Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

ninjaproject pisze:
21 kwie 2020, 20:00
FE = Fale Elliota, w tym wypadku.
Nie Fibonacci Extensions.
kierowanie sie wspólczynnikami (ratio) jest czasem mylne
musi byc 5 podfal fali wyzszej i znowu ta mniejsza 5 pod podfali
jaki złapac tu ten ratio no i rozszerzenia fibo?
cieżko
bardziej satystyka ratio do poszczegolnych fal

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

dzikson pisze:
21 kwie 2020, 18:07
@cajto ciekawy artykuł. wychodzi na to że nie ma co się zastanawiać nad żadnymi longami póki nie będzie pewności że sytuacja wyhamowała. Sam oczekiwałem kolejnej fali spadków ale akurat nie myślałem że będzie taki strzał na ropie, teraz czekam na indexy i nowe minima (nie wiem czy słusznie)
Powiedz mi jakie to ma znaczenie na co ty czekasz, czy ja, czy kto inny?
Cena zawsze może zrobić 3 rzeczy:
1. Spaść,
2. Wzrosnąć,
3. Pójść bokiem.
I nikt, nigdy nie wie ani kiedy to zrobi, ani jak daleko zajedzie, ani kiedy tam zajedzie.
Możemy zaliczyć SL, a za moment cena będzie tam, gdzie mieliśmy TP.
Czy jest w tym sens, logika?
Nie ma.
Będziesz czekał i to tylko przeszkodzi ci w tradowaniu...
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

Kurde nie nadążam za wami :(
Dt mozna czytac w biegu bo tam śmietnik.. a tu sie tak nie da..
@Anomalia
brawo (nie)krótko i na temat :564:
Regulamin zbędny :)
@Tomasz
Elliotta próbowałem ale mnie przerósł.. przynajmniej na razie..
@cajto
Boję się że ropa właśnie uruchomiła drugą falę spadkową, trochę za wcześnie IMO bo wszyscy sie tego spodziewają (tak jak wzrostów na ropie)
@ninja
Jak cena zrobi opcje 4 i pójdzie w lewo to zwątpię w sens rynków finansowych :564:
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Dwie strony zaległości. Dezynfekuję się więc mam niedoczytane i nie czytałem. Trochę procentów wyparowało. Ale cały czas mi chodzi po głowie to wyznanie miłosne w stronę Kermita:
post983060.html#p983060
Będę miał bekę do weekendu. Trzeba to przeczytać, naprawdę polecam. Kiedyś był taki numer z książkami do fx gdzie był Kermit jako jeden z autorów. Też było krejzi, ale teraz jest naprawdę fajnie. Mam fazę i śmieję się na okrągło. Żona mówi na to "jak głupi do sera". Aż głupio to wygląda. Przeczytajcie, polecam.
Macie drugą połowę to wystarczy skopiować :D :D :D :D Nie mogę, naprawdę.
Pozdrawiam i naprawdę co złego to nie ja. :564: :564: :564: :564: Wasze zdrowie :568: :569:
Aż łza się w oku kręci: https://demotywatory.pl/4993207/96-letn ... piewa-Rote
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

qduaty pisze:
21 kwie 2020, 20:19
Kurde nie nadążam za wami :(
Dt mozna czytac w biegu bo tam śmietnik.. a tu sie tak nie da..
@Anomalia
brawo (nie)krótko i na temat :564:
Regulamin zbędny :)
@Tomasz
Elliotta próbowałem ale mnie przerósł.. przynajmniej na razie..
@cajto
Boję się że ropa właśnie uruchomiła drugą falę spadkową, trochę za wcześnie IMO bo wszyscy sie tego spodziewają (tak jak wzrostów na ropie)
@ninja
Jak cena zrobi opcje 4 i pójdzie w lewo to zwątpię w sens rynków finansowych :564:
NP wiecej go dla mnie zostanie :D
a powaznie gdzie Twoje cyferki na wykresie
nie narysujesz to teorie spalisz

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

@Dadas - wszyscy na coś czekamy, setup, TP, BE, SL... nic nie dzieje się JUŻ, to nie wybuch supernowej :wink:

@Qduaty - po ujemnej skali na WTI, opcja wstecznego na wykresach nie taka nieprawdopodobna :idea:
Żebyś się nie zdziwił, jak brok ci maila posle: "Panie Kudłacz, dej Pan zysk ze wczoraj" :P
Świeżak z DT jest przekonany, że spadki na indeksach są wspomnieniem, więc nie wszyscy :wink:

@Krab - pociśnięcie Kermitowi nie jest fajne, jest chamskie. Trzeba pamietać jednak, ze kto sieje wiatr, ten zbiera burzę :!: Im dłużej przebywasz na DT, tym bardziej stajesz się wypaczony, zaczynasz dodawać ludzi do ignorów, bo chamy i prostaki... Ale czy wszyscy? Czy ignorujący sami nie są bez winy?
Nigdy nikogo nie dałem w ignory, nawet Dadasa, bo nikt nie był w stosunku do mnie chamski. Nie raz i nie dwa kłóciłem się z innymi, jak dziś z XABem Niestrudzonym Strażnikiem :D ale poniżej pewnego poziomu staram się nigdy nie schodzić.
Czasem ludzie naprawdę proszą się o kubeł zimnej wody, swoja niewiedzą, arogancją, itp. Z reguły ten kubeł nie jest przyjemny i budzi agresję, dlatego tyle tam spięć.
Dla mnie DT jest jak zjedzenie Maca i zapicie go jabolem, raz na jakiś czas można, ale nie za często - zgaga, kac, nudności :563: :D
Widzę, że pijesz w duchu patriotycznym, tylko nie szalej jak Olbrychski z szablą w Zachęcie :568: :564:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

cajto pisze:
21 kwie 2020, 20:45
@Dadas - wszyscy na coś czekamy, setup, TP, BE, SL... nic nie dzieje się JUŻ, to nie wybuch supernowej :wink:

Cajto teraz sobie uświadomiłem że pisząc o sl o ich ustawieniach o prozaicznym tp
że to wszystko be sami sie skazujemy na brak ochrony
Pisząc tak jak ninja że za chwile sl bedzie wybity podświadomie mówimy sobie to nie działa i lepiej samemu grać
Bzdura i bzdurą jest to ze sami sie skazujemy na brak maszynowego myslenia które nie mają maszyny u SM
sa bezlitosne.
Jedynie dyscyplinowanie siebie moze w znikomy sposób wspomóc naszą walke z maszynami SM
Bo sl ustawiony w strategii typowo trendowej na przykład,
kontynuacja formacji świecowej, albo Wasza formacja cenowa czy rgr bądź inna
czy nie daje nam tej możliwosci??
Jest ten ruch na który czekamy i sl to nasza ochrona tak jak zbroja
Tak myśle ale możecie miec inne zdanie
sorry rozpisałem sie

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Pełna zgoda Tomaszu, bez dyscypliny najlepszy system i setupy idą w drzazgi.
Na FX, bez tego chyba się nie obejdzie :roll:
Choć u mnie walki z maszynami, grubasami, wykresem jest coraz mniej, niestety coraz więcej walki z własnymi ułomnościami.
Bez radykalnych cięć się nie obejdzie. Ładne szalupy ma nasz okręt...

Na razie jednak, implementuję brandy 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

@Cajto - czytałeś to wyznanie? Znowu ryczę. Proszę cię. Dzisiaj nawet byłeś na DT. Nawet fajne to było. Ale to wyznanie przebiło ciebie. Nie mogę, naprawdę.
Jak piję to zawsze na wesoło. To było po prostu piękne. Poezja DT. Dawno czegoś takiego nie było. Se to ściągnąłem. Myślę, jak poznałem Kermita, że i on odebrał to na wesoło. Nie było w jego poście zdenerwowania.
Piję, siadam do kompa, odpalam DT i czytam. I ten wpis Kermita. Wiesz, już wcześniej widziałem co się święci. Raz mnie ten adorator zaczepił, ale się nie dałem. Jestem stały w uczuciach. Inni szli na podryw. Czego tu się spodziewać.
Tak poważnie teraz. Wiele razy w życiu byłem obrażany, nawet bardziej niż dzisiaj Kermit i nauczyłem się patrzeć na to inaczej. To tylko ośmiesza piszącego. Jakbyś nie wiedział jestem lizusem Kermita - po zielonej stronie mocy. Czy mnie to obraziło? Nie, nie rusza mnie takie coś. Chodzi tylko o nie czytanie spamu.
Co do Olbrychskiego to chyba powinienem czuć się obrażony, ale luz. Nigdy ten mundur. Hugo Boss nie dla mnie. Wiesz, ty ganisz Darka, ja mogę ci powiedzieć,, że bardzo mi pomógł. Ale czy mamy się przez to wyzywać? Czy obrażać? Różnimy się w poglądach, ale szanujmy w przekonaniach. Kiedyś napisałeś coś o Panie Kermicie w Rejsie. Dzisiaj tym wpisem odnośnie niego pokazałeś że jesteś Wielkim Człowiekiem. Szacunek. Ja nigdy nie zabluźniłem tutaj, nikogo nie wyzwałem uzywając wulgarnych słów.
Cieszę się, że do siebie piszemy.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

zawsze obrażając innych trzeba siebie wybielić do piórek anioła dużo napisać innym i dalej tkwić co ja złego robie
a na koniec długich rozpraw na prywatnej poczcie napisac to ja taki SUbiektywny tylko jestem :D

Kapitanie Anomalio to takie moje głośne myślenie w kajucie mała kara za to zaspokoi Cie? :D
sorry za słowo zaskpokoi źle może sie kojarzyć - wyznacz kare świeżakowi na pokładzie

Krab jakbyś nie wybielał czarne zawsze pozostanie w dawnej postaci
nie da sie zrobic bielszego czarnego
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2020, 21:47 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