cTrader
cTrader
Witam serdecznie!
Od 2 tygodni przyglądam się (demo) platformie cTrader dostępnej między innymi w ofercie TMS i przyznam, że wpadła mi w oko. Co sądzicie o tej platformie? Mieliście okazję korzystać z tej platformy? Czy Waszym zdaniem oferta TMS jest godna uwagi?
Od 2 tygodni przyglądam się (demo) platformie cTrader dostępnej między innymi w ofercie TMS i przyznam, że wpadła mi w oko. Co sądzicie o tej platformie? Mieliście okazję korzystać z tej platformy? Czy Waszym zdaniem oferta TMS jest godna uwagi?
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
-
- Bywalec
Re: cTrader
cTrader - dobra platforma, ale pewnie nie kazdy lubi - kwestia gustu.
TMS - zerknij do wątku o TMS ;-)
TMS - zerknij do wątku o TMS ;-)
cTrader, jak każda platforma, ma swoje zalety i wady. Plus za szybkość działania i dynamiczny rozwój. Twórcy Spotware Systems ciągle coś dokładają więc co chwila jest aktualizacja. Choć z drugiej strony, wynika to z faktu, iż pierwsze wersje były ubogie i nie mieły zbyt wielu funkcji. Nadal brakuje chociażby Trailing Stopu, a o dodaniu wolumenu w postaci histogramu na wykresie pisałem im ponad rok temu i wprowadzili to dopiero w ostatnich 2 miesiącach.
Jeśli chodzi o jakieś błędy czy awarie to znane mi są raptem 2-3 przypadki, które miały miejsce ale zostały dość szybko skorygowane więc nie jest źle.
Jeśli chodzi o jakieś błędy czy awarie to znane mi są raptem 2-3 przypadki, które miały miejsce ale zostały dość szybko skorygowane więc nie jest źle.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- silveRbull
- Pasjonat
Witam
Czy można doładować konto demo bezpośrednio z platformy? Mam 5000 euro depozytu i nie mogę złożyć nawet najmniejszego zlecenia bo pojawia się komunikat "brak wystarczających środków na koncie"......ha...ha...ha....
Pozdrawiam
Czy można doładować konto demo bezpośrednio z platformy? Mam 5000 euro depozytu i nie mogę złożyć nawet najmniejszego zlecenia bo pojawia się komunikat "brak wystarczających środków na koncie"......ha...ha...ha....
Pozdrawiam
Doładować nie ale możesz założyć nowe. Pewnie wybrałeś jakiś mały lewar stąd taki problem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- ForexTig3r
- Maniak
Ja tam bardzo polecam, wykres jest bardzo dokładny (w przeciwieństwie do MT4) , mocno nad nim pracują - cały czas coś dochodzi.
Dla skalpela na pewno świetnie się sprawdzi, dla nie skalpela również, gdyż dokładniej zająć pozycję, jest więcej TF.
Ostatnio pojawiły się m.in. możliwość określenia, standardowego i globalnego T/P oraz S/L, max. poślizg w otwarciu pozycji, dzienną zmianę kursu w pipsach i %, nie ma problemu z innym czasem brokera, bo można sobie ustawić swoją strefę czasową....
Więcej można poczytać tu http://forex-nawigator.biz/forum/fxpro- ... -1580.html
Jeszcze chyba trochę kuleją narzędzia analityczne i ich ilość, wskaźników, oscylatorów itp. itd. za to sporo....
Wszystkie ustawienia się aktualizują i zapisują w chmurze nie potrzeba zapisywać, choć i ta opcja jest.
Tak swoją drogą jak mam zapamiętane karty nie mam na danej parze walutowej historii transakcji jak otworzę tą samą parę walutową w innej karcie to historia już jest nałożona na wykres, to tak aby się nie nakładało i nie mieszało wszystko, to nie jest jakiś błąd
Dla skalpela na pewno świetnie się sprawdzi, dla nie skalpela również, gdyż dokładniej zająć pozycję, jest więcej TF.
Ostatnio pojawiły się m.in. możliwość określenia, standardowego i globalnego T/P oraz S/L, max. poślizg w otwarciu pozycji, dzienną zmianę kursu w pipsach i %, nie ma problemu z innym czasem brokera, bo można sobie ustawić swoją strefę czasową....
Więcej można poczytać tu http://forex-nawigator.biz/forum/fxpro- ... -1580.html
Jeszcze chyba trochę kuleją narzędzia analityczne i ich ilość, wskaźników, oscylatorów itp. itd. za to sporo....
Wszystkie ustawienia się aktualizują i zapisują w chmurze nie potrzeba zapisywać, choć i ta opcja jest.
Tak swoją drogą jak mam zapamiętane karty nie mam na danej parze walutowej historii transakcji jak otworzę tą samą parę walutową w innej karcie to historia już jest nałożona na wykres, to tak aby się nie nakładało i nie mieszało wszystko, to nie jest jakiś błąd
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- silveRbull
- Pasjonat
Witam
Wykres rzeczywiście jest dokładniejszy niż w MT4. Sama platforma bardzo przyjemna ale jeszcze niedopracowana. U mnie linie wsparcia i oporu wyznaczone np. na parze EUR/USD nakładają się na inne pary. Łatwo więc o pomyłkę.
Pozdrawiam
Wykres rzeczywiście jest dokładniejszy niż w MT4. Sama platforma bardzo przyjemna ale jeszcze niedopracowana. U mnie linie wsparcia i oporu wyznaczone np. na parze EUR/USD nakładają się na inne pary. Łatwo więc o pomyłkę.
Pozdrawiam
- bartek1916
- Pasjonat
Wiadomo cos kiedy zostana wprowadzone lub czy wogole trwaja prace nad?:
1. Trailing Stop
2. Mozliwosc publikacji wynikow np. za pomoca MyFxbook.
1. Trailing Stop
bartek1916 pisze:Wiadomo cos kiedy zostana wprowadzone lub czy wogole trwaja prace nad?:
1. Trailing Stop
Co do 2. to owszem, wiadomo. Jest zapowiedź udostępnienia api umożliwiającego komunikację bezpośrednio z serwerami ctradera. Myfxbook czeka z integracją aż api będzie dostępne. Kiedy? Tego niestety nie wiadomo, osobiście liczę na to że szybko....
- bartek1916
- Pasjonat
Ja tez bo cTrader to naprawde fajna platforma. Jedyny minus to brak TrailingStopa ale to pewnie niebawem. Jakby jeszcze dzialal na serwerach dostawcy, tak jak Saxo/TMS/IDM to by byla znakomicie.
P.S. Prawdopodobnie cTrader zostanie wprowadzony przez kolejnych brokerów tak jak to zrobil TMS. Mowie o brokerach w PL. Info nieoficjalne, ale z dobrego zrodla
P.S. Prawdopodobnie cTrader zostanie wprowadzony przez kolejnych brokerów tak jak to zrobil TMS. Mowie o brokerach w PL. Info nieoficjalne, ale z dobrego zrodla