DayTrading: Piątek 04.12.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
rookie2
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 04.12.2020

Nieprzeczytany post autor: rookie2 »

Świeżak44 pisze:
05 gru 2020, 17:00
Na Fibo to ja się akurat najlepiej tutaj znam, wiec możesz mi zaufać.
xD
Troll lvl master
https://www.myfxbook.com/members/rookie_t/pycha-kroczy-przed-upadkiem/7931743

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

rookie2 pisze:
05 gru 2020, 17:18
Świeżak44 pisze:
05 gru 2020, 17:00
Na Fibo to ja się akurat najlepiej tutaj znam, wiec możesz mi zaufać.
xD
Troll lvl master
dobre
swiezak sie na fbo zna
karwa rece opadaja przeciez on nic nie zrozumiał z tego co pisze o fbo :( :(
on ma swoje fbo jego jest najlepsze :|
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

ciucma102
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ciucma102 »

Świeży skoro taki jestes król fbo to wytłumacz mi jedna rzecz. Widziałem kilka filmików na necie ludzi o fbo miedzy innymi fibonacci team i oni rysuja fibo od szczytu do dolka i sprawdzaja czy dalszy wykres rysuje sie pod fibo czy je olewa a ty przez ostatni tydzien pisales ze probujesz tak narysowac fibo aby ci wykres do tego pasował a jak nie pasuje to rysujesz inaczej az w koncu trafisz. To jak to z tym wyznaczaniem w koncu jest?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

ciucma102 pisze:
05 gru 2020, 18:17
Świeży skoro taki jestes król fbo to wytłumacz mi jedna rzecz. Widziałem kilka filmików na necie ludzi o fbo miedzy innymi fibonacci team i oni rysuja fibo od szczytu do dolka i sprawdzaja czy dalszy wykres rysuje sie pod fibo czy je olewa a ty przez ostatni tydzien pisales ze probujesz tak narysowac fibo aby ci wykres do tego pasował a jak nie pasuje to rysujesz inaczej az w koncu trafisz. To jak to z tym wyznaczaniem w koncu jest?
Właśnie tak trzeba wyznaczać ja robie, żeby pasowało do wykresu. Im większy interwał tym lepiej. Oczywiście między instrumentami sa różnice. Na przykład na SP wszystko pasuje, a na DJ lub DAXie w tym samym zakresie trioche wybijają miejscami, albo są dywergencje ...to sie nie ma czym przejmować. Drabinaka Fibo musi działać na głównym wykresie, musza byc reakcje na poziomy. A że ktoś dogmatycznie do tego podchodzi to już jego problem. Niech pokaże wyniki i trejdy to podyskutujemy. Widziąłem wiele razy jak budowali sentyment na poziomach fibo i nagle wywalili w druga strone z nienacka. I co? Działa fibo czy nie działa?? Działa, tylko grubas zmienił plan. Ostatnio tez się przekonałem, ze mogą zawrócić na środku miedzy poziomami, ale to false break był..ale moga i tak zagrac. Też sporo wtedy sraciłem. Taka gra. Czasem nie trzymają się reguł, zeby działac z zaskoczenia.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2020, 18:53 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Andreasgp pisze:
05 gru 2020, 17:16
Świeżak44 pisze:
05 gru 2020, 16:43
Przepatrzyłem troche te trejdy z tabelki i szału nie ma.. Wozili cie ostro, uciekałeś spod topora pare razy, gonili ci ja zwierzyne.. Ale ja wiem, ze było ciężko i na taki wykres to nie ma kozaka... Na pewno ja nie będę zostawiał niczego na noc, przetrzymywał itd.. Jak nie idzie to nie idzie i trzeba uciąć wszsytko, zamknąć i przemyśleć.
oczywiście że "szału nie ma" wystarczy taki tydzień pomnożyć przez 52 tygodnie w roku i pewnie w stu % tyle w roku nie zarobisz :P
Chytry dwa razy traci - pomyśl :idea:
EOT :564:
Po prostu jeszcze mi brakuje skilla i opanowana. Te setupy w piątek wszystkie były łapiace ruch i to niektóre na wsparciach. A na wsparciach miałem S-ek nie brać, bo 80% takich wejść wywożą w góre. Troche psychicznie siadłem w piątek, a wykres był , powtarzam, trudny prawie przez cały tydzień, oprócz poniedziałku. To były konsolki. Myśle, jak trzeba było grac i uniknąc tych wszystkich błędów, ale nie wiem.. nie mam pomysłu na inne setupy jak w glowie spadki. Opór na SP był wyraźny i widoczny i pod niego grałem, ze się odbiją w dół. Ciężko to przewidzieć, że to może być fejk. To dopiero po czasie każdy mądry. Nie wiem jak mogłem grać na LLL tuż pod dużym oporem.. nie wiem. :|

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tomasz196407 pisze:
04 gru 2020, 21:12
Cblond jesteś? o co tam chodzi z tymi igrzyskami
Jestes ponoć tam drugi
Oczywiście, że jestem drugi. A co do konta to jeszcze zobaczymy. Warunki jakie obecnie oferuje xstation na akcje bardzo mi pasują. Zamierzam z tego skorzystać
-Na myfxbook konta mt4, mt4 EA, publisher, mt5, mt5 EA, Oanda fx trade, cTrader,
brokerzy jest ich mnóstwo w tym xtb
-Na forexfactory konta w mt4 i fxtrade

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

SWIEZY
krotko i szczerze
przestan uzalac sie na forum i nie probuj z ludzi robic matołow
bo rzeczywistosc jest taka --- grasz tylko na DEMO
DALEJ nie masz zielonego pojecia co to jest rynek forexu
kolejny dzien bredzisz tymi infantylnymi pomyslami jak to ty bys gral jaki masz pomysl jak grac spamujesz i zawalasz forum
a prawde widac na wykresie na tym ktorego nie pokazujesz bo to grasz przeciez us30
https://iv.pl/image/us303minutki.GtwZmHn
zielone kołka zaznaczylem kiedy powinienes sie ewakuowac lub stawiac lki kontrujace twe glupawe wejscie 1k lotow na s
a ty dowaliles powyzej 4tysiace lotow ss tylko nie wiem po co dlaczego i jaki to mialo sens
parodia gracza i grania bo piszesz tu 4lata czyli w sumie przynosisz wstyd ludziom tu piszacym i prognozujacym
przestan spamowac te swoje dzieciece wykresiki wrzucać
bo nic tu nie wnosisz procz moze pozałowania i współczucia
A PRZEDE WSZYSTKIM IRYTACJIII bo chocby ja pozycjonuje na us30
a musze czytac te twoje bzdety ktore nijak sie maja do rynku ani do reala
bo ty jak zwykle znowu nawalisz z 10 postow by ukryc to co dzis napisalem juz wczesniej
to cała prawda o twoim graniu? wejscia miszcza STRAT na DEMOOO
https://iv.pl/image/us303minutki.GtwZmHn
EOOOOOOOOTTTTTTT
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Coś może tematycznego?
może eurusd, albo gbpusd nie mówiąc o upln?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

XAB
Pierwsze tam gdzie 1000L to fiksacja Zorskim, który tam niexle szalał na radio i mi się też udzieliło. Tam jakbym zamknął skalpami to miałem prawie 500K na jednym i ze 350K na skalpującym. A tam gdzie 4000, to już frustracja, nerwy puściły całkowicie... hamulce puściły zupełnie.. Tak więc psychologicznie mnie rozwalili najpierw, a potem te trejdy ostatnie wykończyły, zresztą nie do zera. Ponad 100K jest na kązdym z nich. Wejścia były bez sensu, to fakt, ale to nie był mój normalny trading, więc nie uogólniaj. Jakaś fikacja oporem na SP nastapiła, do tego wielcy traderzy Zaorski i Szwajcar cały czas do S dokładali. Zresztą wszystkie autorytety tradingu w Polsce w tym roku i tak mi upadły. Nie mam już idoli, nie mam na kim sie wzorować. Nawet Zaorski ostatnio czyści konta szybciej ode mnie.. :/ Trzeba grac samemu.. Jedynie Warren Buffet miał racje: Kupuj wtedy gdy leje się krew. I to jest jedyny sposób na zarobek dla takich jak ja amatorów.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2020, 14:50 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Zobaczcie sobie wyniku konkursu u Szwajcara.. Na 41 startujących 8 na plusie. Najwyższy wynik +167%. https://www.youtube.com/watch?v=FA6QXD9AHdA I do mnie pretensje , ze nie umiem grac. Ale ja wiem, ze niewiele juz mi brakuje. Z kazda porażką jestem coraz mądrzejszy. W końcu się przełamie i zobaczycie jeszcze jak zarabiam zywa kase na live.. PS. Przydałoby się to forum tak sprawdzić, jak w tym konkursie.. :roll:

Zablokowany