DayTrading: Piątek 04.12.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 04.12.2020

Nieprzeczytany post autor: XAB »

to teraz lekcja nr 1 /TO z nudow bo przez pandemie mam za duzo czasu/
poniewaz chcecie sie bawic w zawody podniecenie emocje na forum to moze lepiej zrobcie inaczej 8)
podobnie jak ja
otworz sobie jeden z drugim demo i pokaz tu na forum co umiesz
napisalem ze na demo w ciagu mca z 500k na luzie bez zadnego wielkiego DT tak z nudow tylko niech ten edek cokolwiek sie poruszy mocniej
Z 500K depo zrobie banke??????????????????????
chcecie macie fakt pozycje nie zamkniete ale banka w poniedzialek moze juz bedzie
bo po prostu nie bylo mnie przy kompie
konto otwarte 9listopada tego roku :?: wiec jeszcze czas mam
to co istotne gralem tylko na eur/dol???//
i jak ktos wie jakie ruchy na nim w ciagu mca byly to zrozumie ze nawet na dt byla to spora trudnosc a zreszta zaden problem
dziamotacie jacy z was szzzzpece to pokaz to co ja pokazalem tu na forum nawet na DEMO
ja i nie tylko ja chetnie to zobacze bo jakos w tym stylu przekazu chyba od pol roku nie widzialem tu procz stratnych Demo SWIEZAKA a tylko
jęki zarobilem dyche postawilem ske lub lke /przewaznie po fakcie
ale zawody to juz tak ?///// chetni sa ha ha haaaaaaaaaaaaa
i nie wazne czy to demo czy normalny rachunek
zaznaczam kolejny raz to DEMO :!:
i tez moglem stawiac wielkie pozycje po nawet 500 lotow
https://iv.pl/image/demo-banka.Gtw1YDe
to z historiii czas tylko edek grany
https://iv.pl/image/demo-data.Gtw1ipp
a tu potwierdzenie ze tylko 500k wzialem
https://iv.pl/image/demo-zysk-straty.Gtw1tG7
malo czy starczy???/
Znowu uslysze ze to nie moje demo albo wklejka ha ha ha
oj szpece szpece
jak tylko pisalem i nie pokazywalem wejsc w pozycje i wyjsc w poprzednich latach
to bylo zle bo nic nie pokazuje, jak sie wreszcie nauczylem i pokazuje to sie chwale zyskami lub pokazuje po czasie zawsze nie tak i zawsze zle ha ha ha
biedne drobne zuczki
lekcja druga pozniej pap
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

Świeżak44 pisze:
04 gru 2020, 23:09
2 dni jak nie mam postępu, co coś zaczyna się złego dziać. A ten tydzień taki był. Najlier spadli i wybili w poniedziałek- wtedy zarobiłem, a potem gotowanie żaby.. wyciąganie w powolnych konsolidacjach. A w konsolach to ja nigdy grać nie potrafiłem.. Sroda i czwartek mnie wymęczyły i widze, że niezła sieczka była. A ja potrzebuje zmienności. Może to dlatego w piątek puściły hamulce.
Świeżak44 pisze:
04 gru 2020, 23:09
Frustracja mnie dopadła.. poszedłem na całość.. Jak coś się zacięło w środku tygodnia, .....
Bez urazy ale wygląda że używasz strategii typu "Schody Penrose’a"
niekończonce - schody1.PNG
@" P4W3L" pokazał ci drogi-ę(-i) teraz musisz wybrać właściwą :idea:
Powodzenia.
Spokojnego weekendu wszystkim. :):
Ps. przestań się podniecać milionami , wystarczą pewne setki :!: :d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

