Price Action - Asmodeus8 Journal
lubię szczerych facetówPo dwóch latach, nadal sie uczę
ja dopiero po pierwszych fajnych wakacjach
więc odemnie niczego sie nie nauczysz
ale jakbys chciał cos potestować z tego pomysłu
to zdaje się jestem w stanie to zrobić
gra z pominięciem ultra krótkich TF mnie sie podoba
badz co badz zaden wielki gracz nie grał DT
Hej, dziękuje za zainteresowanie.
Tak buldog jestem juz na dobrej drodze. Postaram się wytłumaczyć dlaczego tak wysoki timefrime.
1.Pierwszy powód to ze pracuje od 9-5, kiedy rynek jest najaktywniejszy podczas sesji Londyńskiej, kiedy Londyn się zamyka ,nie bardzo jest już czego szukać mimo ze Forex to rynek 24h.
2. Sprawdzam wykresy wieczorem, godzina roboty i analiza gotowa. Oszczędza sporo czasu i ucina siedzenie non stop przed kompem.
3.Sygnaly na dziennych time framach sa silniejsze i pewniejsze od 5 min 15 min 1h 2h 4 h . Dzienna dla każdych inwestorów zamyka się tak samo, ciekawostka ze np: brokerzy z USA mogą mieć zupełnie innego FEEDA niż ci z Europy, z prostej przyczyny. Z powodu różnicy czasowej inne interwały tworzą słupek, świeczkę (Jeżeli nie jest jasne postaram się lepiej wyjaśnić na przykładach.)
4. Nie polecam time freamow mniejszych niż Daily i Weekly dla początkujących. Grając na mniejszych interwalach, musisz mieć opracowane do perfekcji wejścia wyjścia, psychologie MM. Wszystko dzieje się o wiele szybciej. Jest tylko jeden zasadniczy plus mniejszy spread.
Cześć Asia, Ten biznes wymaga szczerości. 90% to psychologia i nie ma w nim miejsca na żadne wewnętrzne konflikty które powoduje nieszczerość. Długi temat warty opracowani a. : ) Jeśli będzie zainteresowanie to postaram się założyć watek i dokładnie opisać system.
Happy trading
Tak buldog jestem juz na dobrej drodze. Postaram się wytłumaczyć dlaczego tak wysoki timefrime.
1.Pierwszy powód to ze pracuje od 9-5, kiedy rynek jest najaktywniejszy podczas sesji Londyńskiej, kiedy Londyn się zamyka ,nie bardzo jest już czego szukać mimo ze Forex to rynek 24h.
2. Sprawdzam wykresy wieczorem, godzina roboty i analiza gotowa. Oszczędza sporo czasu i ucina siedzenie non stop przed kompem.
3.Sygnaly na dziennych time framach sa silniejsze i pewniejsze od 5 min 15 min 1h 2h 4 h . Dzienna dla każdych inwestorów zamyka się tak samo, ciekawostka ze np: brokerzy z USA mogą mieć zupełnie innego FEEDA niż ci z Europy, z prostej przyczyny. Z powodu różnicy czasowej inne interwały tworzą słupek, świeczkę (Jeżeli nie jest jasne postaram się lepiej wyjaśnić na przykładach.)
4. Nie polecam time freamow mniejszych niż Daily i Weekly dla początkujących. Grając na mniejszych interwalach, musisz mieć opracowane do perfekcji wejścia wyjścia, psychologie MM. Wszystko dzieje się o wiele szybciej. Jest tylko jeden zasadniczy plus mniejszy spread.
Cześć Asia, Ten biznes wymaga szczerości. 90% to psychologia i nie ma w nim miejsca na żadne wewnętrzne konflikty które powoduje nieszczerość. Długi temat warty opracowani a. : ) Jeśli będzie zainteresowanie to postaram się założyć watek i dokładnie opisać system.
Happy trading
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
W takim razie zrobie wprowadzenie text: James16 tlumaczenie moje.afro pisze:Witam,
piszę w zasadzie tylko dlatego, żeby Cię zmotywować do opisania swojego systemu. Sam inwestuje w oparciu o wyższy TF i jestem ciekawy Twoich wyników i podejścia do tematu,
pozdrawiam i życzę sukcesów
Minimalne wymagania
Jeśli jesteś początkującym i masz trudności w znalezieniu regularnych sukcesów, musisz zrozumieć jedna ważna rzecz. To nie jest hazard ani droga do szybkiego wzbogacenia. Domyślam się ze jedynym wyjątkiem od reguły jest osoba z tona pieniędzy do gry, ale jeżeli przystępujesz do tego biznesu bez biznes planu i silnej dedykacji do wprowadzenia go w zycie, jesteś z pewnością skazany na porażkę. Lekarz spędza 10 + więcej lat żeby być specjalista w swojej profesji. Jeśli myślisz ze po paru miesiącach odnajdziesz garnuszek ze zlotem i będziesz wygrywać miliony jesteś na dobrej drodze do dostania kubłem zimnej wody.
Poniżej jest absolutne minimum do osiągnięcia sukcesu w tej branży. Podążając zza tymi wskazówkami zaczniesz traktować inwestowanie jak biznes, będziesz się uczył i odnajdował pewność siebie. Myślę ze jest to tak ważne ze wygłoszę poniższy komentarz: Jeżeli zaczniesz prowadzić ten biznes bez zdrowego rozsądku, nie będziesz miał nikogo innego do obwiniania niż ty sam. Dobrze przemyślany biznes plan, zdrowy rozsadek i ciężka praca sa absolutnie niezbędne do osiągnięcia sukcesu w tej branży. Wiele osób spełnia te warunki i nadal przegrywają, co nie znaczy ze musza oglądać ich konto idące do zera.
