DayTrading: Piątek 04.12.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
krab29
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 04.12.2020

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Kermit pisze:
04 gru 2020, 11:54
w sumie pomysł z Igrzyskami mi sie podoba choc nie wierze w jego realizacje ;)
Jak Ty się zgłosisz to będzie chętnych bez liku. Nie obraź się, ale :D nikt cię tutaj nie lubi :D Bociany w przyszłym roku przylecą już w styczniu. Obiecuję ci, że o tym wcześniejszym przylocie będzie w Wiadomościach :D
Słabo widzę jak będzisz grał. Zobaczysz zagrania mistrzów, i już nie będzie rere kum kum :D . Wreszcie ujrzysz jak atakują bociany. Zostaniesz zmasakrowany :D Nic cię nie oszczędzi :D
Pozdrawiam i po zielonej stronie mocy :568: :564: :564:
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

krab29 pisze:
04 gru 2020, 17:16
Kermit pisze:
Jak Ty się zgłosisz to będzie chętnych bez liku. Nie obraź się, ale :D nikt cię tutaj nie lubi :D Bociany w przyszłym roku przylecą już w styczniu. Obiecuję ci, że o tym wcześniejszym przylocie będzie w Wiadomościach :D
Słabo widzę jak będzisz grał. Zobaczysz zagrania mistrzów, i już nie będzie rere kum kum :D . Wreszcie ujrzysz jak atakują bociany. Zostaniesz zmasakrowany :D Nic cię nie oszczędzi :D
Na wazeline to liczyć zawsze można. To ja bocian mówie :d

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Cblondyn - nadal prosze żebys mi pokazał gdzie był sygnał kupna usdcad wg Ciebie na tym klinie. Pokazałem formacje po to zeby miec ja pod obserwacja gdyby sie sygnał pojawił zreszta tak jak to robie z innymi projekcjami i sygnałami. Nie sa to pozycje tylko potencjalne setupy ktore moga zakonczyc sie zajeciem pozycji ale wcale nie musza jesli nie bedzie odpowiednich warunkow spelnionych. Nie pojawił sie w tym przypadku sygnał wiec nie bylo mowy o wzrostach. Co do dywergencji to MUSI pojawic sie sygnał na wskazniku (słupki musza zaczac zawracac na ostatnim dołku w tym przypadku - tlumacze jak dziecku gdybys nie wiedzial) zeby miala racje bytu. Jak nie ma sygnału to jest podobnie jak z formacja na wykresie - potencjalna dywergencja. Naprawde komus z Twoim doswiadczeniem takie podstawy nalezy wykladac? Przeciez jak ktos ma pojęcie i rozumie o czym piszę to teraz ma beke z Ciebie po całości wiec czasem moze zamilcz i nie pograzaj sie bardziej z kolejnymi postami
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Wchodze za wszystko..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Kermit pisze:
04 gru 2020, 17:19
Cblondyn - nadal prosze żebys mi pokazał gdzie był sygnał kupna usdcad wg Ciebie na tym klinie. Pokazałem formacje po to zeby miec ja pod obserwacja gdyby sie sygnał pojawił zreszta tak jak to robie z innymi projekcjami i sygnałami. Nie sa to pozycje tylko potencjalne setupy ktore moga zakonczyc sie zajeciem pozycji ale wcale nie musza jesli nie bedzie odpowiednich warunkow spelnionych. Nie pojawił sie w tym przypadku sygnał wiec nie bylo mowy o wzrostach. Co do dywergencji to MUSI pojawic sie sygnał na wskazniku (słupki musza zaczac zawracac na ostatnim dołku w tym przypadku - tlumacze jak dziecku gdybys nie wiedzial) zeby miala racje bytu. Jak nie ma sygnału to jest podobnie jak z formacja na wykresie - potencjalna dywergencja. Naprawde komus z Twoim doswiadczeniem takie podstawy nalezy wykladac? Przeciez jak ktos ma pojęcie i rozumie o czym piszę to teraz ma beke z Ciebie po całości wiec czasem moze zamilcz i nie pograzaj sie bardziej z kolejnymi postami
:d :d :d
Beke. Nieźle. To niech sie pokaże i to napisze :) Chętnie poduskutuje z nim
A gdzie był sygnał kupna TUTAJ? :)
https://www.tradingview.com/x/ITk0yRJs/
Ostatnio zmieniony 04 gru 2020, 17:23 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

krab29 pisze:

