DayTrading: Piątek 04.12.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 04.12.2020

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

XAB pisze:
04 gru 2020, 19:49
Tomasz196407 pisze:
04 gru 2020, 19:17
navik przybywaj
jak tam us500 vs us100?
TOMASZ jak tam amplituda drgan
rosniemy ?:P bedzie miły mikołaj :?:
navik
morgan zapodał na grudzien 3900 :idea:
? nie wiem co
o co chodzi market profile?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

navik pisze:
04 gru 2020, 19:51
może byc wyciąganie na koniec tygodnia jak najbardziej , poziom 3693 musza wybic , a na teraz to jakos mocy im brakuje , moze po 20 ej rusza ?
to trzeba działać
interesujacy sl 86

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

Kermit pisze:
04 gru 2020, 19:05
szuler pisze:
04 gru 2020, 18:51

ja zrozumiałem jego gratulacje ironicznie.
ja odczytałem ten wykres na mozliwość up
IMO w obu przypadkach dokladnie tak to wygladało. Klin z możliwościa (nie pewnoscia) wyjscia górą i ironiczna reakcja po fakcie
właśnie o to mi chodzi .
jak nakreslisz to cisza ekspertów a po fakcie ujadanie

JohnyEnglisz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: JohnyEnglisz »

Kermit pisze:
04 gru 2020, 19:15
JohnyEnglisz pisze:
04 gru 2020, 18:58
przykladowo rysunek zaby z 24.11.2020 , a gdzie poszedl edek?? 250pips w gore , 10.11.2020podal tp i sl jak na kablu w S wchodzil, same perelki, ten jego adas to polecial ale jak wiatr dmuchnal to w trybuny polecial, i tak od 6miesiecy :564: pozdawiam i udanego weekendu :564:
dokladnie tak było. I co z tego? Pokazales wtedy kontr analize? Nie. Bo jak kazdy forexowy nieudacznik wolisz cos napisac po fakcie. Ja nie mam problemu z tym ze wrzuce analize i bedzie zanegowana, problem z tym maja tylko tacy jak TY. I NIGDY w czesie rzeczywistym tylko zawsze po wykonanym ruchu. Jak na hejterow przystało
Przejrzyj archiwum panie zaba jesli zes pan zapomnial, to po pierwsze, po drugie pokaz mi pan w jakimkolwiek moim poscie mowe nienawisci do szanownego pana, panie zaba, bo jesli pan nie wie kto to hejter to niech pan spojrzy na siebie bo to szanowny pan zaba mnie tutaj od nieudacznikow wyzywa, pozdrawiam :564:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Cblond jesteś? o co tam chodzi z tymi igrzyskami
Jestes ponoć tam drugi
Oczywiście, że jestem drugi. A co do konta to jeszcze zobaczymy. Warunki jakie obecnie oferuje xstation na akcje bardzo mi pasują. Zamierzam z tego skorzystać

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Frustracja mnie dopadła.. poszedłem na całość.. Jak coś się zacięło w środku tygodnia, to najpierw mieliłem w miejscu, potem coraqz większe straty a w piątek tak: Trzeba przyznać, że nie dali mi szansy wyjśc nawet z tych pozycji. To na tym co było prawie 500K. A na skalpującym stan 108K, czyli nie musze doładowywać nawet na następny tydzień.. jedyny plus. Takie pierwsze mam uczucia, że być może psychicznie się do tego nie nadaje. Zmęczyły mnie te konsole..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

TOMASZ
po prostu indeksy poszly na weekend zgodnie z moim zalozeniem w gore
uroslo sp500 nowy szczyt urosl dax i us30 upieralem sie ze tak bedzie i tak jest
zas co po weekendzie a to zobaczymy moze drukary jeszcze pociagna te hosse
ja na lkach i to mnie cieszy dobranoc
a rynek na us 30 u mnie zamknal na 30162 :568:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze:
04 gru 2020, 23:13
TOMASZ
po prostu indeksy poszly na weekend zgodnie z moim zalozeniem w gore
uroslo sp500 nowy szczyt urosl dax i us30 upieralem sie ze tak bedzie i tak jest
zas co po weekendzie a to zobaczymy moze drukary jeszcze pociagna te hosse
ja na lkach i to mnie cieszy dobranoc
a rynek na us 30 u mnie zamknal na 30162 :568:
OK tak trzymać żeby tylko rosło po troszeczku :564:

