to, że ludzie uczą się tego co nieprzewidywalne, czyli jak rynek się zachowuje i na tym się skupiają, próbują nauczyć się tego czego nie można przewidzieć (czyli zachowania rynku), a czym więcej strat mają tym więcej czasu analizie technicznej i fundamentalnej poświęcają , a rynek i tak chodzi swoimi drogami , jedynego czego mogą być pewni to swojego zachowania, a najczęściej to ono ich (mnie) zawodzi.
Więć odpowiedzi na straty nie powinniśmy szukać, tylko w systemie wejść, wyjść, a przede wszystkim w swoim zachowaniu.
Jakie zrządzenie Johnny To PARADYGMAT TRADINGU a nie żadne zrządzenie.
Możesz to objaśnić
PS. Ten gwiazdor jakoś bardziej forexowy się zrobił ostatnio.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Johnny pisze:O to, że ludzie uczą się tego co nieprzewidywalne, czyli jak rynek się zachowuje i na tym się skupiają, próbują nauczyć się tego czego nie można przewidzieć (czyli zachowania rynku), a czym więcej strat mają tym więcej czasu analizie technicznej i fundamentalnej poświęcają , a rynek i tak chodzi swoimi drogami , jedynego czego mogą być pewni to swojego zachowania, a najczęściej to ono ich (mnie) zawodzi.
Więć odpowiedzi na straty nie powinniśmy szukać, tylko w systemie wejść, wyjść, a przede wszystkim w swoim zachowaniu.
Lepiej bym tego nie ujął!

Johnny pisze:Cytat:
Jakie zrządzenie Johnny To PARADYGMAT TRADINGU a nie żadne zrządzenie.

Możesz to objaśnić
To jeden z dogmatów tradingu który jest niepodważalny. system musimy dopasować do siebie do własnego temperamentu. Nawet jak wszyscy stosujemy PA czyli stosujemy te same kryteria wejścia w rynek to i tak każdy z nas będzie grał po swojemu. jeden lubi long term drugi scalping intraday, bo po prostu lepiej się czuje w takim sposobie tradingu. I między innymi nad tym właśnie należy pracować, nad dopasowaniem systemu do własnych cech osobowości.
Johnny pisze:PS. Ten gwiazdor jakoś bardziej forexowy się zrobił ostatnio.
Taki mały lifting. Z nudów kiedy czekałem na setup. :)
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Johnny
Gaduła
Gaduła

Cześć
1)Jak wdrożyć te teorie które tu opisujemy, aby gdy się wchodzi na prawdziwe pieniądze nie dostawało się małpiego rozumu?
2)Jak trzymać się systemu i nie robić odstępstw od niego choćby z powodu chciwości?
3)Czy trzeba wtopić dużo kasy aby to zrozumieć i przestrzegać zasad?
4)Czy jest szansa utrzymać się na rynku grając minilotami (0,1 lota) mając do dyspozycji łącznie sumę 150 zł na transakcje, czy to kwestia czasu aż się wyzeruje tą sumę.
Odpowiedzi na pytania o których pisał Commax pomagają, m. in. o cel tradingu, ale w słabszych momentach człowiek robi się kłębkiem emocji i kieruje się pochopnymi decyzjami, jak to zmienić?
Pozdrawiam :)

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

Johnny pisze:Cześć
1)Jak wdrożyć te teorie które tu opisujemy, aby gdy się wchodzi na prawdziwe pieniądze nie dostawało się małpiego rozumu?
2)Jak trzymać się systemu i nie robić odstępstw od niego choćby z powodu chciwości?
3)Czy trzeba wtopić dużo kasy aby to zrozumieć i przestrzegać zasad?
4)Czy jest szansa utrzymać się na rynku grając minilotami (0,1 lota) mając do dyspozycji łącznie sumę 150 zł na transakcje, czy to kwestia czasu aż się wyzeruje tą sumę.
Odpowiedzi na pytania o których pisał Commax pomagają, m. in. o cel tradingu, ale w słabszych momentach człowiek robi się kłębkiem emocji i kieruje się pochopnymi decyzjami, jak to zmienić?
Pozdrawiam :)
1. grać na bardzo małym zaangażowaniu
2. grać na bardzo małym zaangażowaniu
3. nie
4. a po co tak grać jak można grać 0.01 lotami?

