XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Cóż macie taką niechęć do tego brokera (co nie jest moją sprawą), że mój pomysł zaginał w mroku postów. A może warto spróbować? Nie żebym naganiał, ale dzięki temu można skonfrontować wszystko w czasie rzeczywistym i zadać własne pytania i wszystkiego się dowiedzieć :) Cóż, Wasza sprawa...
Trade what you see, NOT what you hear or think

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Wydaje mi sie ze to nie jest niechec do brokera tylko wytlumaczenie dlaczego sie wyzerowalo konto.

Awatar użytkownika
plessok
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: plessok »

chcialbym dorzuci dwa pieprze-to nie chodzi o niechec, tylko o kwestie braku umiejetnosci

taki broker jak XTB,TMS-to dla zwyklych zjadaczy jest wyniszczajacy-poczyniajac od dzwigni i marginesu zamykania pozycji
dla przykladu-XTB-przy zejsciu do 30procent depozytu,zamyka pozycje(zagraniczni daja wiecej-nawet 10/5procent),TMS przy zejsciu do 30-50procentach zaczyna zamykac pozycje dla rachunkow mini,przy direkt moze zejsc nawet do 20procent
dzwignia 1/100-zagraniczni daja 1/200,1/500......

ma to tez swoje plusy,mozna nauczyc sie zarzadzac ryzykiem

najgorsze zalozenie-to kazdy kto uczesniczyc w rynku forex-zaklada ze musi pomnozyc swoj kapital-tutaj jest najwiekszy blad

kolejny blad-znaczna czesc osob nie mial od czynienia kupowanien akcji-zobaczenia jak dzialaja rynki finansowe od kuchni,tylko od razu na gleboka wode w strone instrumentow pochodnych-potem dziwia sie ze sa rekwotowania przy jednym tiku:)

korzystanie z platform wersji demo-najwieksza zguba do prawdziwego sukcesu

kolejna wazna kwestia,nikt w sumie nie traci 100procent kapitalu przy wyzerowaniu konta,bo tak naprawde kupil cos co bylo warte 100razy wiecej,a wiec stracil tylko jeden procent tego co mial na rachunku!!!!

polecam poczytac troche o kontraktach terminowych i opcjach Johna hulla,a dla relaksu opis Nicolasa Darvasa,a potem bawic sie instrumentami pochodnymi

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

vegajk
Podobno efixpolska (GFT) wysyła na życzenie podsumowanie roczne transakcji przeliczone po kursie NBP GRATIS. wystarczy tylko wpisać do PIT-a.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

gucio pisze:tylko wytlumaczenie dlaczego sie wyzerowalo konto.
Nie zawsze broker jest temu winny, ustalmy :)
plessok pisze:kontraktach terminowych i opcjach Johna hulla
Jak najbardziej polecam.

Ale może ktoś by się wypowiedział na temat mojego pomysłu?

Awatar użytkownika
vegajk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vegajk »

No dziekuej za porady i ostrzezenia... no i albo otworze rachunek w XTB albo pojde do zagranicznego brokera i bede ukrywal przychody...

propo tej sprawy ze podobno xtb zamyka pozycje przy 30% depo to rozumiem dla przykladu: jesli kupuje pare depo zabezp okolo 350 zl lot 0.1 dzwignia 1:100 to gdy na tej pozycji bede stratny -250 to ja automatycznie zamkną ? jesli sie myle prosze o sprostowanie

Awatar użytkownika
plessok
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: plessok »

jesli idzie o dzwignie-nie bede sie zglebia sens twojej wypowiedzi co do sprostowania

napisze tylko mechanizm,nie operujac lotami,minilotami-bo w sumie to jest nie potrzebne

zalozmy:
-masz depozyt na kwote 1000zl
-kupiles cos za kwote 400zl(odpowiednik okolo 0.1lota)
-zostalo na rachunku 600zl-ta kwota jest kwota wolna-ona w pierwszej kolejnosci idzie na zaspokojenie wierzycieli-pozniej wkraczas w kwote depozytu faktycznie przeznaczonego na zabezpieczenie transakcji
-zejscie do poziomu 30procent dla depozytu 400zl,skutkuje zamykanie pozycji,czyli najpierw musisz stracisz te 600zl plus 340zl z depozytu
-sumarczynie wybije ci na koncie 60zl,czyli 30 procent z depozytu ze 400zl

tak mniej wiecej dziala mechanizm-troszke to blednie napisales-a moze zle zrozumialem

