xD
Troll lvl master
xD
dobre
Właśnie tak trzeba wyznaczać ja robie, żeby pasowało do wykresu. Im większy interwał tym lepiej. Oczywiście między instrumentami sa różnice. Na przykład na SP wszystko pasuje, a na DJ lub DAXie w tym samym zakresie trioche wybijają miejscami, albo są dywergencje ...to sie nie ma czym przejmować. Drabinaka Fibo musi działać na głównym wykresie, musza byc reakcje na poziomy. A że ktoś dogmatycznie do tego podchodzi to już jego problem. Niech pokaże wyniki i trejdy to podyskutujemy. Widziąłem wiele razy jak budowali sentyment na poziomach fibo i nagle wywalili w druga strone z nienacka. I co? Działa fibo czy nie działa?? Działa, tylko grubas zmienił plan. Ostatnio tez się przekonałem, ze mogą zawrócić na środku miedzy poziomami, ale to false break był..ale moga i tak zagrac. Też sporo wtedy sraciłem. Taka gra. Czasem nie trzymają się reguł, zeby działac z zaskoczenia.ciucma102 pisze: ↑05 gru 2020, 18:17Świeży skoro taki jestes król fbo to wytłumacz mi jedna rzecz. Widziałem kilka filmików na necie ludzi o fbo miedzy innymi fibonacci team i oni rysuja fibo od szczytu do dolka i sprawdzaja czy dalszy wykres rysuje sie pod fibo czy je olewa a ty przez ostatni tydzien pisales ze probujesz tak narysowac fibo aby ci wykres do tego pasował a jak nie pasuje to rysujesz inaczej az w koncu trafisz. To jak to z tym wyznaczaniem w koncu jest?
Po prostu jeszcze mi brakuje skilla i opanowana. Te setupy w piątek wszystkie były łapiace ruch i to niektóre na wsparciach. A na wsparciach miałem S-ek nie brać, bo 80% takich wejść wywożą w góre. Troche psychicznie siadłem w piątek, a wykres był , powtarzam, trudny prawie przez cały tydzień, oprócz poniedziałku. To były konsolki. Myśle, jak trzeba było grac i uniknąc tych wszystkich błędów, ale nie wiem.. nie mam pomysłu na inne setupy jak w glowie spadki. Opór na SP był wyraźny i widoczny i pod niego grałem, ze się odbiją w dół. Ciężko to przewidzieć, że to może być fejk. To dopiero po czasie każdy mądry. Nie wiem jak mogłem grać na LLL tuż pod dużym oporem.. nie wiem.Andreasgp pisze: ↑05 gru 2020, 17:16oczywiście że "szału nie ma" wystarczy taki tydzień pomnożyć przez 52 tygodnie w roku i pewnie w stu % tyle w roku nie zarobiszŚwieżak44 pisze: ↑05 gru 2020, 16:43Przepatrzyłem troche te trejdy z tabelki i szału nie ma.. Wozili cie ostro, uciekałeś spod topora pare razy, gonili ci ja zwierzyne.. Ale ja wiem, ze było ciężko i na taki wykres to nie ma kozaka... Na pewno ja nie będę zostawiał niczego na noc, przetrzymywał itd.. Jak nie idzie to nie idzie i trzeba uciąć wszsytko, zamknąć i przemyśleć.
Chytry dwa razy traci - pomyśl
EOT![]()
-Na myfxbook konta mt4, mt4 EA, publisher, mt5, mt5 EA, Oanda fx trade, cTrader,Tomasz196407 pisze: ↑04 gru 2020, 21:12Cblond jesteś? o co tam chodzi z tymi igrzyskami
Jestes ponoć tam drugi
Oczywiście, że jestem drugi. A co do konta to jeszcze zobaczymy. Warunki jakie obecnie oferuje xstation na akcje bardzo mi pasują. Zamierzam z tego skorzystać