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

2 dni jak nie mam postępu, co coś zaczyna się złego dziać. A ten tydzień taki był. Najlier spadli i wybili w poniedziałek- wtedy zarobiłem, a potem gotowanie żaby.. wyciąganie w powolnych konsolidacjach. A w konsolach to ja nigdy grać nie potrafiłem.. Sroda i czwartek mnie wymęczyły i widze, że niezła sieczka była. A ja potrzebuje zmienności. Może to dlatego w piątek puściły hamulce.
Zafiksowanie na spadki to inny problem, ale To F100% kusiło na SSS. Zejście za nisko do M1 to drugi, ale jak zrobili sieczke to musiałem. Tylko dlaczego tych L-ek nie grałem??
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

Świeżak44 pisze:
05 gru 2020, 00:48
...
Świeżak tylko raz napiszę. Wiem że inni już próbowali, ale szkoda mi Ciebie bo chcesz, niestety jesteś uparty jak osioł. Kiedyś też to przerabiałem na własnym przykładzie, tylko zmiana podejścia może pomóc.
Grasz na demo i na mega lewarze, dodatkowo pozycje z kosmosu. Forex to nie gra komputerowa, jak już taki zafiksowany na demo jesteś to graj takimi kwotami jakimi mógłbyś w realu.
Dodatkowo Twoje wykresy wyglądają jak rysunki mojej córki, byle więcej i kolorowo.
Zrozum raz na zawsze że zyski są nieograniczone a strata max 100%. Ty widzisz tylko zyski bo "teraz to musi bo fibo na 5 minutowym wykresie" (fibo to możesz stosować na tygodniowych bądź miesięcznych interwałach).
Narzędzie spekulanta to kapitał i musi go chronić za wszelką cenę. A u Ciebie zero zarządzania kapitałem. Ułóż strategie, zapisz na kartce i tego się trzymaj.
Powiem Tobie jak ja gram (nie polecam tego sposobu, ale każdy ma swój sposób). Konto na indeksy (tutaj ruchy dużo większe niż na walutach) - pozycja musi być dostosowana do kapitału. Teraz zaczynam grać na spadki SP500 i kapitał tak rozłożony że jak nawet skoczy na 4000 to nie wyzeruje mi konta. A u ciebie ruch 0.5% zeruje konto. Tak się nie gra na indeksach oraz akcjach. Drugie konto na waluty, to gra na maksa na dużym lewarze. Uważam że na walutach tak można grać (ruchy 2-3% są rzadkością w porównaniu do indeksów i zobacz jaki masz range wieloletni między minimum i maksimum). Podstawa również zarządzanie kapitałem. Na tym koncie nie stosuje SL, stopout to jest mój nieudany trade (musisz mieć broka z ochroną przed ujemnym saldem). Dzielę kapitał na 50 wejść, następnie wchodzę ostro, jak pozycja udana to wypłacam podwójny depozyt a za resztę gram dalej. Następnie dostosowuję pozycję do wielkości kapitału i tak się gra toczy. Co piątek wyplata tygodniówki i od nowa. Zobacz screeny, dzisiaj tylko grane gbpusd i wyplata 500 tygodniówki. Pozostałe pozycje na usdpln czekają na kolejny tydzień. Ale są tak dobrane że zejście 50 pipsow pod ostatni dołek zeruje konto i zabawa od nowa.
Każdy kto ma swoją strategię i odpowiednie zarządzanie kapitałem, może grać na FX, Tobie niestety brakuje obu. Weź sobie do serca uwagi ludzi z tego forum, o ile poważnie myślisz o tym aby grać. Demo to strata czasu, nauka tylko na błędach w realu daje efekty. Pamiętaj czasu nie kupisz, dlatego ważne jak każdy z nas wykorzystuje czas który mamy. I stosuj prosty wykres, najlepsi spekulanci potrafią grać na "czystym" wykresie, im mniej szumu tym lepiej. Nie moja liga niestety. Mi wystarczy kilka wskaźników.
Życzę powodzenia.
Udanego weekendu wszystkim.
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

Zablokowany