Za pozno. Innym razem.zbyszek_w pisze:Proszę o uwagi na temat PA.
Czy mamy tu do czynienia z pinbarem na oporze?
Jeżeli tak, to czy widzicie szansę , by jeszcze wejść z rynek?
Price Action - Asmodeus8 Journal
Re: GBP_JPY
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
To wychodz teraz i jestesmy S lolriker pisze:Dzięki Asmo trejd poszedł po mojej myśli, teraz czekam na sygnał na H1, na up w górę
Screen wszystko wyjaśni
A tak Przy okazji dzięki za Twoją pracę Asmo, przyglądam Się Twojemu dziennikowi od jakiegoś czasu - Pomoglo mi to zrozumieć lepiej PA
PozdroUdanych trajdów

Nie zartuje, bylem L na chwile ale TP juz jest. Zaraz wszystko zamrze wiec daruje sobie. Smiesznie bylo.

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Asmo, możesz wytłumaczyć dlaczego za późno? Nie powinno się czekać na potwierdzenie w postaci zamknięcia kolejnej świeczki poniżej tego PB?asmodeus8 pisze:zbyszek_w napisał:
Proszę o uwagi na temat PA.
Za pozno. Innym razem.
Mylić się jest rzeczą ludzką.
Kiedy to zauważyłem cena była na 134.100 wiec jak dla nie TP juz był. Chyba nie powinienem dawać takich ocen z miejsca bo nie mam w sumie pojęcia jak to u innych wyglądało. Tak ze jak ktoś przeze mnie nie ugrał pipsow to serdecznie przepraszam.whisper pisze:Asmo, możesz wytłumaczyć dlaczego za późno? Nie powinno się czekać na potwierdzenie w postaci zamknięcia kolejnej świeczki poniżej tego PB?asmodeus8 pisze:zbyszek_w napisał:
Proszę o uwagi na temat PA.
Za pozno. Innym razem.

- Pełnomocnik
- Pasjonat
Hej
moje wejście
USD/CHF
dobre SR
fibsy
MA
dywergencja - średnia ale ok
małe objęcie bardzo mikre ale wazniejsze jest to jak cena zareagowała na tym poziomie - już na poprzednich świecach widac ze odrzucało wyższą cene poza tym transakcja zgodna zdługo i średnioterminowym trendrem
SL (23 pipek) bardzo mały w stosunku do TP - (70 pipek)
czyli RR 1:3
Szkoda tylko ze ostroznie wszedłem 1,5% SL ale i tak ten tejd zwiększył moje konto o 4,5%
Tydzień kończe na poziomie niecałych 8% na +
Pozdrawiam
Miłego weekendu
moje wejście
USD/CHF
dobre SR
fibsy
MA
małe objęcie bardzo mikre ale wazniejsze jest to jak cena zareagowała na tym poziomie - już na poprzednich świecach widac ze odrzucało wyższą cene poza tym transakcja zgodna zdługo i średnioterminowym trendrem
SL (23 pipek) bardzo mały w stosunku do TP - (70 pipek)

Szkoda tylko ze ostroznie wszedłem 1,5% SL ale i tak ten tejd zwiększył moje konto o 4,5%

Tydzień kończe na poziomie niecałych 8% na +

Pozdrawiam
Miłego weekendu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przykład jaki FX jest okrutny. Skończyłeś trade na małym minusie a jak się teraz okazało, że spokojnie 3 dni później zaliczyłbyś spokojnie drugi TP a do 3 TP zabrakło by Ci raptem 6 pipsów.asmodeus8 pisze:Setup jak najbardziej. 134 to oczywiste pierwsze miejsce. Gdyby nie moja tendencja do bycia bykiem na funcie i w miarę niezły luty to bym pewnie bral wszystko ze stołu. Ale teraz zaryzykuje.
Kiedy doszło do 134 stop wylądował na 132.800 i liczę ze cena "zahaczy" sie (znajdzie wsparcie) na 133.500
Wstępnie kombinuje okolice 134.500 idealnie 135.300.
Zobaczymy
Może Asmo jakoś ocenisz ten trade pod koniec tygodnia? Może teraz inaczej patrzysz na to zagranie,? Zmieniłbyś coś oprócz tego, że wychodziłbyś na pierwszym TP? Może w filmiki co niedzielnym coś na ten temat (chociaż ostatnio nie było

Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Bo Forex to nie rurki z kremem!
Wszystkie wnioski sa tutaj:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 463#284463
Moze dodam do tego wiecej wiary w setupy PA. Co jak co, ale to bylo A +
A ja spieprzylem
Nie wiem czy będę miał czas na filmy w najbliższych dniach. Jakieś na pewno zrobię, ale fajne temacidlo musi mi przyjść do glowy. Z tego co czytam na forum widzę ludzie maja problem innej natury.
Wszyscy wiemy co mamy robić, ale tego nie robimy.
Siedzę teraz nad NLP (takim podstawowym, żadnych hardkorow) i z inspiracji Mungera buduje mentalne modele. Czyli krotko mówiąc, z całego psychologicznego bełkotu, próbuje wykrystalizować konkretne narzędzia, które będzie można zastosował w praktyce.
Książki na temat psychologii inwestowania sa fajne do czytania, ale mam wrażenie z oprócz fajnych historyjek, nic tam nie ma . Pracuje nad konkretnymi narzędziami, ćwiczeniami które można by było zastosować .
Na filmach juz sie powtarzam
Jak trafi sie może jakiś setup to zrobię film z tradu na żywo 
Wszystkie wnioski sa tutaj:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 463#284463
Moze dodam do tego wiecej wiary w setupy PA. Co jak co, ale to bylo A +
A ja spieprzylem

Nie wiem czy będę miał czas na filmy w najbliższych dniach. Jakieś na pewno zrobię, ale fajne temacidlo musi mi przyjść do glowy. Z tego co czytam na forum widzę ludzie maja problem innej natury.
Siedzę teraz nad NLP (takim podstawowym, żadnych hardkorow) i z inspiracji Mungera buduje mentalne modele. Czyli krotko mówiąc, z całego psychologicznego bełkotu, próbuje wykrystalizować konkretne narzędzia, które będzie można zastosował w praktyce.
Książki na temat psychologii inwestowania sa fajne do czytania, ale mam wrażenie z oprócz fajnych historyjek, nic tam nie ma . Pracuje nad konkretnymi narzędziami, ćwiczeniami które można by było zastosować .
Na filmach juz sie powtarzam

Ostatnio zmieniony 05 mar 2011, 07:33 przez asmodeus8, łącznie zmieniany 1 raz.
Hehehehe Brawo !Pełnomocnik pisze:Hej
moje wejście
USD/CHF
dobre SR
fibsy
MA
SL (23 pipek) bardzo mały w stosunku do TP - (70 pipek)![]()
czyli RR 1:3
Szkoda tylko ze ostroznie wszedłem 1,5% SL ale i tak ten tejd zwiększył moje konto o 4,5%![]()
Tydzień kończe na poziomie niecałych 8% na +![]()
Pozdrawiam
Miłego weekendu
Pełnomocnik złapał PA w lot !
Ten to był bardziej Naked Trade

(Do znudzenia powtarzane, wsparcie wsparcie wsparcie, przebicie retest, opór)
To co mówisz bardzo mnie inspiruje. Może więc tematem filmiku mogłoby być błędy psychologiczne, które udało ci się uchwycić w postawach (decyzjach) nas, czyli uczestników forum (jak również twoje własne)? Pamiętasz, pisałeś kiedyś (na początku forum), że nauka innych jest najlepszą formą uczenia samego siebieasmodeus8 pisze: Nie wiem czy będę miał czas na filmy w najbliższych dniach. Jakieś na pewno zrobię, ale fajne temacidlo musi mi przyjść do glowy. Z tego co czytam na forum widzę ludzie maja problem innej natury.

Jestem za i dodam dwie uwagi:asmodeus8 pisze: Na filmach juz sie powtarzamJak trafi sie może jakiś setup to zrobię film z tradu na żywo
1. powtarzanie jest kluczowym elementem edukacji. Szczerze, to te twoje powtarzanie nie tylko mi nie przeszkadza, a wręcz utwierdza w przekonaniu, że muszą to być zasady kluczowe, ważne, za co dzięki! Powtarzaj Asmo, powtarzaj! Może w końcu coś zrozumiemy:)
2. Fajny by był filmik na żywo, ale inną formą byłby film weekendowy -- Przegląd weekendowy sytuacji technicznej na ulubionych parach. Otwierało by to może dyskusję , skłaniało do wysiłku własnej analizy i publikacji. W końcu w czasie weekendu mamy więcej czasu, by przygotować się (psychicznie i technicznie) do trejdowania. To nie byłoby poradnictwo inwestycyjne, którego tu nie należy stosować, tylko takie sygnalizowanie potencjalnie interesujących momentów wynikających z wykresów..
Pozdrawiam