Minimalne wymagania/ To jest biznes !
Jeśli decydujesz się na inwestowanie na rynku Forex musisz : (To jest absolutne minimum !)
1. NA WEEKLY, DAILY DEMO TRADE PRZEZ TRZY NIEUSTANNE ZYSKOWNE MIESIĄCE POD RZĄD. NIE PRZECHODŹ DO PUNKTU NR 2 BEZ SPEŁNIENIA TEGO WARUNKU.
2. OTWÓRZ KONTO Z POLOWA PIENIĘDZY PRZEZNACZONYCH NA FOREX I GRAJ TYLKO Z DAILY I WEEKLY.
NIGDY NIE RYZYKUJ WIĘCEJ NIŻ 2% NA KAŻDY TRADE. INWESTUJ DO OSIĄGNIĘCIA 3 MIESIĘCY NIEUSTANNEGO ZYSKU POTEM PRZEJDŹ DO NASTĘPNEGO PUNKTU.
3. FUNDUJ PEŁNE KONTO I KONTYNUUJ Z INWESTYCJAMI Z DZIENNYCH I TYGODNIOWYCH INTERWAŁÓW PÓKI NIE OSIĄGNIESZ STAŁEGO 6 MIESIĘCZNEGO ZYSKU. NIGDY NIE RYZYKUJ WIĘCEJ NIŻ 2-3 % SWOJEGO KONTA.
4. JEŻELI ZDECYDUJESZ SIĘ NA INTRA DAY TRADING CZYLI MNIEJSZE TIME FRAMY I NIE BĘDZIESZ PODĄŻAĆ Z TYMI REGUŁAMI Z CALA PEWNOŚCIĄ ZNAJDZIESZ SIĘ W KŁOPOTACH. JEŻELI BĘDZIESZ SIĘ TRZYMAŁ SWOJEGO SYSTEMU A NIE PODĄŻAŁ ZA TYMI WSKAZÓWKAMI, NIE TRAKTUJESZ INWESTOWANIA NA FOREXIE JAKO BIZNES I NIE MASZ NIKOGO INNEGO DO OBWINIANIA JAK SIEBIE.
5. JEŻELI KIEDY KOL WIEK STRACISZ WIĘCEJ NIŻ 30 % - 35 % KONTA. PRZESTAJESZ INWESTOWAĆ KONIEC KROPKA !! WRACASZ DO DEMO I PRÓBUJESZ USTALIĆ CO POSZŁO NIE TAK. PODCZAS TEGO ODBUDOWUJESZ KONTO. NIE WRACASZ DO INWESTOWANIA NA ŻYWO KIEDY DEMO NIE UJAWNIŁO CO POSZŁO NIE TAK .CZY ZAJMIE TO MIESIĄC ALBO SZEŚC., NIE MA ZNACZENIA. MUSISZ MIEĆ TAKIE PODEJŚCIE JEŻELI NIE CHCESZ ROZWALIĆ KONTA.
Twoim celem powinno być następujące: Uczyć się, uczyć się i uczyć się trochę więcej i nie robić niczego głupiego czego nie zrobił byś w prawdziwym życiu. Celem ostatecznym każdego inwestora jest zbudowanie konta na którym parę tradów w miesiącu przynosi zdumiewający zysk. Malo kto to osiąga ponieważ nie traktują inwestowania jak biznesu. Robią głupie rzeczy, których nigdy nie zrobili by w prawdziwym życiu z powodu iluzji ze pieniądze sa na wyciągniecie reki. Jeśli zajmie ci 5 10 lat do osiągnięcia konkretnych zysków, jest to warte ? Wybór należy do was.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Jestem chartysta czyli technikiem z krwi i kości, wg teorii DOW-a sentyment znajduje odzwierciedlenie na wykresie w postaci trendu.bulldog pisze:prawdę mówiąc to najbardziej interesuje mnie to czy starasz się określić sentyment panujący na danej parze tylko w oparciu o goły wykres, czy bierzesz pod uwagę AF?
sam posługuję się wysokimi tf, ale tylko do wyznaczenia zajmowanych pozycji przez najbliższe dni,
Nie wiem co znaczy skrót AF, mówiąc szczerze.
Happy trading

tak fundamenty, no nic zastanawiałem sie jak sobie radzisz mając zajętą pozycje gdy np tydzien z danymi, czasem na wysokim tf nie widać nowego trendu a parę znaczących informacji może diametralnie odwrócić sytuację,
to właśnie zawsze odstraszało mnie od zajmowania długoterminowych pozycji, nie będę liczył ale większość kilkuset- pipsowych prawie pewniaków zamieniało się w SL, muszę przyjrzeć się twoim trejdom może jakieś wnioski wyciągnę, albo w końcu zaufam wykresowi ;-) , wrzucaj Swoje trejdy na tym forum dawno nie było gry z takimi tf
powodzenia
to właśnie zawsze odstraszało mnie od zajmowania długoterminowych pozycji, nie będę liczył ale większość kilkuset- pipsowych prawie pewniaków zamieniało się w SL, muszę przyjrzeć się twoim trejdom może jakieś wnioski wyciągnę, albo w końcu zaufam wykresowi ;-) , wrzucaj Swoje trejdy na tym forum dawno nie było gry z takimi tf
powodzenia