P4W3L pisze:
05 gru 2020, 03:17
Świeżak44 pisze:
05 gru 2020, 00:48
...
Świeżak tylko raz napiszę. Wiem że inni już próbowali, ale szkoda mi Ciebie bo chcesz, niestety jesteś uparty jak osioł. Kiedyś też to przerabiałem na własnym przykładzie, tylko zmiana podejścia może pomóc.
Grasz na demo i na mega lewarze, dodatkowo pozycje z kosmosu. Forex to nie gra komputerowa, jak już taki zafiksowany na demo jesteś to graj takimi kwotami jakimi mógłbyś w realu.
Dodatkowo Twoje wykresy wyglądają jak rysunki mojej córki, byle więcej i kolorowo.
Zrozum raz na zawsze że zyski są nieograniczone a strata max 100%. Ty widzisz tylko zyski bo "teraz to musi bo fibo na 5 minutowym wykresie" (fibo to możesz stosować na tygodniowych bądź miesięcznych interwałach).
Narzędzie spekulanta to kapitał i musi go chronić za wszelką cenę. A u Ciebie zero zarządzania kapitałem. Ułóż strategie, zapisz na kartce i tego się trzymaj.
Powiem Tobie jak ja gram (nie polecam tego sposobu, ale każdy ma swój sposób). Konto na indeksy (tutaj ruchy dużo większe niż na walutach) - pozycja musi być dostosowana do kapitału. Teraz zaczynam grać na spadki SP500 i kapitał tak rozłożony że jak nawet skoczy na 4000 to nie wyzeruje mi konta. A u ciebie ruch 0.5% zeruje konto. Tak się nie gra na indeksach oraz akcjach. Drugie konto na waluty, to gra na maksa na dużym lewarze. Uważam że na walutach tak można grać (ruchy 2-3% są rzadkością w porównaniu do indeksów i zobacz jaki masz range wieloletni między minimum i maksimum). Podstawa również zarządzanie kapitałem. Na tym koncie nie stosuje SL, stopout to jest mój nieudany trade (musisz mieć broka z ochroną przed ujemnym saldem). Dzielę kapitał na 50 wejść, następnie wchodzę ostro, jak pozycja udana to wypłacam podwójny depozyt a za resztę gram dalej. Następnie dostosowuję pozycję do wielkości kapitału i tak się gra toczy. Co piątek wyplata tygodniówki i od nowa. Zobacz screeny, dzisiaj tylko grane gbpusd i wyplata 500 tygodniówki. Pozostałe pozycje na usdpln czekają na kolejny tydzień. Ale są tak dobrane że zejście 50 pipsow pod ostatni dołek zeruje konto i zabawa od nowa.
Każdy kto ma swoją strategię i odpowiednie zarządzanie kapitałem, może grać na FX, Tobie niestety brakuje obu. Weź sobie do serca uwagi ludzi z tego forum, o ile poważnie myślisz o tym aby grać. Demo to strata czasu, nauka tylko na błędach w realu daje efekty. Pamiętaj czasu nie kupisz, dlatego ważne jak każdy z nas wykorzystuje czas który mamy. I stosuj prosty wykres, najlepsi spekulanci potrafią grać na "czystym" wykresie, im mniej szumu tym lepiej. Nie moja liga niestety. Mi wystarczy kilka wskaźników.
Życzę powodzenia.
Udanego weekendu wszystkim.
Powiem tak. Na takii wykres jak na SP od wtorku, że żadne MM nie pomoże , bo setupy mi nie wchodziły. A nie wchodziły, bo udawali że będa spadać, zrobili konsolidacje pod oporem i ja i pewnie wielu cały czas S-ki grałem. Większość strat zrobiłem w piatek, kiedy juz frustracja narosła tak, ze pusciły wszystkie hamulce.

W ogóle patrząc jak grali w ostatnim tygodniu, to kiepsko widze swoją przyszłość na DT. Przecież to zabawa była z ich strony, trolowane.. Trzeba było kupić te akcje w marcu i nie słuchac co ludzie mówią.. To jedyny pewny sposób na zrobek na wykresach dla amatorów. "Kupuj kiedy leje się krew" - najlepsza strategia wszechczasów. Znów się sprawdzila. Szarpanie się na takim wykresie jak ostnio to jest mega trudne zadanie, niemat samobójcze zadanie i niech nikt nie zaprzecza. Zmęczyło mnie to tak, że mam ochote to rzucić..

Zarządzanie MM było OK do środy. Tam była niewielka strata na koncie skalpujacym. Stan coś około315K zrobione z 200K. Na drugim było ze 435K. Chodzi o gre na niskiej zmienności, która zawsze mnie wykańcza.

Na demo też widac jak nas robią w ch.. Nie trzeba prawdziwych pieniędzy, żeby się przekonać. Popełniłem bład psychologiczny, ze nastawiłem się na spadki. Tak jak Zaorski i Szwajcar. Zaorski z 5 małych kąt wyzerował, a Szajcar 3 dopłaty już zrobił i dalej siedzi w spadkach. Ja przynajmniej przyznaje się do błedu. :) Moje wszystkie pozycje z piatku to same SS. Może na to masz jakąś rade ?? Dlaczego grałem ciągle SSS.
Nie mam juz do tego siły. Trudno będzie z nimi wygrać, bo teraz bedą huśtać po staremu. Nie zdziwie się , ze będzie jak po wyborach Trumpa./ Długie miesięcne konsole, i do góry i znów konsole przez rok.