Dodano po 10 minutach:
Nievinny pisze:Ale może ktoś by się wypowiedział na temat mojego pomysłu?
nie rozumie o jaki pomysl chodzi-moze jasniej-jestem tutaj nowy,co nie znaczy ze nowy w forexie:)
...pieniądze wyrastają na drzewie cierpliwości...

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

To poczytaj temat, 117 strona, wszystko opisane. Proste.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Nievinny pisze:Ja myślę, że może warto ich zapytać, albo skonfrontować wersje ich klientów z wersją ich pracowników. Coś w rodzaju chatu? Myślę, że jeśliby użytkownicy chcieli i przedstawiciele XTB chcieli to można by coś takiego zrobić albo na forumowym chacie albo na IRCu.
Dobry pomysł tylko zastanawiam się na ile taka konfrontacja przedstawi prawdziwe światło.
Na forum jest dużo narzekających a pracownicy xtb prawdopodobnie będą i tak trzymać się swoich wersji.

Ja osobiście póki co jakiś uciążliwych rekwotów nie doświadczam, więc tu z mojej strony narzekań wielkich nie ma.
Jedno co mi się kiedyś nie spodobało to obsługa, doświadczyłem bowiem braku połączenia, dłuższa historia trwało w sumie ponad 14 h od ok 20-ej
przy pierwszym kontakcie sympatycznie ktoś powiedział że sprawdzi, spyta informatyka i zaraz oddzwoni do mnie, mija godzina nie dzwoni, dzwonię ja, ktoś inny odbiera i ku mojemu zdziwieniu wyklucza jakby wersję pierwszego bo informuje mnie że nie wie o co chodzi a na moją informację o sprawie przekazanej do informatyka mówi że ten to będzie dopiero rano i teraz to niemożliwe.

Z innych obserwacji nie podobało mi się to że jedni odbierając telefon w xtb mają zwyczaj się przedstawiać inni nie, a telefonów wtedy wykonałem więcej bo i rano jeszcze, i zamykałem zlecenia w międzyczasie.
Suma sumarów sprawa rano ok 10 zakończyła się sukcesem, pewnie wtedy już był informatyk, wysłali mi program generujący trasę połączenia i po odesłaniu do nich wyniku tego testu zaraz wszystko wróciło do normy, jak dla mnie niepotrzebne było tylko to nocne kręcenie.

Awatar użytkownika
elamika
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elamika »

Panowie najwiekszy problem z XTB jest taki, ze jesli zaczynasz regularnie zarabiac coraz wieksza kase, to nakladaja opoznienia i stad rekwoty i inne utrudnienia, albo wyskakuje okienko "zapytaj". Mysle ze wiele osob podzieli moje zdanie, aczkolwiek podejrzewam ze takich juz w tym watku moze nie byc, bo dawno uciekli od tego brokera.
Naprawde szkoda waszych nerwow i dajcie sobie z xtb spokoj. Coz z tego ze dostaniesz PIT, jak bedziesz rozliczal straty, albo minimalne zyski. Szkoda ze mi tez nie chcialo sie posluchac wczesniej rad krytykujacych tego brokera i "zjedli" moje pierwsze depo. Teraz jestem w AM, tez maja wiele minusow, ale mozna regularnie zarabiac bez szargania nerwow i uwierzcie - w porownaniu do xtb, admiralowie to eldorado :)
Jeszcze mozna pomyslec nad FxPro - mnie kusi zeby u nich sprobowac, bo wiele osob sie dosc pozytywnie o nich wypowiada, ale to w osobnym watku.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2009, 21:30 przez elamika, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