Johnny
Gaduła
Gaduła

Cześć dzięki za odpowiedź
Niestety, ale w ofercie nie ma :cry: mikrolotów u brokera u którego chciałbym otworzyć konto.
Pozdrawiam

Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

To bedziesz doplacal i tracil i tak w kolko.
Po wlozeniu tysiaka w ten sposob przenioslem sie do admirala na mikroloty i juz mam jakies wyniki (ale tez gra inna troche - brak wskaznikow, tylko kreski i srednie).

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

Johnny pisze:Cześć dzięki za odpowiedź
Niestety, ale w ofercie nie ma :cry: mikrolotów u brokera u którego chciałbym otworzyć konto.
Pozdrawiam
:D :D :D
a no to sorrry, musisz grać grubo, niezapomnij tylko przy rejestracji rachunku wybrać maksymalnej dzwigni- szybciej sie wzbogacisz :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

manygridi pisze:niezapomnij tylko przy rejestracji rachunku wybrać maksymalnej dzwigni- szybciej sie wzbogacisz Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

jeśli nie chcesz stracić pieniędzy wybierz małą dźwignie...1:20 maksymalnie 1:100

jeśli nie jesteś pewiem swojego systemu i wybierzesz 1:500 to wzbogacisz...ale brokera
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Johnny
Gaduła
Gaduła

dzięki Wam za fachowe porady :? , ale zmiany dźwigni nie mam też możliwości.
Q600 życzę dalszych zysków, tysiakiem na mikrolotach to można i MM mieć właściwy i wielkością pozycji zarządzać inaczej.
Ja chciałbym Pit dostać od brokera, dlatego chcę iść w miniloty.
Pozdrawiam

Morda
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Morda »

Witam wszystkich użytkowników forum. Jestem nową osobą. Jednak ostatnio pooglądałem sobie trochę filmików Asmodeusa na youtube. Muszę Ci podziękować Asmo. Ostatnio zdażyło mi się zaliczyć prawie wyzerowanie depo na realu, więc odpuściłem i postanowiłem się dokształcać. Efekt - dzięki Twoim filmikom dotyczącym PA dziś ( co prawda na demie, ale jednak) udało mi się zaliczyć 4 piękne wyjścia z profitem stosując jedynie poziomy i szukając młota lub endgoulfingu. 3 ładne wejścia na EURCHF na krótkiej pozycji i 60 pips w kieszeni. Dodam, że na koncie demo zacząłem z 3000$; Lewar 1:100. Jedną transakcją zagrałem z 1 lota pozostałe na 0.1 lota. Wszystkie zaliczyłem z zyskiem (ponad 200$) i CO NAJWAŻNIEJSZE - wyjścia miałem idealnie w tych miejscach, gdzie założyłem ( z tego się najbardziej cieszę).
Piszę to ponieważ chciałem Ci podziękować i to bardzo. Wygląda na to, że Twoj styl grania odpowiada mojemu. Jedyna różnica jest taka, że ja to wykorzystałem na M15 i też świetnie zadziałało.
Jeszcze raz dziękuję i myślę, że przejrzę cały Twój Journal, bo do tej pory nie miałem za wiele czasu na to.
P.S. Zacząłem tradować jakieś 1.5 miesiąca temu i zaczynam testować sobie ten system. Jeśli po 3 miesiącach wyjdę z zyskiem i skutecznością minimum 65% to spróbuje wrócić na reala i się przekonamy co jestem wart 8)
Pozdrawiam Cię mocno i życzę łapania tylko wielkich fal :wink:

ODPOWIEDZ