Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: cajto »

@Krab - nie jestem żadnym wielkim człowiekiem, po prostu potrafię dostrzec w sobie i w innych dobre i złe strony i je wypunktować.
Kończ waść flaszkę, bo jutro będzie wielki kac i zostaniesz Wielkim Kacykiem :):
Tylko nie mów, ze znów pijesz wytrawne wino z cukrem, bo Kapitan przeciągnie cię pod kilem :568:

edit - jak nic po takim mikście n/n będzie Kacyk Krabik, tylko żeby Nocny Pawik się nie przyplątał :wink:
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2020, 22:17 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

A ty kurna. Piłem piwo ze spirytem - żeby walnęło w głowę i leczyło nerki z kamieni. Oczywiście dosłodzona mieszanka syropem glukozowo-fruktozowym. Idę się myć.
Szerokości.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Tomasz196407 pisze:
21 kwie 2020, 21:39
zawsze obrażając innych trzeba siebie wybielić do piórek anioła dużo napisać innym i dalej tkwić co ja złego robie
a na koniec długich rozpraw na prywatnej poczcie napisac to ja taki SUbiektywny tylko jestem :D

Kapitanie Anomalio to takie moje głośne myślenie w kajucie mała kara za to zaspokoi Cie? :D
sorry za słowo zaskpokoi źle może sie kojarzyć - wyznacz kare świeżakowi na pokładzie

Krab jakbyś nie wybielał czarne zawsze pozostanie w dawnej postaci
nie da sie zrobic bielszego czarnego
Ale że co? Skórę mam założyć, metalowe szpilki i kogoś wychłostać pod pokładem?!
Nieeee... Późno już, no i we wtorki nikogo nie bijam, bo to przynosi pecha :roll: :lol:
Tomaszu, w Rejsie kary są za solidne przewinienia, raz współrejsowicze chcieli wyrzucić kolegę za burtę, więcej nie pamiętam.
Omówiliśmy ten temat dawno temu, włala:
Anomalia pisze:
23 sty 2020, 14:00
hmmmmm....
"Nowelizacja" pierwszego polskiego prawa morskiego przewidywała taką karę:
"Za przewinienie to przewidziano karę kneblowania i skrobania języka. Kneblowanie polegało na tym, że skazanego zakuwano w żelazo, ręce wiązano z tyłu, a w usta wpychano sworzeń, który mocno przywiązywano z tyłu głowy do masztu i trzymano tak aż do utraty przytomności."
O, albo to:
"Prawo Oleronu z artykułów z 1644 r. przewidywało przepalenie w języku dziury rozżarzonym żelazem."
Doprawdy nie wiem, czemu mi się to przypomniało w tej chwili :roll: 8) :twisted:
cajto pisze:
23 sty 2020, 16:20
Anomalia pisze:
23 sty 2020, 14:00
(chociaż znów zupełnie nie wiem czemu, przypomniało mi się że buntowników wieszano za nogi na noku rei 8) ).
"Średniowiecze stworzyło nawet pewne zasady bicia żony. W zwyczajowym prawie brytyjskim mąż mógł bić żonę tylko określonymi przedmiotami. Stare prawo pozwalało chłostać żonę jakimś rozsądnym przedmiotem na grubość jako pręt nie większy niż kciuk."
Mam nadzieje, że doceniasz uroki życia w naszym pięknym kraju w XXI wieku, a nie na przykład w XIV w Anglii" :568: :rofl:
Zdajesz się być rozsądną niewiastą... :lol:
Wspominałam, że bardzo mnie raduje, że rozmawiamy jak ludzie? :509:
Podczas czytania ostatnich stron rzuciło mi się w oczy, że FE to dla (co najmniej) kilku osób to czarna magia :roll: I że chcesz o tym nam opowiedzieć, Tomaszu. Super :idea: :564:

