Jesteś "wielki"ninjaproject pisze: ↑27 kwie 2020, 10:54....................................................
@dzikson
Ja sobie sam napisałem już kiedyś taki:
[DAX30]M5.png
Koloruje świece.
Strzałki to taki sam jak Tolmona (prawie)...
Rejs.
-
- Maniak
Re: Rejs.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
-
- Maniak
Sorki zo pomyłke miało byćĆ US3O pomyłkowo wpisałem SP500Tolmon_Nika pisze: ↑27 kwie 2020, 10:30@cajto miałeś rację co do wskaźnika na niższych interwałach zachowuje się tak jak opisałeś (nie zwracałem na to uwagi),
nie siedze "ciurkiem "przed monitorem , oczywiście wskaźnik nie jest wyrocznią .
Otwarcie pozycji nie zależy od tego jednego wskaźnika, jest jednym z kilku ,
tak więc sam wskaźnik nie jest, Alfą i Omegą a jest jeden z kilku warunków które muszą być spełnione dla otwarcia pozycji.
i tak przy okazji zerknij fachowym okiem na zakres (poziomy): SP500 - 23420....23270.....22950
@dzikson jeżeli chodzi o ten wskaźnik ze strzałkami nie ja go pisałem i musiał bym się zapytać autora czy mogę udostępnić
AML
cajto, przywieź ze dwa metry do Rejsu, bo ninja jakoś biednie wygląda, Tolmon coś zeszczuplał za bardzo Przywieź, przywieź, niech chłopiny zjedzą coś pysznego dzisiaj!
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
- ninjaproject
- Maniak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
-
- Maniak
A może Giro
-
- Fanatyk
us500 m30
obszar, poziomy obecny 2880,-2890 oraz maks 2900
bardzo istotny dla dalszego ruchu imo
m30 tylko zaznaczenie linii kanału lokalnego LT i ewentualnej formacji odwrócenia świecowego
bez pozycjonowania tylko obserwacja
EU zgodnie z oczekiwaniem M5(hazardowym)
w tamtym tygodniu w piątek zareagował na poziom 1,0856
imo to odwrócenie świecowe na mniejszym interwale dobrze poprzec na D
obszar, poziomy obecny 2880,-2890 oraz maks 2900
bardzo istotny dla dalszego ruchu imo
m30 tylko zaznaczenie linii kanału lokalnego LT i ewentualnej formacji odwrócenia świecowego
bez pozycjonowania tylko obserwacja
EU zgodnie z oczekiwaniem M5(hazardowym)
w tamtym tygodniu w piątek zareagował na poziom 1,0856
imo to odwrócenie świecowe na mniejszym interwale dobrze poprzec na D
-
- Gaduła
XTB podało wyniki za pierwszy kwartał i rentowność na lota wyniosła 391 PLN. To jakaś masakra, to oznacza jakiś ogrom strat graczy... A gdzie się człowiek nie obejrzy sami ludzie sukcesu...
Ok, więc US30
Najpierw co było, jest i co będzie, oczywiście po mojemu.
23/03 - 17/04 budowa i realizacja chorągiewki na H4
09/04 do dnia dzisiejszego konsola w formie prostokąta, jeden fake górą, jeden dołem, aktualnie na górnej bandzie. Jak się przyjrzeć, to i tu mamy coś a'la flagę, ale osobiście nie przypominam sobie dwóch takich formacji z rzędu na jednym TFie, więc może to być delikatna podpowiedź do kierunku wyjścia - dół.
Te poziomy które podałeś mieszczą się w rejonie wsparcia konsoli i "po drodze" w przypadku wyjścia dołem, sam je nanieś na moje malunki, to zobaczysz czy i z czym ci pasują.
Wykres z naniesionymi moimi średnimi - UP od M5 aż do D1
Wyjście z konsoli IMO najbardziej pp w środę - PKB USA, FOMC + stopy, więc pewnie będzie paliwo dla silniejszych ruchów.
Na W1, podobnie ja na SP500 - Formacja Nie Wiadomo Co (może być puzon ), najważniejsze że są ramki i szczerze, patrząc na MN, za X czasu spodziewam się wizyty na tamtych wsparciach 19k/18k
Aktualna miesięczna zamyka się za trzy dni i na tą chwilę nie wygląda zbyt imponująco w zestawieniu z poprzednimi dwoma spadkowymi. No ale to melodia dalszej przyszłości, jeśli w ogóle.
Na ten przykład
- nie będziesz już strugała DT niewiniątka,
- nie będziesz nam wierciła dziury w brzuchu o prawilną AT,
- nie będziesz się dopytywała: "poka, poka, jak rysujesz taką kreskę "
Najpierw co było, jest i co będzie, oczywiście po mojemu.
23/03 - 17/04 budowa i realizacja chorągiewki na H4
09/04 do dnia dzisiejszego konsola w formie prostokąta, jeden fake górą, jeden dołem, aktualnie na górnej bandzie. Jak się przyjrzeć, to i tu mamy coś a'la flagę, ale osobiście nie przypominam sobie dwóch takich formacji z rzędu na jednym TFie, więc może to być delikatna podpowiedź do kierunku wyjścia - dół.
Te poziomy które podałeś mieszczą się w rejonie wsparcia konsoli i "po drodze" w przypadku wyjścia dołem, sam je nanieś na moje malunki, to zobaczysz czy i z czym ci pasują.
Wykres z naniesionymi moimi średnimi - UP od M5 aż do D1
Wyjście z konsoli IMO najbardziej pp w środę - PKB USA, FOMC + stopy, więc pewnie będzie paliwo dla silniejszych ruchów.
Na W1, podobnie ja na SP500 - Formacja Nie Wiadomo Co (może być puzon ), najważniejsze że są ramki i szczerze, patrząc na MN, za X czasu spodziewam się wizyty na tamtych wsparciach 19k/18k
Aktualna miesięczna zamyka się za trzy dni i na tą chwilę nie wygląda zbyt imponująco w zestawieniu z poprzednimi dwoma spadkowymi. No ale to melodia dalszej przyszłości, jeśli w ogóle.
Ale będą jakieś konstruktywne wnioski?
Na ten przykład
- nie będziesz już strugała DT niewiniątka,
- nie będziesz nam wierciła dziury w brzuchu o prawilną AT,
- nie będziesz się dopytywała: "poka, poka, jak rysujesz taką kreskę "