XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

przem81621
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przem81621 »

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
krystianek84
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: krystianek84 »

Dzien dobry bardzo!!!

To moj 1 post na tym forum.

Wlasnie czekam na haslo i dostep do Xtb w real. no gdy tylko dostane te dane mialem wplacic na konto Xtb 2 000zl. po przeczytaniu kilkadziesiat postow bardzo nabralem wątpliwosci.Jestem kompletnym nowicjuszem.

Co mam zrobic jesli juz podpisalem z nimi umowe ?
jak teraz sie wycofam beda jakies konsekwencje??

bo w sumie po podpisaniu umowy mial byc 1-2 dni telefon do mnie z haselkiem itp. ale jak narazie nic-zadnego telefonu. a minelo 8 dni roboczych.Wiec juz na wstepie miaja minusa.
naleze do ludzi bardzo Cierpliwych ale samo te spuznienie mowi cos o ich kompetencji, nie chce zaczynac inwestwoania w waluty od wyboru najgorszego brokera na rynku??
a widze ze wlasnie wpadlem w takie sidla...

teraz najchetniej bym uciekł do AM ale nic nie wiem o nich.

Co robic?

Pakowac sie do xtb? na szczescie jeszcze kasy im nie wplacilem.
no bo na demo wszystko ladnie pieknie.ehhh...

ziemson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziemson »

Ja zrobilem dokladnie jak Ty. Najpierw podpisalem umowe z XTB, a potem zaczalem sie wczytywac w to forum! Do tej pory nie dostali ode mnie zadnej kasy, bo podobnie jak Ciebie, poprostu mnie olali. Czekalem i czekalem na login i nic. Znalazlem innego brokera.

krystianek84
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: krystianek84 »

ziemson pisze:Ja zrobilem dokladnie jak Ty. Najpierw podpisalem umowe z XTB, a potem zaczalem sie wczytywac w to forum! Do tej pory nie dostali ode mnie zadnej kasy, bo podobnie jak Ciebie, poprostu mnie olali. Czekalem i czekalem na login i nic. Znalazlem innego brokera.
jakies konsekwencje miales?

mysle nad AM? ale jak znow mam czekac na jakies umowy, zmana waluty, mam konto w PLN czy AM ??
chyba jednak oleje Ta firme zwana XTB i zaposnam sie np z AM..??
a ty ziemson gdzie bys poszedl majac 2tys w kieszeni?A gdzie teraz jestes?

djmaro
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: djmaro »

krystianek84 pisze:jakies konsekwencje miales?
Jakie konsekwencje... Czytales ta umowe chociaz?

swintuch
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: swintuch »

Witam wszystkich,

jestem trochę zielony w te sprawy i dopiero zaczynam swoją przygodę z rynkiem forex oraz z oprogramowaniem XTB-Trader. Ale do rzeczy... otóż napisałem strategię w mq4 i teraz chcę aby była ona aktywna przez 24h na dobę oczywiście z wyłączeniem weekendów. Jeżeli XTB-Trader jest uruchomiony to nie ma żadnego problemu, strategia działa prawidłowo, ale czy istnieje możliwość działania strategi przy wyłączonym XTB-Trader? Konkretnie chodzi mi oto, żeby uruchomić strategię na XTB-Trader, wyłączyć go a strategia dalej ma wykonywać swoją "robotę", tak żeby komputer nie był włączony przez 24h.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

swintuch pisze:Witam wszystkich,

jestem trochę zielony w te sprawy i dopiero zaczynam swoją przygodę z rynkiem forex oraz z oprogramowaniem XTB-Trader. Ale do rzeczy... otóż napisałem strategię w mq4 i teraz chcę aby była ona aktywna przez 24h na dobę oczywiście z wyłączeniem weekendów. Jeżeli XTB-Trader jest uruchomiony to nie ma żadnego problemu, strategia działa prawidłowo, ale czy istnieje możliwość działania strategi przy wyłączonym XTB-Trader? Konkretnie chodzi mi oto, żeby uruchomić strategię na XTB-Trader, wyłączyć go a strategia dalej ma wykonywać swoją "robotę", tak żeby komputer nie był włączony przez 24h.
Nie wiem, czy to pomoże, ale pytałem w XTB o trailling stop i odpowiedzieli, że aplikacja musi być włączona. Jeśli wyłączam to trailling stop robi się stałym stop lossem. Może tu jest podobnie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

swintuch pisze:Konkretnie chodzi mi oto, żeby uruchomić strategię na XTB-Trader, wyłączyć go a strategia dalej ma wykonywać swoją "robotę", tak żeby komputer nie był włączony przez 24h.
Nie. MT4 musi być włączony.
By komputer nie był włączony 24h/doba poczytaj o VPS - jest o tym parę wątków na forum.

Z trailing stopem jest identycznie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

swintuch
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: swintuch »

Wielkie dzięki za odpowiedź, rzeczywiście ten VPS to bardzo dobry pomysl.

incubus7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: incubus7 »

większość narzeka, że platforma zamula! to chyba po prostu kwestia szybkiego łącza. na dwóch mega jakie mam w domu ładnie mi śmiga, natomiast u rodziców na 1Mb rzeczywiście się już wkurzałem...

ODPOWIEDZ