Tolmon_Nika pisze: ↑25 kwie 2020, 12:33
Dlaczego D1- kierunek oraz H4 - pozycje
Ostatni rok
Jeśli masz tak dobry wskaźnik jak ten z obrazka napisz czy jesteś w stanie się nim podzielić.
Odniosę się ogólnie do wypowiedzi @nieudacznika i @Cajto na temat Zaorskiego i samego AT. Panowie, a czy jest w ogóle sens wymieniać (czasem dość ostre) spostrzeżenia na ten temat? Czy nie liczy się to czy umiemy zarobić na rynku pomijając kwestię w jaki sposób? Był ktoś kiedyś na forum kto pisał że on robotów nie, bo cała przyjemność tkwi w ręcznym trejdingu, a śmiem twierdzić że wspominany hazard daje tą "przyjemność" a większość robi to dla hajsu a nie dla zabawy... więc sprowadzanie czegoś do samej techniki wyczucia, AT czy magii ma tu poboczne znaczenie, ważne czy da się zarobić. Co do samego Rafała, kto myśli że chłopak wtopił wszystko bo go DAX wyślizgał jest albo tak naiwny, albo nie zna życia, bo kto trzyma wszystkie, ale to wszystkie pieniądze na giełdzie, a potem co? na rachunki wypłaca, na paliwo wypłaca itd. Rafał nie jest głupi, więc sama pożyczka fajnie brzmi ale nie bądźcie naiwni, co nie zmienia faktu że jeśli pomnożył kapitał to nie ważne w jaki sposób, czy z AT czy bez, ważne że to zrobił.
@cajto pytałeś czy miałem inny nick. Nie to jest mój jedyny, nikim innym nie byłem.
aaaa karmnik dla ptaków
każda pora jest dobra żeby zrobić coś dobrego, karmnik to jedno, ale budki lęgowe można wieszać cały rok
To tak wstępnie mnie trafiło najbardziej, więcej nie odpisze bo za długi post będzie i sie czytać tego nie będzie chciało nikomu.
Wskaźnik daje jako załącznik, wszedł normalnie. Pobrałem go z tego wątku;
https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=964188
Dodałem najnowszą wersję.
Aby zrozumieć działanie polecam przeczytać pierwszy post i dodany w formie linka PDF. Ustawienia dostosować pod siebie. Autor wskazuje że najlepiej działa na EUR/USD, ale z powodzeniem przez pewien czas na funcie pozycje wchodziły.
@ninja, pisze z wyprzedzeniem, proszę nie krytykuj, wiem że napiszesz że nie da się przewidzieć rynku na podstawie dwóch świec, zgadza się, pozwól jednak aby chętni sprawdzili go sami. Jak ktoś przeczyta wątek będzie widział że też jest tam robot, niestety KAŻDY broker może mieć różne odczyty przez co u każdego wyniki mogą się różnic o czym pisałem w tym wątku testując robota.
Tu jest drugi który nie wiem na czym się opiera ale wart jest sprawdzenia. Ninja, nie muszę znać kodu żeby przez kilka miesięcy widzieć że coś ma sens, w razie gdybyś chciał o tym wspomnieć;)
Często się sprawdza, ale w trendzie daje dużo sygnałów
przeciw trendowi, jeśli zaś pojawi się na jakimś wyznaczonym przez nas poziomie może być dobrym potwierdzeniem. Strzałki pojawiają sie
tylko na H1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada