cTrader

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
wihajster
Bywalec
Bywalec
Posty: 17
Rejestracja: 06 lis 2007, 20:53
Lokalizacja: Anglia
Kontakt:

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: wihajster »

Witaj Raposo,
Dzięki za odpowiedź. Faktycznie nie jest możliwe wysunięcie TF na wykres, ale udało mi się rozwikłać zagadkę - gdzie ja to widziałem. Chodzi o wersję cTrader (public beta) 3.4, którą można ściągnąć i używać jako testową. Potestowałem ją sobie i muszę przyznać że fajne wygląda, a co najważniejsze (dla mnie) jest możliwość wysunięcia ram czasowych na lewą stronę wykresu. Niestety znowu zabiera to trochę miejsca, a lewy pasek pozostaje niewykorzystany, ale i tak znacznie ułatwia analizę. Poza tym dodali renko i jeszcze parę innych rzeczy. Niestety max. zoom pozostaje na takim samym poziomie jak dotychczas i sporo mu brakuje do tego z platformy New Generation. Szkoda tylko że to wersja beta i pytanie kiedy pojawi się w wewrsji normalnej. Tak czy siak wg mnie jest to dobry znak. Poniżej link ze zmianami:
https://bestctraderbrokers.com/spotware ... rsion-3-3/

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9344
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pojawiła się nowa wersja cTradera - 3.5. Póki co Beta, ale już można testować. Spotware szaleje z tymi aktualizacjami i ostatnio średnio mijają 2-3 miesiące od wypuszczenia bety do wejścia wersji finalnej. Tym razem sporo zmian w wyglądzie.

https://forexclub.pl/ctrader-w-wersji-3-5-beta/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Patryś
Gaduła
Gaduła
Posty: 302
Rejestracja: 06 lis 2014, 14:12

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

Hej,
Wiecie może czy istnieje jakiś indykator który podświetli mi wybraną świecę na inny kolor? (Chciałbym w jakiś sposób wyróźnić H4 z sesji azjatyckiej)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9344
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: raposo »

cTrader z kolejną aktualizacją - w wersji Mobile pojawiły się wykresy Range Bars, tikowy i Renko.

https://forexclub.pl/range-bars-i-wykre ... bile-3-11/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

bitsyntex
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 1
Rejestracja: 31 lip 2019, 11:17

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: bitsyntex »

Hej,
jak przekompilować wskaźnik z MQ4 do cTradera?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9344
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Najlepiej to znać język MQL4 i #C :D
Jak nie znasz, to możesz spróbować tym konwerterem:
http://2calgo.com

W przypadku prostych narzędzi może sobie poradzi. Jak nie to alternatywy są dwie:
- zlecić komuś napisanie od nowa
- poszukać odpowiednika na cTradera -> https://ctrader.com/algos/indicators
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