Najlepszą strategia było nie grać tego szajsu konsolowego od 3 dni, ale człowiek to widzi dopiero po fakcie.
Widać, że wiedza więcej od nas, mają przewagę, widzą nasze nastroje ..dlatego tak grają, jakby jaja sobie robili. I jak z nimi wygrać?? AT obracają jak chcą. Przecież miało odbic od oporu, a co to było w piatek?? Żart z AT..

Każdemu łatwo teraz krytykować, że to czy tamto.. Jakbym trzymał MM to też bym stracił, tyklko mniej, a tu chodzi przecież żeby ciągle w nimi wygrywać, z tymi sk@$@#%$@#%$@#$%lami...

PS. Ja mam inną kocepcje zarządzania kapitąłem. Chce startować z małych kwot, szybko to pomnażać i grać za pieniądze rynku, nie za swoje bo widze jak ryzykowna jest to zabawa. Jak strace to mało, jak wygram to dużo. Dlatego gram ryzykownie i nastawiam się na duże procenty. Chce zrobic najpierw 1000% na demo.. i mi się nie udaje. W tym tygodniu było prawie 500K na jednym z kont gdzie start był z 200K, czyli +150% bylo zrobione. A dobieram takie spore depo, bo tak najlepiej się z nuim czuje. Później mogę wystartować od 1000zł, ale jak bedę juz miał skilla i przechodził powoli na real. To nie jest łatwa gra.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Świeżak44 pisze:
05 gru 2020, 14:06
Powiem tak. Na takii wykres jak na SP od wtorku, że żadne MM nie pomoże , bo setupy mi nie wchodziły. A nie wchodziły, bo udawali że będa spadać, zrobili konsolidacje pod oporem i ja i pewnie wielu cały czas S-ki grałem. Większość strat zrobiłem w piatek, kiedy juz frustracja narosła tak, ze pusciły wszystkie hamulce.
Świeżak44 pisze:
W ogóle patrząc jak grali w ostatnim tygodniu, to kiepsko widze swoją przyszłość na DT. Przecież to zabawa była z ich strony, trolowane..
Świeżak44 pisze:
Popełniłem bład psychologiczny, ze nastawiłem się na spadki. Tak jak Zaorski i Szwajcar. Zaorski z 5 małych kąt wyzerował, a Szajcar 3 dopłaty już zrobił i dalej siedzi w spadkach. Ja przynajmniej przyznaje się do błedu. :) Moje wszystkie pozycje z piatku to same SS. Może na to masz jakąś rade ?? Dlaczego grałem ciągle SSS.
Nie mam juz do tego siły. Trudno będzie z nimi wygrać, bo teraz bedą huśtać po staremu. Nie zdziwie się , ze będzie jak po wyborach Trumpa./ Długie miesięcne konsole, i do góry i znów konsole przez rok.

Najlepszą strategia było nie grać tego szajsu konsolowego od 3 dni, ale człowiek to widzi dopiero po fakcie.
Widać, że wiedza więcej od nas, mają przewagę, widzą nasze nastroje ..dlatego tak grają, jakby jaja sobie robili. I jak z nimi wygrać?? AT obracają jak chcą. Przecież miało odbic od oporu, a co to było w piatek?? Żart z AT..

Każdemu łatwo teraz krytykować, że to czy tamto.. Jakbym trzymał MM to też bym stracił, tyklko mniej, a tu chodzi przecież żeby ciągle w nimi wygrywać, z tymi sk@$@#%$@#%$@#$%lami...
Chłopie nikt Cię nie krytykuje (daleko mi do tego), po prostu dobra rada :!: chcesz czy nie chcesz przemyśleć to twój problem, a czy można "wygrywać" masz pokazane wyżej .post999275.html#p999275

lub mój ostatni tydzień też grałem S :!:
statment-grudzien.PNG
cierpliwość , spokój i rozwaga, przemyśl to :idea:
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 05 gru 2020, 15:19 przez Andreasgp, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Świeżak44 pisze:
PS. Ja mam inną kocepcje zarządzania kapitąłem. Chce startować z małych kwot, szybko to pomnażać i grać za pieniądze rynku, nie za swoje bo widze jak ryzykowna jest to zabawa. Jak strace to mało, jak wygram to dużo. Dlatego gram ryzykownie i nastawiam się na duże procenty. Chce zrobic najpierw 1000% na demo.. i mi się nie udaje. W tym tygodniu było prawie 500K na jednym z kont gdzie start był z 200K, czyli +150% bylo zrobione. A dobieram takie spore depo, bo tak najlepiej się z nuim czuje. Później mogę wystartować od 1000zł, ale jak bedę juz miał skilla i przechodził powoli na real. To nie jest łatwa gra.
A koń bez głowy siedem kilometrów biegł.
bez urazy

