XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Trading.Master
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trading.Master »

jak dla mnie klasyczny bad tick. w takich wypadkach reklamacje powinny być w 100% uznawane, jeżeli nie - jawna manipulacja kursem w celu wycięcia SL.
---------- Listen to the message of the market -------------

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Grzegorz123
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Grzegorz123 »

witam,
przeczytałem opinie o XTB i mam mieszane uczucia, gram u nich na demo i wszystko widzę ze jest OK, poza jakimiś szpilami na złocie,

Czy sytuacja na real jest nadal tak zła? ( spowolnienia itp), może się już poprawili?

jakie konto real polecacie, bo czytając wyniki sondażu innych brokerów to też nie są wcale lepsi...

makks
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makks »

mam rachunek w xtb i jak gram 0,1 lota na EU to jest ok, rekwoty są naprawdę rzadkie ale jak chcesz pograć większym lotem np. już od 0,2 i więcej to co 10 zlecenie wchodzi czysto, najgorzej jest z zamknięciem transakcji i nie ważne czy zyskownej czy stratnej, co doprowadza mnie do frustracji, także nie polecam tego brokera przy większej kasie, przy 0,1 lota można sobie pograć i przyślą ci nawet pita

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Ja myślę, że może warto ich zapytać, albo skonfrontować wersje ich klientów z wersją ich pracowników. Coś w rodzaju chatu? Myślę, że jeśliby użytkownicy chcieli i przedstawiciele XTB chcieli to można by coś takiego zrobić albo na forumowym chacie albo na IRCu.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

makks pisze:jak chcesz pograć większym lotem np. już od 0,2 i więcej to co 10 zlecenie wchodzi czysto
no chyba żartujesz :) oczywiście rekwoty się zdarzają ale na głównych parach bo na tych gram i o tych mogę się wypowiedzieć to tak często nie jest
a używam też jednostki 0.2 i większej i jakoś tak koszmarnie jak to przedstawiłeś to jak dotąd nie było a jestem u nich na live ponad rok.

Tak się zastanawiam a może to też kwestia łącza zapytanie/odpowiedź za długo trwa, nie jestem tu expertem ale tak mi przyszło do głowy może coś w tym jest ?

Awatar użytkownika
vegajk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vegajk »

i tak szukam i analizuje wypowiedzi.... XTB konrta kto?

na czym mi zalezy to na tym zeby depo bylo niskie czyli okolo 2000 rachunek w PLN i rozliczenie z US...
No bo AM rozliczenia nie ma i kombinowac tu nie ma co no bo kasa zacznie wplywac i jak ja sie potem wytlumacze?(gram na gpw real)
Tak wiele nie brakuje zeby uciec od tego XTB ale chyba sie na tym skonczy......tak wszyscy narzekaja ale nic innego nie ma co spelnia warunki...czy jakis broker jeszcze przysyla pit ,ma niskie depo ,MT4 ,dzwignie 1:100 i miniloty ?

:roll:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

vegajk pisze:czy jakis broker jeszcze przysyla pit
Ten warunek spełniają tylko polscy brokerzy (i domy maklerskie), bo jest im to narzucone przez ustawodawcę, więc już krąg poszukiwań ci się zawęża... Ideału nigdy się nie znajdzie choć szukać zawsze można... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
vegajk
Stały bywalec
Stały bywalec

No tak wiem ze szukac mozna i z ideałem ciezko ale te cechy ktore wymienilem mozna przypisac tylko do XTB czy jeszcze jakis broker ma taka oferte?

Bo jesli nie to XTB zostaje moze jak depo bedzie male i loty max 0.5 to moze dadza mi spokoj ...jak zacznie sie dziac cos zlego to wyplace pieniadze...przeciez calych 2 kafli nie strace w minute...doswiadczenia mam z gpw juz a demo xtb to badalem kilka miesiecy.... i wyszlo ze generalnie tu ruchy sa bardziej przewidywalne co mnie skolnilo do przejscia na waluty wlasnie...
no nic w takim razie niedlugo zaczne przygode z xtb ...ciekawe co to bedzie i jak szybko zostane zniechecony ...oby nie :wink:

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Nie no, kolejni co idą do XTB z powodu... PITa ?? Rozliczyć się możesz z KAŻDYM brokerem, niezelżenie z jakiego kraju jest.

Zajmuje to całe ... 4 minuty. A z XTB i tak jedynie co będziesz rozliczał to straty. I nie chodzi tu o wysokość lota. XTB ingeruje w każde konto co ma w miarę regularne zyski.

Ps. Tu link do rozliczenia się z podatku

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=500
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
vegajk
Stały bywalec
Stały bywalec

no demo znam ale zeby az tak...nie do konca ogarniam co tam pisza i jak to dokladnie zrobic tak wiec sprawe chyba pomine...
:roll: :oops:

ODPOWIEDZ