Inaczej być nie możeKermit pisze: 08 kwie 2020, 13:32 no to jak experci szacuja poniżej 15$ to nie ma sie co kłócić, napewno tak bedzie. W koncu to experci wiec niemal jak wyrocznia w Matrixie![]()

Inaczej być nie możeKermit pisze: 08 kwie 2020, 13:32 no to jak experci szacuja poniżej 15$ to nie ma sie co kłócić, napewno tak bedzie. W koncu to experci wiec niemal jak wyrocznia w Matrixie![]()
zawsze mnie to ciekawiło-artykuły, dane makro, analiza fundamentówvalkiria pisze: 08 kwie 2020, 13:38 Dużo jest artykułów. newsy na bieżąco i opinie ludzi którzy na tym na prawdę się znają. Ja tylko przytoczyłem i dotyczy to sytuacji kiedy OPEC nie dogadają się co do ciec wydobycia ropy. Aczkolwiek wydaje się to możliwe bo druga taka okazja żeby pogrążyć USA dodatkowo niska cena jako największego producenta na świecie może się nie zdarzyć.
Z drugiej strony komu by zależało na sprzedawaniu tanio swoich wyrobów. Tylko teraz i tak nie ma komu sprzedawać ani magazynować. Nie wiem.
Natomias sądze że nadaża sie interes i niewiadomo czy nie życia bo cena ropy po 19 jaka była to niska cena.
32-50aleksandrowicz pisze: 08 kwie 2020, 13:36Kermit pisze: 08 kwie 2020, 13:32 no to jak experci szacuja poniżej 15$ to nie ma sie co kłócić, napewno tak bedzie. W koncu to experci wiec niemal jak wyrocznia w Matrixie![]()
![]()
![]()
![]()
Przedstawiłem podgląd, swoje pozycje, wejścia, TP nie określam, SL nie określam. mam wystarczający depozyt. Artykuły o ropie są w necie. Newsy też. proponuje oczekiwać jutrzejszego po ustaleniach OPEC i zobaczy kolega co z ropa czy tak jak na wykresie czy tak jak OPEC chce.Tomasz196407 pisze: 08 kwie 2020, 13:58zawsze mnie to ciekawiło-artykuły, dane makro, analiza fundamentówvalkiria pisze: 08 kwie 2020, 13:38 Dużo jest artykułów. newsy na bieżąco i opinie ludzi którzy na tym na prawdę się znają. Ja tylko przytoczyłem i dotyczy to sytuacji kiedy OPEC nie dogadają się co do ciec wydobycia ropy. Aczkolwiek wydaje się to możliwe bo druga taka okazja żeby pogrążyć USA dodatkowo niska cena jako największego producenta na świecie może się nie zdarzyć.
Z drugiej strony komu by zależało na sprzedawaniu tanio swoich wyrobów. Tylko teraz i tak nie ma komu sprzedawać ani magazynować. Nie wiem.
Natomias sądze że nadaża sie interes i niewiadomo czy nie życia bo cena ropy po 19 jaka była to niska cena.
odkąd kolega zaczął tu pisać na tym forum bez przerwy słysze że to takie jest proprofitowe
więc może przeczytamy artyk potem kolega nam przedstawi swój pogląd na sprawe i w koncowym efekcie przedstawi wejscie
-entry, sl, tp
Ja z mojej strony głeboko podziekuje bo juz nie bede szukał na dreczace mnie problemy tego typu
jak To sie robi z tym AF
ok kolego![]()
IMO 30-32, potem 17, nastepnie 40-42... Uważam, że 50 jeszcze bardzo długo nie zobaczymy
Tak w końcu dojdzie do takiej ceny jak sprzed recesji. Ropa miała niskie jak i inne walory jednak innych walorów nie dotyczy problem składowania. Ich produkcji względem zapotrzebowania. Bo czy np na cukier tak spadło zapotrzebowanie jak na rope kiedy świat stoi.aleksandrowicz pisze: 08 kwie 2020, 13:5932-50aleksandrowicz pisze: 08 kwie 2020, 13:36Kermit pisze: 08 kwie 2020, 13:32 no to jak experci szacuja poniżej 15$ to nie ma sie co kłócić, napewno tak bedzie. W koncu to experci wiec niemal jak wyrocznia w Matrixie![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Eeeech... żeby tak choć 28Kermit pisze: 08 kwie 2020, 14:03IMO 30-32, potem 17, nastepnie 40-42... Uważam, że 50 jeszcze bardzo długo nie zobaczymy
O sp500 pytaj kolegę XAB on wie dobrze. Rewelacyjne prognozy. Tylko może zapomniał wziąć pod uwage sytuacje w USA. Zamiast patrzyć w wykresy trzeba czasem wiadomości poczytać. Mówią że trend boczny teraz. nie wiem nie znam się.Tomasz196407 pisze: 08 kwie 2020, 13:58zawsze mnie to ciekawiło-artykuły, dane makro, analiza fundamentówvalkiria pisze: 08 kwie 2020, 13:38 Dużo jest artykułów. newsy na bieżąco i opinie ludzi którzy na tym na prawdę się znają. Ja tylko przytoczyłem i dotyczy to sytuacji kiedy OPEC nie dogadają się co do ciec wydobycia ropy. Aczkolwiek wydaje się to możliwe bo druga taka okazja żeby pogrążyć USA dodatkowo niska cena jako największego producenta na świecie może się nie zdarzyć.
odkąd kolega zaczął tu pisać na tym forum bez przerwy słysze że to takie jest proprofitowe
więc może przeczytamy artyk potem kolega nam przedstawi swój pogląd na sprawe i w koncowym efekcie przedstawi wejscie
-entry, sl, tp
Ja z mojej strony głeboko podziekuje bo juz nie bede szukał na dreczace mnie problemy tego typu
jak To sie robi z tym AF
ok kolego
ps zapomniałem![]()
kiedy bedzie drogo na sp500 i tanio
Bardzo dobrze zrobiłeś, że przytoczyłeś niusy dotyczące ropy. Nie każdy ma czas i ochote ich szukać. A jak sie komus nie podobają to po prostu niech ich nie czytavalkiria pisze: 08 kwie 2020, 13:38 Dużo jest artykułów. newsy na bieżąco i opinie ludzi którzy na tym na prawdę się znają. Ja tylko przytoczyłem i dotyczy to sytuacji kiedy OPEC nie dogadają się co do ciec wydobycia ropy. Aczkolwiek wydaje się to możliwe bo druga taka okazja żeby pogrążyć USA dodatkowo niska cena jako największego producenta na świecie może się nie zdarzyć.