To że nikt mnie nie lubi naprawde spedza mi sen z powiek :564: Leki biore, nocy nie przesypiam, po prostu zyc sie nie chce :D :D :D
A co do konkursu to od lutego chetnie sie skusze bo w styczniu mam wyjazd na narty ale warunek jeden - jak bedziesz chcial to wysle Ci liste trolli ktorych mam w ignorach i musisz skusic przynajmniej 30% z nich do udziału. Wtedy ja sie pośmieję z tej konstelacji Gwiazd :mrgreen: :564:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Kermit pisze:
Ja też, bo nikt tu grać nie umie, łacznie ze mną.. To trzeba umieć zarabiać, żeby w takim konkursie wystartować. :|
Ostatnio zmieniony 04 gru 2020, 17:26 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Cblondyn pisze:
04 gru 2020, 17:18
krab29 pisze:
Kermit pisze:
Na wazeline to liczyć zawsze można. To ja bocian mówie :d
To ja bocian2 mówię, dowalimy mu razem? Nie daj się prosić, daj się skusić :!: :!: Będzie nam się zielony panoszył na forum. Przytrzyjmy mu te łapeczki :568: :564: :564: :564:
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

krab29 pisze:
04 gru 2020, 17:24
To ja bocian2 mówię, dowalimy mu razem? Nie daj się prosić, daj się skusić :!: :!: Będzie nam się zielony panoszył na forum. Przytrzyjmy mu te łapeczki :568: :564: :564: :564:
[/quote]

To ja mam inna propozycje. Chciałes emocji na DT to możesz ja mieć. Mistrz rysuje a Ty to rozgrywasz. Może byc nawet na demo. Z pokazaniem entry SL, TP itd. Zapraszam :)

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

Cblondyn pisze:
04 gru 2020, 17:14
szuler pisze:
04 gru 2020, 17:08
Kermit pisze:
04 gru 2020, 16:49

Myślę, że On to pokazał z ironię, ale jak widac Ty również nie zrozumiałeś. W końcu o tym jak powstaje sygnał na klinie pisałem tylko ze 100 razy, a jak widac powinienem 130 bo niektórzy mogą być opóźnieni. To miało rosnac w przypadku potwierdzonego powrotu do wnetrza klina a ja takiego nie widziałem. Wiec jak nastepnym razem bedziesz chcial blysnac to doksztalc sie najpierw :wink:

a może przegapiłem coś wiec pokaże jeszcze raz ten klin i jakbys mógł wskazać to chętnie zobacze gdzie cena wróciła do wnetrza klina, potwierdziła to wskaźnikiem i dała sygnał że ma rosnąc.
https://www.tradingview.com/x/j6nscEHq/
pozwolę od siebie dodać dwa słowa
Granny Lover ( jest tu sporo podobnych ekspertów )
pisząc post o 16;45 ( godziny takie jak przy postach, nie przestawione )
stwierdził. że Kermit się pomylił. ( dosłownie tego nie powiedział, ale wiadomo o co chodziło )
a on przewidział kurs tego waloru jaki będzie o 16;45 a przewidział to ooooo .... 16;45.
jednym słowem mistrz.
ale kilka minut od pojawienia się postu Kermita , czyli od 16;02 cicho siedział bo nie miał zielonego pojęcia w którym kierunku pójdzie.
a mógł zaryzykować i podać odwrotny kierunek.
i wtedy ..................
No to sam zobacz. Róznicy ja zbyt dużej nie widze, gdyz w ubu przypadkach cena juz poza klinem. W podobnej odległości od bandy.
https://www.tradingview.com/x/ITk0yRJs/
https://www.tradingview.com/x/XHyiIxhX/
a juz sama dywergencja jasno okresla co analiza sugeruje :)
https://www.tradingview.com/x/X8KIWlXM/
a więc starego wróbla na plewy .... nie wypada ;)
oczywiście wiem co sugeruje i o tym też piszę co widział GL
to co ja napisałem to nie chodzi o cos innego.
spokojnie przeczytaj jeszcze raz.

Zablokowany