XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

A może nie jest tak źle?

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Witam,
testuję różne platformy, bo właśnie zamierzam "przenieść się" z GPW na forex. Pierwszym brokerem, z którym rozmawiałem to
XTB. Mam jeszcze Admiral Markets, IDM oraz Efix. NIestety o XTB
czytałem wiele złego na różnych forach, ale są też tacy, którzy sobie chwalą, jednak w zdecydowanej mniejszości. Ja jednak, patrząc ze swojej strony, jestem pozytywnie zaskoczony XTB. Jeśli chodzi o kontakt z biurem, to po wysłaniu maila najszybiej i najbardziej wyczerpującą odpowiedź otrzymuję z XTB. Inni brokerzy odpisali np raz, a już po drugim (specjalnie zadanym
dość głupim pytaniem), nie odezwali się. Niektórzy nie odpowiedzieli w ogóle na moją korespondencję. "Przyjazność" platformy do analiz i składania zleceń (nie mówię o szybkości)to również plus dla XTB. Wielu skarży się na wysokie speady w XTB. Ostatnio wiele z nich zostało obniżonych i nie są , moim zdaniem, jakoś szczególnie duże. Tym bardziej biorąc pod uwagę choćby to, że transferu kaski nie musze dokonywac za granicę. POnadto zależy mi na tym, żeby to był jednak polski broker. Rozliczenia z US, kontakty (wolę jednak w Polsce niż na innym kontynencie). Dodatkowo musze przyznać, że platforma XTB, jako jedyna pracuje bezproblemowo. Mam łącze z GSM i inne platformy "wieszają się" często. Jeśli zdarzyło się coś takiego w XTB to najwyżej na kilka sekund. NIe wiem, jak to wygląda na koncie real .Martwi mnie natomiast to, co piszecie o "łapaniu stopów" i opóźnianiu realizacji zlecenia. Może jednak coś już w tej sprawie poprawiło sie?

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
elamika
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elamika »

XTB to porazka - przekonasz sie o tym szybciej niz Ci sie wydaje - nie wiem skad tyle pozytywow wynalazles. Ja wole AM ale ostatnio tez nic dobrego nie mozna o nich powiedziec, ale support to maja 10x lepszy od XTB, wiec dziwne ze masz takie pozytywne doswiadczenia z XTB. Zeby nie byly to puste slowa to mam konto zarowno w XTB jak i AM, wiec mam porownanie - na XTB gram tylko na indeksach (bo AM niestety ich nie ma) - reszta AM.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

No właśnie. Też zaciekawiła mnie oferta "admirałów". Jednak znów padadaja oskarżenia o "skubanie" szczególnie przy grze lotami. Ponoc przy mini lub mikro jest ok. Wobec tego mam straszny mętlik, bo juz nie wiem, gdzie nie grają przeciwko klientowi. Mam tez demo IDM, ale sama platforma to dla mnie porażka.
Jełsi chodzi jeszcze o XTB. Ostatnio zauważyłem, że nawet na demo mam wciąż requoty. Czasem 3-4 pod rząd.

Mario90
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mario90 »

Ciekawi mnie jaką kwotą dysponujesz na wirtualnym depozycie... Przed chwilą otwierałem 8 lotów na eur/usd i weszło z placa. Oczywiście na demo.

Awatar użytkownika
elamika
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elamika »

demo, a real to dwie rozne bajki i wyciaganie wnioskow odnosnie realizacji zlecen nie ma najmniejszego sensu. Ja na fx pro na demo 80 lotow z palca wrzucam - sprobuj na realu :)

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Hm, ciekawe. Ja na demo XTB mam 10k i mi często z palca nie wchodzą, tzn wchodzą ale mam rekwoty po drodze.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

robertw7 pisze:Hm, ciekawe. Ja na demo XTB mam 10k i mi często z palca nie wchodzą, tzn wchodzą ale mam rekwoty po drodze.
Sprawdz sobie ping do serwera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:
robertw7 pisze:Hm, ciekawe. Ja na demo XTB mam 10k i mi często z palca nie wchodzą, tzn wchodzą ale mam rekwoty po drodze.
Sprawdz sobie ping do serwera.
Jak sprawdzic ping do konkretnego serwera i ile powinien wynosić (jakis zakres przyzwoitych wyników)?

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Start -> uruchom ->cmd -> ping aders ip serwera.

Im mniejszy tym lepiej.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nievinny pisze:Start -> uruchom ->cmd -> ping aders ip serwera.

Im mniejszy tym lepiej.
Wielkie dzięki.

ODPOWIEDZ