MT5

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1567
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

raposo pisze:
07 lip 2020, 09:36
Ad.1) Nie
Ad.2) Tak :)
Ad.1) Niektóre mogą działać. Trzeba zmienić .mq4 na .mq5, skompilować i zobaczyć czy wyskakują błędy.
Jeżeli nie, to będzie taki działać.
Jeżeli błędy wyskakują, to trzeba umieć je poprawić.
Ad.2) Generalnie tak, natomiast nieco inny jest układ folderów w MT5 i czasem trzeba więcej wiedzieć.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9452
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ad.1) Szczerze powiedziawszy nie spotkałem się z takim bez błędów. Zawsze było "coś". Może to się trafia tylko w przypadku mega prostych mini-wskaźników?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1567
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

raposo pisze:
07 lip 2020, 11:02
Ad.1) Szczerze powiedziawszy nie spotkałem się z takim bez błędów. Zawsze było "coś". Może to się trafia tylko w przypadku mega prostych mini-wskaźników?
Jeżeli wskaźnik .mq4 był pisany stosunkowo niedawno, to dany programista mógł go napisać w taki sposób, żeby działał na obu platformach.
PS. Niektóre starsze wskaźniki .mq4 nawet nie działają na MT4, obecnie.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1218
Rejestracja: 15 sie 2011, 21:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Czy da się skopiować szablon złożony ze średnich z MT4 do Mt5?
Gdzie w MT5 znajdę szablony?
Dzięki :)
Swing Trading in Two Sentences :
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1567
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

2020-07-20_230318.jpg
Nigdy nie próbowałem.
Jeżeli wskaźniki mają tę sama nazwę, identyczną, to być może zadziała.
Eksperyment nie powinien zbytnio zamieszać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

ODPOWIEDZ