niestety powyżej 2845 nie ma szansy wszystko pozamykałem z ręki około 42% uratowałem a było nieźle : nowy tydzień przed nami na dzisiaj poziom w LT - 2445 (ano zobaczymy)cajto pisze: 24 kwie 2020, 17:03 Nie no, Tolmon żadnych statów nie wołał, zdziwienie swoje tylko wyraził, widząc cię na tak hazardowym interwale![]()
Te poziomy to Tolmona cele na sanki, ja tam widzę w aktualnym zakresie potencjalnego RGRa na oporach, więc zważka Sapinowcy
Raz jeszcze przypominam - nie gram indeksów, towarów, surowców, krypto, kruszców i czego tam jeszcze.
Tylko kilka walut z G, E i U![]()
Rejs.
-
Tolmon_Nika
- Maniak

Re: Rejs.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Jeszcze raz sie zastanów nad dax i sp500Anomalia pisze: 24 kwie 2020, 17:03 Przytargam kozetkę to napisze co i jak. O te mikro-dranie-tfy mi chodzi. Tyle pułapek, tyle pułapek!!!! M1 wielkie jak tsunami![]()
Ale muszę to w głowie ułożyć jak należy.
Dostałam łomot w tym tygodniu, nauczyłam się ogromnej ilości rzeczy, depo wciąż mam![]()
![]()
Tak to jest, moi drodzy fx-ojcowie, nie ma łatwo![]()
Ktoś pytał z fefnaście stron temu na czym gram - przypomniało mi się, że mi się wtedy zapomniało i nie odpisałam. Krab miał rację - dax, u.zar, vix i sp500. RopaAle dax i spp zostaną teraz ze mną, reszta precz.
Ninja, ubierz się ładnie, zaczesz włosy na głowie równo - niech w tym tvp1 widzą, jak wygląda współrejsowicz z klasą![]()
![]()
może prosty jak drut Eu
Tolmon, jeśli będą szli dołem, IMO będzie znacznie niżej - dolna banda tego... właściwie nie wiem co to jestTolmon_Nika pisze: 24 kwie 2020, 18:12 nowy tydzień przed nami na dzisiaj poziom w LT - 2445 (ano zobaczymy)![]()
Teoretycznie najbliżej temu czemuś do formacji megafonu
Przyjrzyj się tym poziomom 2140 / 2030: dolna banda formacji, wybite opory, które teraz będą pełniły rolę wsparcia + zniesienie 50% całego ruchu wzrostowego od 2009
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Takie zasięgi wychodzą mi z H1 (screen), ale kluczowe będzie otwarcie w Nd, bo wszystko może być funta kłaków nie warte.
Na E/U zgodnie z wcześniejszymi przewidywaniami - konsola.
Jeśli nic się niebawem nie wyklaruje... weekend z otwartą pozycją z takich poziomów (niezależnie od kierunku) to jest właśnie ruletka.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Cajto po raz trzeci :cajto pisze: 24 kwie 2020, 20:28Takie zasięgi wychodzą mi z H1 (screen), ale kluczowe będzie otwarcie w Nd, bo wszystko może być funta kłaków nie warte.
Na E/U zgodnie z wcześniejszymi przewidywaniami - konsola.
Jeśli nic się niebawem nie wyklaruje... nd z oweeketwartą pozycją z takich poziomów (niezależnie od kierunku) to jest właśnie ruletka.
mówie start pisałem -może żartobliwie niezrozumiane
teraz pozwlisz albo licie
wytłumaczyć
nie zostawiam nigdy bo w weekend też mój rynek chodzi
po co dawac prezenty obcym ludziom ktoś tu tak robi jego brożka moja nie
teraz wykres
jak zauważyłes nie m5 co sie trzeba tłumaczyc -czemu hazard?
rynek do szczytu lokalnego wykonał 5tke wzrostowa w dół -b i góre c czyli obieram 84-85
Po niebieskiej oczywiscie 5 tce spadkowej
czy coś jeszcze mam wytłumaczyc??
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2020, 20:41 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Tolmon_Nika
- Maniak

Napisałem że na dzień dzisiejszy "moje kreski" pokazują poziom w LT gdzie rynek będzie chciał dojść do poziomu (powtarzam na dzień dzisiejszy). dla Tf-u który używam D1cajto pisze: 24 kwie 2020, 19:18Tolmon, jeśli będą szli dołem, IMO będzie znacznie niżej - dolna banda tego... właściwie nie wiem co to jestTolmon_Nika pisze: 24 kwie 2020, 18:12 nowy tydzień przed nami na dzisiaj poziom w LT - 2445 (ano zobaczymy)![]()
![]()
Teoretycznie najbliżej temu czemuś do formacji megafonu, ale te zasięgi... ja pierdykam, albo mamy kryzys wszech czasów, albo dodruk na taką skalę, że helicopter money sprzed dekady to mały wiatraczek
![]()
Przyjrzyj się tym poziomom 2140 / 2030: dolna banda formacji, wybite opory, które teraz będą pełniły rolę wsparcia + zniesienie 50% całego ruchu wzrostowego od 2009
( średnia dzienna banda-banda dla tego okresu to około 18-22 dni
W momencie kiedy na W1 nie ma sygnału oporu (w naszym wypadku ) , wsparcie na D1 jest newralgiczne (jak dla mnie)
i spadki poniżej są mało realne. może kiedyś porozmawiamy na ten temat. (jestem w pracy),
pozdrawiam
-
Tolmon_Nika
- Maniak

Jeszcze raz miesięczny wyżej się nie zmieścił
Jeszcze nigdy nie została złamana "zasada" ale zawsze jest ten pierwszy raz
Ps. Tomasz to powtarzanie że m5 to ruletka robi się nudne
Ps. Tomasz to powtarzanie że m5 to ruletka robi się nudne
-
Tomasz196407
- Fanatyk

ps. tolmo masz H1
nie mówiąc o D ruletką
i życzeniowo
nie mówiąc o D ruletką
i życzeniowo
-
Tolmon_Nika
- Maniak

masz rację