Moge chcieć można prosić?Jak by ktoś chciał wskaźnik który jak się pojawia to już nie znika i opiera sie o wygląd świec (dokładnie o ciało i knot świecy ) to mogę podesłać.
Rejs.
-
- Fanatyk
Re: Rejs.
MA-SA-KUR.A-KRA nie wyrabiam czytać rejsu 
Zza duzo postów.. nie wiem.. nie pamietam kto pisal o:
WTI I OPEC
Uzgodnili imitacje ograniczeń.. 10mln barylek mniej.. a popyt spadl o 30mln.. slownie trzydzieści.. gdybym znał te dane wcześniej - bylbym juz zarobiony na tym spadku po uszy.. a tak dupa zbita.. wszystkie płotki, leszcze i sandacze jak my myśleli że to był mega deal.. a opec sie z nas śmieje i liczy hajs zarobiony na tych ujemnych cenach..
Ok. 1mln kontraktów poszło po cenie minus 30-40usd.. każdy kontrakt na 1000 barylek..
Mnie to daje kwote minimum 30 miliardów usd.. wał stulecia na żywym rynku..
Obliczenia własne, ilości wzięte z fxmag

WTI I OPEC
Uzgodnili imitacje ograniczeń.. 10mln barylek mniej.. a popyt spadl o 30mln.. slownie trzydzieści.. gdybym znał te dane wcześniej - bylbym juz zarobiony na tym spadku po uszy.. a tak dupa zbita.. wszystkie płotki, leszcze i sandacze jak my myśleli że to był mega deal.. a opec sie z nas śmieje i liczy hajs zarobiony na tych ujemnych cenach..
Ok. 1mln kontraktów poszło po cenie minus 30-40usd.. każdy kontrakt na 1000 barylek..
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
Przyjme btc

3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
-
- Maniak
@cajto Tego konkretnego nie znajdziesz nigdzie ,jest w rodzaju zig-zag lecz napisany został pod założenia oparte o pewiendzikson pisze: ↑24 kwie 2020, 23:18Ninja o tym pisał i w sumie Tolmon przyznał rację że wskaźnik opiera się o zig zag, a z doświadczenia wiem, zresztą w sumie co było też napisane tu że "odmalowuje", czyli kiedys strzała była tam gdzie podałeś, potem wskoczyła w to miejsce gdzie została, w między czasie była jeszcze po drodze.. Wskaźniki które nie odmalowują nie mają takiej precyzji i dokładności, dlatego są rzadziej wybierane, Tolmon o ile dobrze pamiętam sam pisał że kilka warunków musi zostać spełnione aby wykorzystać strzałkę. Jak by ktoś chciał wskaźnik który jak się pojawia to już nie znika i opiera sie o wygląd świec (dokładnie o ciało i knot świecy ) to mogę podesłać.
rodzaj sekwencji strzałka po pokazaniu nie znika (nie zaobserwowałem) i nie wskakuje na inne miejsca (może na niższych interwałach) , jeszcze tego nie widziałem ( nie siedze "ciurkiem" przed ekranem ), może dlatego podświadomie nie lubię niskich interwałów

@dzikson - możesz podesłać (może być ciekawy), warto będzie się przypatrzyć i zastosować

teraz zasłużony odpoczynek

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

Kryzys zakończy "złoty wiek" złotego?
Niezbyt ciekawa prognoza, IMO, niestety, bardzo realna
https://biznes.interia.pl/waluty/aktual ... Id,4458536
Konkluzja jest taka: "co wolno wojewodzie, to nie tobie..."
Niezbyt ciekawa prognoza, IMO, niestety, bardzo realna

https://biznes.interia.pl/waluty/aktual ... Id,4458536
Konkluzja jest taka: "co wolno wojewodzie, to nie tobie..."
-
- Fanatyk
Wszystko jest wiadome po wczorajszym poście prowadzącego dziennik - post983887.html#p983887qduaty pisze: ↑25 kwie 2020, 08:33MA-SA-KUR.A-KRA nie wyrabiam czytać rejsu
WTI I OPEC
Uzgodnili limitacje ograniczeń.. 10mln barylek mniej.. a popyt spadl o 30mln.. slownie trzydzieści.. gdybym znał te dane wcześniej - bylbym juz zarobiony na tym spadku po uszy.. a tak dupa zbita.. wszystkie płotki, leszcze i sandacze jak my myśleli że to był mega deal.. a opec sie z nas śmieje i liczy hajs zarobiony na tych ujemnych cenach..
i to powoli wracamy do równowagi -post983885.html#p983885
dlatego wiecej optymizmu qduaty
co do oil za bardzo nie wiem ale wytłumacz w czym rzecz? bo za bardzo nie wiem
ale wystarczy poczytać o kontraktach i handlu futures tych wielkich żeby to przełożyc na rynek brokerski co oferuje nam w postaci takiej pochodnej i znów pochodnej
Czy opec zarobił tego nie wiem
ale temat rozwojowy do dyskusji i dalszych 30 stron dziennika

