Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

commax pisze:
asmodeus8 pisze:1001 post

Dziekuje wszystkim i do roboty.

Happy trading
Aaaaa.... zapomniałbym. asmo Gratulacje z okazji 101 posta. Życzę samych soczystych setów i kolejnych 899 postów.

Pozdrawiam
Co za dzien :) Dzieki wielkie i jedziemy dalej :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
SzykownyJac
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SzykownyJac »

asmodeus8 pisze:
sonictune pisze:hello

Powiedzcie . Poprawny ten setup :?:
Poprawny, ale strasznie ciasno. Pogadamy o tym :)

To co Pelnomocnik jedziemy z pinem z tyg edka ?

:lol:
Rozumiem ze mowa o tym setupie tez sie zastanawiam nad wejsciem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

commax pisze:czerwinek Ta szpilka tam jest bo ma tam być. zobacz na D1 : Trzy pipsy od 1.618
Tak teraz to fajnie wygląda tylko Zbyszek trochę inaczej tego motyla narysował i dlatego napisałem, że szpila była nad punktem B, co negowało formacje. Ale próbowałem też się załapać na ten ruch i postawiłem ZO na poziomie 1.0200 i zabrakło 2 pipsów :(
Ale naprawdę widać, że te formacje mają sporty potencjał, aż jestem pod wrażeniem.

Asmo mam jeszcze pytanie do Ciebie. Jak zarządzasz teraz setupem na GBP/CAD? Wyszedłeś już czy stoponiowo jakoś przesuwasz SL?
Druga sprawa to czy jeżeli zaraz po "Pin barze" 3 dni temu cena by leciała w dół to byś wchodził? Bo z tego co pisałeś to 2 dni były konsolidacji i dopiero wszedłeś w trade wczoraj? Dlaczego? Czułeś, że będzie lekka konsola i chciałeś ją przeczekać?

Jeszcze na chwilę wrócę do formacji harmonicznych. Jeżeli ktoś chce zobaczyć jak dzisiaj ładnie zadziałała na USD/JPY to wrzuciłem screen tutaj http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 4&start=10

Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Hej

Wczorajsze wejscie na kablu +120 pipek 8)
jestem bardzo zadowolony bo wssałem z tego ruchu chyba wszystko co się dało. Co nawazniejsze jako SL przyjołem 50 fibo pina z D1 co pozwoliło mi ograniczyc ryzyko do 2% a profit powiekszył moje konto o 4% 8)
wiec jest git :lol:

Asmo co do edzia raczej odpuszcze za krótki jestem na taki SL blisko 400 pipek no to już dłużasza inwestycja i droższa zarazem poprostu mnie nie stac..
poza tym ma awersje do edka W1 :wink:
ale wygląda baedzo obiecująco takze jak kogoś stac albo ma mikroloty to moze sie pobawic

pozdrawiam i zycze miłego weekendu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Pełnomocnik pisze:Wczorajsze wejscie na kablu +120 pipek
jestem bardzo zadowolony bo wssałem z tego ruchu chyba wszystko co się dało. Co nawazniejsze jako SL przyjołem 50 fibo pina z D1 co pozwoliło mi ograniczyc ryzyko do 2% a profit powiekszył moje konto o 4%
wiec jest git
Funt w ogóle dał czadu w tym tygodniu. Wziąłem GBPCHF w zeszły piątek i jadę na nim cały tydzień. Wrzucałem screena parę postów wcześniej. Po drodze jeszcze zdjąłem kilka skalpów intraday i na razie jest jakieś 650 pips i myślę, że GBPCHF nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Chcę dojechać z nim do TL a potem się zobaczy. Wcale bym się nie pogniewał gdyby się okazało, że to początek trójki z D1. :D :D :D

Obrazek

A to moja propozycja na przyszły tydzień.

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Po drodze jeszcze zdjąłem kilka skalpów intraday i na razie jest jakieś 650 pips
No to gratulacje stary,doskonaly wynik !

Przed pójściem podsumuje ten tydzień:

GBP/CAD ładnie trafił TP za 130 pip, ma potencjał na dalsze spadki ale narazie jestem happy z tego tradu.

GBP/USD będę trzymał nadal, sadze ze 1.6000 jest do przetestowania. Niezły trade Pełnomocnik, Ja sie zagapiłem w robocie i złapał mnie retrace. Zobaczymy.

EUR/JPY Ewidentny hit dzisiejszego dnia. Uwielbiam jak cena leci w kierunku twojego TP i na 3 !! pipsy przed, po prostu sobie zawraca pakując cie na minus !!

Obrazek

112.000 Wydaje sie solidnym oporem (+ scenariusz przebicie w dół i retest) tak ze liczę na spadki w następnym tygodniu i trafienie tego nieszczęsnego TP).
Obrazek

Happy trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Asmo mam jeszcze pytanie do Ciebie. Jak zarządzasz teraz setupem na GBP/CAD? Wyszedłeś już czy stoponiowo jakoś przesuwasz SL?
Druga sprawa to czy jeżeli zaraz po "Pin barze" 3 dni temu cena by leciała w dół to byś wchodził? Bo z tego co pisałeś to 2 dni były konsolidacji i dopiero wszedłeś w trade wczoraj? Dlaczego? Czułeś, że będzie lekka konsola i chciałeś ją przeczekać?
Jestem juz out.

To jest dobre pytanie. Ciężko powiedzieć dlaczego nie wszedłem odrazu, ale nie byłem za bardzo przekonany. Potem jak zobaczyłem te dwa dni niezdecydowania na silnym S/R byłem prawie pewien ze byki nie beda miały impetu i skapitulują.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

..

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Hehe... Forex w takiej formie musiałby być ciekawy :lol:
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

blheheh na Nintendo Wii :lol:

ODPOWIEDZ