XAB
Fanatyk
Fanatyk

o fbo dla nie kumatych i zielonych ktorych czuje tu jest mnowstwo
lekcja 2
fbo na minutkach bo niby wszyscy wiedza co to jest hmm
ale nie koniecznie ze mozna grac tylko fbem ,
a zauwazyłem ze nawet starzy niby wyjadacze nie potrafia go umiejscowić
a to podstawa
to abc podstawowka at i fbo przykład eur/dol teraz na m3
https://iv.pl/image/eurdolm3.Gtw1hOU
szczyt i spadek
traktujemy zawsze falki jako 123 czy abc czy ABC one tylko czasami moga sie przerodzic w 12345 czy ABCDE to juz wyzsza szkoła
patrzysz na wykres bo by grac najpierw trzeba widziec oczami wykres
a nie od DPY strony zerkac? i to co widac mozliwy podwojny szczycik
z krotkiej czasowki kanal podazowy zasieg kol zielony to jak kto formacyjki lubi
zaznaczam zawsze jest tak samo szczyt i spadek ????
znajdz na wykresie male abc i potem szukaj duzego ABC i to musi byc widac na falkach
z malego abc przechodzisz na duze ABC a najbardziej istotne jest umiejscowic falke pktA upewniasz sie ze to jest A gdy rynek wyjdzie z krotkiej czasowki nad 38fbo?
po spadku zaczyna grac fbo ktore sa oporkami ale i potem wsparciem
na wykresie minutki czy m3--- 23fb rzadko sie kontroluje bo raczej rynek przeskakuje go dosc szybko ale poki pod 23fb to cały czas masz rynek spadkowy dlatego to fbo jest zwlaszcza na wiekszych czasowkach jest bardzo wazne????
normalna teraz korekta na B to 38-50 fb wtedy jest normalnie i rynek robi potem C
ALE ZASADA TAKA
Wyjscie nad 50 fb to juz cos nie tak bo to znak ze moze pojsc rynek w gore zas nad 61,8 tzn ze raczej wracamy do wzrostow więc drugie fbo jest bardzo wazne
teraz linie pozime
fiolet oznacza ze wszystko co wyzej to juz raczej wzrosty zas czerwona to to
ze krotkoterminowo mamy szczycik i potwierdzone domkniecie go i bardziej mozliwe glebsze spadki/ jeszcze szczycik jest nie domkniety jak widac
to cala szkola i podstawa bo to samo mozna wyrysowac i na ineksach i na kazdej parze
bo grajac dt mozesz fbo zawsze traktowac jako opr lub wsparcie i pod to pozycjonowac
zawsze tak samo? i czasem guzik ci to daje ze na D1 czy na tyg, swieczki ci pokazuja wzrosty gdy na m,, a w zasadzie na fbo tych wzrostow ty ani
nie widzisz ani nie czujesz a grasz DT
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

swiezak mialem sie nie odzywac ale napisze ci kolejny raz
masz idiotyczny styl wejscia w pozycje i najpierw tego sie oducz
bo prawie zawsze wchodzisz w pozycje tak samo
rynek spada to ty to zauwazasz kiedy grubas juz zamknal ski i sie przekreca na dt
a ty podlaczasz sie na swoje SSSSS zamiast karwa szukac lki
jak sie takiej durnej metody nauczyles i kto cie nauczyl nie wiem
i nie pierdziel o AT BO TREND NA US 30 TO WZROSTY A TY KARWA OD TYG SKI SZUKASZ
od tygodnia jest tak samo
kiedy ja zaczynam li stawiac lub mysle czy juz nie postawic
to ty dopiero stawiasz te swoje ski to co to karwa jest za setup :568:
uda sie bo moze jeszcze ze 20 pip spadna tak ta twoja gra na sygnal wyglada
bo ja ten sam walor pozycjonuje i widzialem jak pierniczysz wejscia za kazdym razem , ok raz ci sie udalo moze 2na 10
ja co moge napisac ten twoj slynny setup bo czytalem kilka dni jak wchodzisz
rynek jest 30050 ty nie robisz nic czekasz
spada na 29930 i podbija na 50 ty wchodzisz sssssssssssssssssssssss
a rynek ma twoje ss gleboko w dpie schodzi czasem na 910 albo i wraca pod 30k od razu
i w tym stylu wyglada cale twoje pozycjonowanie
bo po 30050 to ski kupowac jest wg ciebie bbbbeeeeeeeeee eot
to tylko przyklad twojego setupu tak ten twoj gralll wyglada prawie zawsze ha ha haa
pusty smiech i tyle
malo tego bo gdyby przypadkiem co czasem sie zdarza rynek poszedl na 800 to ty i tak gwno bys z tego mial bo tp postawiles powiedzmy na 900