Na pewno zarobili Big FatsoTomasz196407 pisze: ↑25 kwie 2020, 10:57Czy opec zarobił tego nie wiem
ale temat rozwojowy do dyskusji i dalszych 30 stron dziennika![]()

Jeszcze jeden artykuł obrazujący niewiedzę osób grających na instrumentach pochodnych https://www.pb.pl/kiedy-kurs-ropy-runa ... etf-989033
Nie mogę znaleźć materiału, gdzie bardzo dobrze był opisany schemat, który doprowadził do takiego załamania na kontraktach (kilkanaście dni temu ktoś wrzucił linka, chyba na DT). W skrócie wyglądało to tak, że duzi gracze, mający przede wszystkim wiedzę o zobowiązaniach płynących z takich kontraktów, zrobili atak na pozycje długie, tym samym niszcząc platformy / fundusze je oferujące.
Pamiętam BTC - możliwa gra tylko na L, ATH, na (bodajże) CMC pojawia się opcja gry na S, za kilka tygodni jest przecena o 70%.
Spekuła, te naprawdę mityczne grubasy, nigdy nie przepuszczą okazji do takiego gigantycznego zarobku. Jeśli nie ma odpowiednich narzędzi, a są idealne warunki - utrzymają drugie do czasu stworzenia pierwszych, a później... jest co widać.
Wskaźnik podeśle wieczorem jak uda się przysiąść do komputra ponieważ obecnie tylko z telefonu korzystam, ale zamieścić go tu czy wysłać na skrzynki? Dodatkowo dam jeszcze jeden który jest tez ciekawy ale nie wiem na czym opiera swoje wskazania, interwał tylko h1. Wróciłem niedawno z tartaku bo zadania na dziś to między innymi karmniki dla ptaków
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada
RR Brygada
- ninjaproject
- Maniak
Ludzie, to że strzałki nie znikają, to nie oznacza, że wskaźnik zna przyszłość!
Poza tym, to ludzie często mają wrażenie, że wskaźnik nie repaintuje, a przyczyny są takie:
1. Na wyższych interwałach rzeczywiście repaint może się zdarzyć sporadycznie,
2. Ponieważ ludzie zwykle nie siedzą przed wykresami, to też szansa że zobaczą repaint spada mocno,
3. Ludzie, na ogół nie czytają kodu, i nie wiedzą na jakiej zasadzie wskaźnik działa.
Powtórzę - nie ma wskaźników, które znają przyszłość.
Wszystkie wskaźniki opierają swoje wskazania na danych historycznych.
Rynki są zmienne, a wskaźniki nie umieją się do tych zmian dostosować.
Np. wskazania, które przez jakiś czas działają dla okresu 9, za moment ten okres będzie 13, albo 26, albo inny.
Wskaźnik może przez jakiś czas nie repaintować, a za chwilę dynamika rynku się zmieni, i już zacznie repaintować.
Jedną z istotnych cech dobrego tradera jest umiejętność dostosowywania wskaźników do rynku.
Bo wskaźnik się sam nie dostosuje, niestety.
Poza tym, to ludzie często mają wrażenie, że wskaźnik nie repaintuje, a przyczyny są takie:
1. Na wyższych interwałach rzeczywiście repaint może się zdarzyć sporadycznie,
2. Ponieważ ludzie zwykle nie siedzą przed wykresami, to też szansa że zobaczą repaint spada mocno,
3. Ludzie, na ogół nie czytają kodu, i nie wiedzą na jakiej zasadzie wskaźnik działa.
Powtórzę - nie ma wskaźników, które znają przyszłość.
Wszystkie wskaźniki opierają swoje wskazania na danych historycznych.
Rynki są zmienne, a wskaźniki nie umieją się do tych zmian dostosować.
Np. wskazania, które przez jakiś czas działają dla okresu 9, za moment ten okres będzie 13, albo 26, albo inny.
Wskaźnik może przez jakiś czas nie repaintować, a za chwilę dynamika rynku się zmieni, i już zacznie repaintować.
Jedną z istotnych cech dobrego tradera jest umiejętność dostosowywania wskaźników do rynku.
Bo wskaźnik się sam nie dostosuje, niestety.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
-
- Maniak
wracając do poprzednich wykresów MN oraz W1
post983965.html#p983965
Dlaczego D1- kierunek oraz H4 - pozycje

Ostatni rok

otworzyć pozycje L

Można też otwierać pozycje tylko z kierunkiem (trendu) wyższego rzędu wtedy ilość otwartych pozycji zmniejsza się o około 50%,
lecz zwiększa się znacznie prawdopodobieństwo ich pozytywnych wyników.
Jakie są pozytywne strony

- więcej czasu dla siebie i bliskich
- stres hmm ... praktycznie żadnego

- możliwie że mniejsze "dochody" gdybym grał inne interwały , ale za to dużo pewniejsze
- możliwość potraktowania uczestnictwa w rynku jako dodatkowego źródła zasilenia koperty z zaskórniakami

Taka to moja "zabawa " z rynkiem, a wyniki trochę lepsze od oprocentowanego konta w banku

AML

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie