DayTrading: Piątek 04.12.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 04.12.2020

Nieprzeczytany post autor: XAB »

oj tam co ma rosnac to czasem spada
zamowienie u morg i goldiego na mikolajowa winde do nieba zlozone
napisal ze ta wersja moze byc
us30 dlugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
https://iv.pl/image/us30mikolaj.GtwMfWn

a skoro o klinach to moze ktorys napisze kiedy zgodnie z at powinno sie realizowac te formacje :568: :568: :568: :568:
bo to przewaznie ma malo wspolnego z tym co sie robi na dt
Ostatnio zmieniony 04 gru 2020, 17:32 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

szuler pisze:
04 gru 2020, 17:26

oczywiście wiem co sugeruje i o tym też piszę co widział GL
to co ja napisałem to nie chodzi o cos innego.
spokojnie przeczytaj jeszcze raz.
No i własnie o to chodzi. Ktos cos narysuje a potem może sie wypierac, że to zupełnie cos innego miało być ;)
Tylko dlatego bo nie wyszło.

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Cblondyn pisze:
krab29 pisze:
04 gru 2020, 17:24
To ja bocian2 mówię, dowalimy mu razem? Nie daj się prosić, daj się skusić :!: :!: Będzie nam się zielony panoszył na forum. Przytrzyjmy mu te łapeczki :568: :564: :564: :564:
To ja mam inna propozycje. Chciałes emocji na DT to możesz ja mieć. Mistrz rysuje a Ty to rozgrywasz. Może byc nawet na demo. Z pokazaniem entry SL, TP itd. Zapraszam :)
[/quote]
Mówisz i masz. Od poniedziałku publikujesz wykresy, albo mi wysyłasz na priv. Ale uwaga. Jest wiele dni gdzie mnie nie ma przy kompie. Dzisiaj było luźniej i wypad był od 11,20 do teraz. Czasem nie zagram. Mam nadzieję, że się nie obrazisz jak wtedy nie zagram?
Pozdrawiam i 3mam za słowo. Od poniedziałku są emocje. Brawo Ty :564: :564: :564:
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Cblondyn pisze:

To ja mam inna propozycje. Chciałes emocji na DT to możesz ja mieć. Mistrz rysuje a Ty to rozgrywasz. Może byc nawet na demo. Z pokazaniem entry SL, TP itd. Zapraszam :)
Ty jeszcze jestes na etapie wiary ze mozna rozgrywac czyjes wykresy? Czyli jak Ty wrzucasz wykres to ktos na pale powinien to rozgrywac? Litości

Ja jak widze czyjs wykres i wydaje sie ciekawy to wrzucam to na swoj "bęben" i patrze najpierw czy to ma racje bytu. Jak nie to do kosza, jak cos jest na rzeczy to robie dopiero plan pozycji. Na wrzuconym przez kogos wykresie np h1 nie masz informacji co sie dzieje na dziennym , h4, nie wiesz co pokazuja wskazniki na wyzszych interwałach, jak wygladaja świeczki tygodniowe, dzienne, gdzie sa wsparcia i opory z wyzszych TF. Jednym słowem wiesz moze 20% tego co powinienes wiedziec wchodzac w pozycje i jak nie przetrawisz tego wg swojej strategii to jestes durniem nie traderem.

i nie pisz mi ze ktos sie czegos wypiera tylko pokaz sygnal kupna na moim wykresie z klinem bo nadal belkoczesz zamiast konkretnie wskazac swieczke sygnalowa i miejsce na MACD.
Ostatnio zmieniony 04 gru 2020, 17:39 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

krab29 pisze:
04 gru 2020, 17:32
Cblondyn pisze:
krab29 pisze:
04 gru 2020, 17:24
To ja bocian2 mówię, dowalimy mu razem? Nie daj się prosić, daj się skusić :!: :!: Będzie nam się zielony panoszył na forum. Przytrzyjmy mu te łapeczki :568: :564: :564: :564:
Mówisz i masz. Od poniedziałku publikujesz wykresy, albo mi wysyłasz na priv. Ale uwaga. Jest wiele dni gdzie mnie nie ma przy kompie. Dzisiaj było luźniej i wypad był od 11,20 do teraz. Czasem nie zagram. Mam nadzieję, że się nie obrazisz jak wtedy nie zagram?
Pozdrawiam i 3mam za słowo. Od poniedziałku są emocje. Brawo Ty :564: :564: :564:
[/quote]
Chyba nie zrozumiałeś. Nie moje kreski rozgrywasz. Domyśl sie czyje. Codziennie jest ich tyle, że emocji ci nie zbaraknie. Pokażesz "moc" kresek mistrza :)
I w dodatku jeszcze na tym możesz zarobić ;)
A ja jako szara niedoedukowana myszka będę sie dokształcał ;)

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

XAB pisze:
04 gru 2020, 17:28
oj tam co ma rosnac to czasem spada
zamowienie u morg i goldiego na mikolajowa winde do nieba zlozone
napisal ze ta wersja moze byc
us30 dlugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
https://iv.pl/image/us30mikolaj.GtwMfWn

a skoro o klinach to moze ktorys napisze kiedy zgodnie z at powinno sie realizowac te formacje :568: :568: :568: :568:
bo to przewaznie ma malo wspolnego z tym co sie robi na dt
powtorze pytanie kiedy sie formacje klina realizuje madrale od poszlo w gore czy w dol :568:
700 pipsow na 1lce to jest sztuka kruka a nie gdybanie ze rynek inaczej poszedl
na M zdarza sie to bardzo czesto w obecnych czasach eot
poprognozujcie codziennie to zobacze chetnie ktory jest z tego kozak
Ostatnio zmieniony 04 gru 2020, 17:45 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Kermit pisze:
04 gru 2020, 17:35
Cblondyn pisze:

Ty jeszcze jestes na etapie wiary ze mozna rozgrywac czyjes wykresy? Czyli jak Ty wrzucasz wykres to ktos na pale powinien to rozgrywac? Litości

Ja jak widze czyjs wykres i wydaje sie ciekawy to wrzucam to na swoj "bęben" i patrze najpierw czy to ma racje bytu. Jak nie to do kosza, jak cos jest na rzeczy to robie dopiero plan pozycji. Na wrzuconym przez kogos wykresie np h1 nie masz informacji co sie dzieje na dziennym , h4, nie wiesz co pokazuja wskazniki na wyzszych interwałach, jak wygladaja świeczki tygodniowe, dzienne, gdzie sa wsparcia i opory z wyzszych TF. Jednym słowem wiesz moze 20% tego co powinienes wiedziec wchodzac w pozycje i jak nie przetrawisz tego wg swojej strategii to jestes durniem nie traderem.

i nie pisz mi ze ktos sie czegos wypiera tylko pokaz sygnal kupna na moim wykresie z klinem bo nadal belkoczesz zamiast konkretnie wskazac swieczke sygnalowa i miejsce na MACD.
O czym ty piszesz? Jesli ktoś pokaże RGRa albo flage to dziecko w jeden dzien pojmie jak to rozgrywać. Chyba sobie kpisz
Jak pokazałem dzisiaj setup na gold to chyba każdy wie o czym pisze i gdzue wejśc i gdzie SL. Nie potrzeba do tego ani D,ani MN.
https://www.tradingview.com/x/ITk0yRJs/

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Cblondyn, chyba się nie rozumiemy. Ty jesteś moim MISTRZEM. Te twoje wykresy które wrzucasz to jest właśnie to. Nie wiem kogo sugerujesz? Nie mam pojęcia, Pana Kermita? Przecież ja go nawet nie lubię jak wszyscy tutaj. Litości. Zresztą zapytaj jego czy on mnie lubi. Kermit pisz, nie obrażę siię.
Także Panie CBlondyn, tyś mym mistrzem i trzymam za słowo. Od poniedziałku czekam na wykresy. Wyjeżdżam w miasto o 9 - tak na około, no chyba, że coś się zmieni. Czuję się jak Świeżak - będę zarabiał 100% dziennie i nie ważne, że na demonie. Te emocje, och, ach.
Pozdrawiam
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Cblondyn pisze:
04 gru 2020, 17:42

O czym ty piszesz? Jesli ktoś pokaże RGRa albo flage to dziecko w jeden dzien pojmie jak to rozgrywać
to narysuj rgra na h1 np na wsparciu dziennym i pokaz tylko wykres h1 - i poplyniesz wlasnie jak to dziecko ktore wie jak rozegrac bo wsparcie dzienne wygeneruje popyt z trendem. Z kim ja wogole dyskutuje.... z mojej strony EOT bo szkoda prądu

To o czym piszesz to właśnie poziom Świeżaka. Bombardowanie pozycji na m1 nie majac pojecia co jest na h1 i zdziwienie ze zanegowali
Ostatnio zmieniony 04 gru 2020, 17:48 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Cblond jak rozdajesz autografy to i ja w kolejce

Zablokowany