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Andreasgp pisze:
05 gru 2020, 14:56

Chłopie nikt Cię nie krytykuje (daleko mi do tego), po prostu dobra rada :!: chcesz czy nie chcesz przemyśleć to twój problem, a czy można "wygrywać" masz pokazane wyżej .post999275.html#p999275

lub mój ostatni tydzień też grałem S :!:
statment-grudzien.PNG
cierpliwość , spokój i rozwaga, przemyśl to :idea:
POZDRAWIAM
Przepatrzyłem troche te trejdy z tabelki i szału nie ma.. Wozili cie ostro, uciekałeś spod topora pare razy, gonili ci ja zwierzyne.. Ale ja wiem, ze było ciężko i na taki wykres to nie ma kozaka... Ale ty nie chcesz przyznać , ze bylo ciężko , tylko pokazujesz wymęczone, minimalne zyski, twierdząc , że można było dać rade... No dobra, GRATULUJE tych zysków. Na pewno ja nie będę zostawiał nigdy niczego na noc, przetrzymywał na DT itd.. Jak nie idzie to nie idzie i trzeba uciąć wszsytko, zamknąć i przemyśleć.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2020, 17:08 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze:
05 gru 2020, 15:11
o fbo dla nie kumatych i zielonych ktorych czuje tu jest mnowstwo

ALE ZASADA TAKA
Wyjscie nad 50 fb to juz cos nie tak bo to znak ze moze pojsc rynek w gore zas nad 61,8 tzn ze raczej wracamy do wzrostow więc drugie fbo jest bardzo wazne
teraz linie pozime
fiolet oznacza ze wszystko co wyzej to juz raczej wzrosty zas czerwona to to
ze krotkoterminowo mamy szczycik i potwierdzone domkniecie go i bardziej mozliwe glebsze spadki/ jeszcze szczycik jest nie domkniety jak widac
to cala szkola i podstawa bo to samo mozna wyrysowac i na ineksach i na kazdej parze
bo grajac dt mozesz fbo zawsze traktowac jako opr lub wsparcie i pod to pozycjonowac
zawsze tak samo? i czasem guzik ci to daje ze na D1 czy na tyg, swieczki ci pokazuja wzrosty gdy na m,, a w zasadzie na fbo tych wzrostow ty ani
nie widzisz ani nie czujesz a grasz DT
A co ty tam gadasz????? Przecież jest zupełnie inaczej... 8) Jak im się spieszy bardzo, mają ciśnienie na spadki dalsze, to B (duże ) robią na F50% pierwszej fali spadków. Jak im się mniej spieszy, to na F61%. A jak im się mało spieszy to nawet do F78% i F88 moga podciągnąć. Dowód????? Prosze bardzo.. Oto DJ podczas pierwszej fali spadków na koronce. Jest 50%??? JEST. Na WIG 20 było tak samo, na SP prawie 50%. Na DAXie, była już mocna dywergencja spdkowa, wiec tam w ogóle nie odbili tylko konsolkę zrobili. A zasada jest taka , ze odbijają minimum 50%. Na zdrowych rynkach oczywiście, nie takich co kuleją juz na dywergencje. Czyli nie tak jak uczysz... :568: 8) Na Fibo to ja się akurat najlepiej tutaj znam, wiec możesz mi zaufać. Tak jest przy spadkach.

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Świeżak44 pisze:
05 gru 2020, 16:43
Przepatrzyłem troche te trejdy z tabelki i szału nie ma.. Wozili cie ostro, uciekałeś spod topora pare razy, gonili ci ja zwierzyne.. Ale ja wiem, ze było ciężko i na taki wykres to nie ma kozaka... Na pewno ja nie będę zostawiał niczego na noc, przetrzymywał itd.. Jak nie idzie to nie idzie i trzeba uciąć wszsytko, zamknąć i przemyśleć.
oczywiście że "szału nie ma" wystarczy taki tydzień pomnożyć przez 52 tygodnie w roku i pewnie w stu % tyle w roku nie zarobisz :P
Chytry dwa razy traci - pomyśl :idea:
EOT :564:
Ostatnio zmieniony 05 gru 2020, 17:18 przez Andreasgp, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany