Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Lecimy dalej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUD_USD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

szulczas

odnośnie dolara do franka, też obserwuję i wydaje mi się, że 61,8 fibo to może być support. Wynika to z tego, że na tygodniowym, podczas ostatniego doła uformowało się coś przypominającego formację motyla. Ale w tym kontekście, poziom 61,8 nie musi wytrzymać, wystarczy udany retest ostatniego i historycznego doła i kto wie.. a więc ... tylko obserwacja..

Chcę też podzielić się ciekawym doświadczeniem zeszłego tygodnia, a tak naprawdę dać Asmo sygnał, że jeszcze żyję i .. czytam "Zawód Inwestor giełdowy", w której to pracy psychiatra Elder analizuje takich świrusów i mistrzów autodestrukcji , jakim jestem :)

Ale wracając do pary AUD/USD. niesamowita sprawa.
mieliśmy kraba na 4H, idealną spadkową formację ABCD na dziennym , historyczny szczyt, informacje o możliwości podniesienia stóp procentowych w USA i .. to wystarczyło na chwilową obsuwę o 97 pipsów, po czym kurs zanegował wybicie dołem, podszedł pod szczyty i je przebił. Ładna lekcja ograniczonego znaczenia formacji harmonicznych w konfrontacji z silnym trendem.. Daję w celach szkoleniowych..

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Część.
jeszcze żyję i .. czytam "Zawód Inwestor giełdowy"
Zbychu, jakbyś miał jakieś fajne przemyślenia, po przeczytaniu daj pare wskazówek
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Astral82
Uczestnik
Uczestnik

GBP_CHF

Nieprzeczytany post autor: Astral82 »

Witam Wszystkich!!!
Jestem tu nowy, więc prosiłbym o wyrozumiałość ;p. Bardzo ciekawy wątek Asmo, pozdrowienia.
Chciałem dorzucić swoje malowidła i zapytać was o opinie co sądzicie nt pinbara jaki pojawił się na tygodniowym wykresie pary GBP/CHF, czy warto zagrac shorta z wejsciem poniżej pina. Jeśli nie to co przemawia przeciw takiemu zagraniu, pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Pinbar nie jest zły, ale zauważ że dwie świece wcześniej było dużo silniejsze odrzucenie. Poziom na którym powstał ten pin ocenił bym w skali 1-5 na 3.5 8)
Jeśli ja miałbym zajmować pozycję na podstawie tej formacji, przeszedł bym na niższy interwał, np D1 lub H4 i tam szukał bym wejścia.
Pozdrawiam
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

a wg mnie setup moze byc, nigdy nie ma 100% pewnosci, jest pin jest 21ema od ktorej wczesniej 3 razy cena pdbila sie na weekly, jest wyrazny trend spadkowy, ale jesli stopa postawisz nawet w polowie pina, to na rozstrzygniecie mozesz czekac nawe 2-3 tygodnie albo lepiej, jestes na to gotowy;)

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

Damian_GTK pisze:dwie świece wcześniej było dużo silniejsze odrzucenie
Odrzucenie to miało miejsce podczas katastrofy w Japonii (16.03). Większość par walutowych ma z tego okresu jakieś piny, których proponuję nie brać pod uwagę w AT - wprowadzają w błąd

Awatar użytkownika
Astral82
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Astral82 »

ka7 pisze:jesli stopa postawisz nawet w polowie pina, to na rozstrzygniecie mozesz czekac nawe 2-3 tygodnie albo lepiej, jestes na to gotowy;)
a jednak walnęło 250 pipsów w dół i to w jeden dzień ;p, niestety nie było mnie w tym pociągu :/

Awatar użytkownika
Lex7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lex7 »

Coś od siebie EUR/AUD

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

ja grzeje EUR/AUD UP od 1.3851

ODPOWIEDZ