Jeszcze na dobranoc kilka słów zwierzeń (bez kozetki) nt. mojego dt :twisted: Zabawa już była, znowu robię to po swojemu. Wiem, zgroza - nie wychodzę ponad m5, czasem zerkam na m15 8)
Oswoiłam się z wielkimi jak tsunami m1 i m5 8) Opatrzyłam na nowo z wykresem. Nie interesują mnie żadne dane i wiadomości - i to cenię w tym, co robię. Żadne analizy długoterminowe, żadne fundamenty.
Ale chodzi mi po głowie, że warto Was zapytać o pewne rzeczy i nie omieszkam tego jutro zrobić :564:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

//
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2020, 23:32 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:
21 kwie 2020, 16:27
cajto pisze:
21 kwie 2020, 16:19
Tomasz196407 pisze:
21 kwie 2020, 16:13

tak? może być też?
Czemu nie, choć TL nie po mojemu 8)

Co powiesz o USD/CAD, TF M5/M15?
U mnie kanał spadkowy, co u ciebie?
m5
to rozpoczety impuls F. C w dół 1-2-(1)-(2)
m15 to zakonczony impuls w podfali C korekty prostej na szczycie i b wyzszego stopnia
oczywiscie tu istnieje alternatywa czyli sl zalecany
oczywiście moim zdaniem

UCad
Dzienny
świeczka to marubozu z górnym cieniem
nic w zasadzie nie wnosząca
wiec pozycja była z m15 z małym sl i 1d2 mozna było wyciągnąć
teraz ewentualna korekta i byc może dalsze S
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Już na spokojnie, na zakończenie dnia - zostawiam ciastka z przepisu El Primo :564: Owsiane i ogromnie zdrowe! To te w dużym słoju, są wspaniałe!
Jakby ktoś wolał mniej zdrowo, to obok tort kawowy nasączony alkoholem. Szczodrze! Oraz sernik na zimno, zasłużyliśmy po dzisiejszych emocjach.
Zdjęcie ustawia się w pionie jeśli się na nim kliknie. Czary :lol:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

El Primo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: El Primo »

Anomalia pisze:
22 kwie 2020, 00:41
Już na spokojnie, na zakończenie dnia - zostawiam ciastka z przepisu El Primo :564: Owsiane i ogromnie zdrowe!
Jakby ktoś wolał mniej zdrowo, to obok tort kawowy nasączony alkoholem. Szczodrze! Oraz sernik na zimno, zasłużyliśmy po dzisiejszych emocjach!
Zdjęcie ustawia się w pionie jeśli się na nim kliknie. Czary!
OMG :shock: ile słodkości :lol:

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Witam załogę.
Chyba wczoraj przeszliśmy przez front burzowy bo nieźle statkiem bujało. No nie aż tak, żebym dzisiaj miał chorobę morską.
Pozdrawiam i płyniemy dalej.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

ninjaproject pisze:
21 kwie 2020, 12:36
Apropos wejścia Tolmona:
Jeżeli rozgrywa strzałki z D1, to mu się strzałka Sell pojawiła n-tego:
........
Teraz mógł określić poziom tej strzałki, lub cenę Open n-tego, który to dzień był PA Supply (Podaż).
Potwierdzeniem mogła być strzałka z n-tego na H1 (zbieżność):
.......
No i potem to tylko ustawić Sell Limit na tym poziomie.
Inna opcja, to czekać na H1 na retest i obserwować PA, i wejść po nieco gorszej cenie.
Dla innych indexów zasada podobna ,
na Tf - H4 widać możliwą korekte i następnie dalsze S na D1 !! - zasadę :idea: j/w wyjaśnił Darek (dzięki) :!:
jeżeli ktoś chce może grać L :?: na korekcie :!:
na wykresie wszystko widać :idea: :!:
sp500 - h4-d1.png
HTH
powodzenia :564:
AFK
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2020, 08:22 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 3 razy.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

XAG zgodnie z wczorajszym postem oraz wykresie na koniec dnia D
obecnie sytuacja -
potencjalna formacja odwrócenia H3
struktura korekty abc w ruchu wzrostowym i możliwa o rozwiniecie sie o dodatkowe struktury
MOO możliwy obszar odwrócenia na m15 i H3 według formacji świecowej też odwrócenia
samo zagranie oczywiscie z sl i entry zgodnym z progresem w kierunku 14,60-14,40

ODPOWIEDZ