cTrader

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 563
Rejestracja: 26 paź 2012, 23:30

cTrader

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Witam serdecznie!
Od 2 tygodni przyglądam się (demo) platformie cTrader dostępnej między innymi w ofercie TMS i przyznam, że wpadła mi w oko. Co sądzicie o tej platformie? Mieliście okazję korzystać z tej platformy? Czy Waszym zdaniem oferta TMS jest godna uwagi?
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

MostWanted
Bywalec
Bywalec
Posty: 19
Rejestracja: 21 gru 2012, 02:54

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: MostWanted »

cTrader - dobra platforma, ale pewnie nie kazdy lubi - kwestia gustu.
TMS - zerknij do wątku o TMS ;-)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9827
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: raposo »

cTrader, jak każda platforma, ma swoje zalety i wady. Plus za szybkość działania i dynamiczny rozwój. Twórcy Spotware Systems ciągle coś dokładają więc co chwila jest aktualizacja. Choć z drugiej strony, wynika to z faktu, iż pierwsze wersje były ubogie i nie mieły zbyt wielu funkcji. Nadal brakuje chociażby Trailing Stopu, a o dodaniu wolumenu w postaci histogramu na wykresie pisałem im ponad rok temu i wprowadzili to dopiero w ostatnich 2 miesiącach.

Jeśli chodzi o jakieś błędy czy awarie to znane mi są raptem 2-3 przypadki, które miały miejsce ale zostały dość szybko skorygowane więc nie jest źle.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 480
Rejestracja: 18 kwie 2013, 12:14

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Czy można doładować konto demo bezpośrednio z platformy? Mam 5000 euro depozytu i nie mogę złożyć nawet najmniejszego zlecenia bo pojawia się komunikat "brak wystarczających środków na koncie"......ha...ha...ha....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9827
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Doładować nie ale możesz założyć nowe. Pewnie wybrałeś jakiś mały lewar stąd taki problem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak
Posty: 2463
Rejestracja: 15 maja 2012, 13:47

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Ja tam bardzo polecam, wykres jest bardzo dokładny (w przeciwieństwie do MT4) , mocno nad nim pracują - cały czas coś dochodzi.
Dla skalpela na pewno świetnie się sprawdzi, dla nie skalpela również, gdyż dokładniej zająć pozycję, jest więcej TF.
Ostatnio pojawiły się m.in. możliwość określenia, standardowego i globalnego T/P oraz S/L, max. poślizg w otwarciu pozycji, dzienną zmianę kursu w pipsach i %, nie ma problemu z innym czasem brokera, bo można sobie ustawić swoją strefę czasową....
Więcej można poczytać tu http://forex-nawigator.biz/forum/fxpro- ... -1580.html
Jeszcze chyba trochę kuleją narzędzia analityczne i ich ilość, wskaźników, oscylatorów itp. itd. za to sporo....
Wszystkie ustawienia się aktualizują i zapisują w chmurze nie potrzeba zapisywać, choć i ta opcja jest.

Tak swoją drogą jak mam zapamiętane karty nie mam na danej parze walutowej historii transakcji jak otworzę tą samą parę walutową w innej karcie to historia już jest nałożona na wykres, to tak aby się nie nakładało i nie mieszało wszystko, to nie jest jakiś błąd :?:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 480
Rejestracja: 18 kwie 2013, 12:14

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Wykres rzeczywiście jest dokładniejszy niż w MT4. Sama platforma bardzo przyjemna ale jeszcze niedopracowana. U mnie linie wsparcia i oporu wyznaczone np. na parze EUR/USD nakładają się na inne pary. Łatwo więc o pomyłkę.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 817
Rejestracja: 17 wrz 2008, 15:27

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Wiadomo cos kiedy zostana wprowadzone lub czy wogole trwaja prace nad?:
1. Trailing Stop
2. Mozliwosc publikacji wynikow np. za pomoca MyFxbook.

green7
Maniak
Maniak
Posty: 2060
Rejestracja: 16 sty 2008, 18:44

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: green7 »

bartek1916 pisze:Wiadomo cos kiedy zostana wprowadzone lub czy wogole trwaja prace nad?:
1. Trailing Stop
2. Mozliwosc publikacji wynikow np. za pomoca MyFxbook.

Co do 2. to owszem, wiadomo. Jest zapowiedź udostępnienia api umożliwiającego komunikację bezpośrednio z serwerami ctradera. Myfxbook czeka z integracją aż api będzie dostępne. Kiedy? Tego niestety nie wiadomo, osobiście liczę na to że szybko....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 817
Rejestracja: 17 wrz 2008, 15:27

Re: cTrader

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Ja tez bo cTrader to naprawde fajna platforma. Jedyny minus to brak TrailingStopa ale to pewnie niebawem. Jakby jeszcze dzialal na serwerach dostawcy, tak jak Saxo/TMS/IDM to by byla znakomicie.

P.S. Prawdopodobnie cTrader zostanie wprowadzony przez kolejnych brokerów tak jak to zrobil TMS. Mowie o brokerach w PL. Info nieoficjalne, ale z dobrego zrodla

ODPOWIEDZ