Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: zakaven »

cajto pisze:
03 lut 2020, 20:40
Jest takie przysłowie: "nie miała baba kłopotu, kupiła se prosię" 8)

Zaangażowani w poszukiwania Mysterious X Tester - grzegrzyw, kudłaty, ninjaproject, krab29, Andreasgp, cajto :shock:

Nie mogłaś Anomalio poprosić o przepis na bigos / bimber / dynamit :roll:
A może ona chłopa dawno nie miała, może chłopa jej trzeba :lol:

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Nie osądzajmy, kto z kim lub bez kogo sypia, bo w tym wątku zakrawać będzie to na grubiaństwo.

Zaś nam, jako mężczyznom, przystoi zachowanie godne dżentelmenów, lub choćby jego próba.

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

cajto pisze:
03 lut 2020, 22:03
Nie osądzajmy, kto z kim lub bez kogo sypia, bo w tym wątku zakrawać będzie to na grubiaństwo.

Zaś nam, jako mężczyznom, przystoi zachowanie godne dżentelmenów, lub choćby jego próba.
Nam tak. A próba aktem żałosnym byłaby.

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Na zakończenie dzisiejszego dnia muzyka dla załogi :564:

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Nie mogę zamieścić pliku audio ze swojego hd? Może ktoś podpowie. Od razu powiem ze nie mogę tego znaleźć na yt. Szkoda ...temat zastępczy ale muzyka równie przednia https://www.youtube.com/watch?v=AJ-SBpPIUeE

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Andreasgp pisze:
03 lut 2020, 20:55
cajto pisze:
03 lut 2020, 20:40
Jest takie przysłowie: "nie miała baba kłopotu, kupiła se prosię" 8)

Zaangażowani w poszukiwania Mysterious X Tester - grzegrzyw, kudłaty, ninjaproject, krab29, Andreasgp, cajto :shock:

Nie mogłaś Anomalio poprosić o przepis na bigos / bimber / dynamit :roll:
W zamian Anomalia zaserwowała "kawał stary jak świat" i teraz już wiem skąd jest powiedzonko :
"Czy wiesz dlaczego Kain zabił Abla ?
- za opowiadanie starych kawałów" :!: :D
Mogłam ale nie potrzebuję bo znam i na bigos i na bimber (bez fuzli) - choć w sumie dynamitu nie robiłam. Jeszcze 8)
Bardzo dziękuję wszystkim zaangażowanym i upraszam się uprzejmej pamięci w kwestii MXT! Wygląda na to, że będzie mi musiała wystarczyć moja własna głowa, tak jak do tej pory. Ta cała technika jest przereklamowana, ot co.

Moja niedoszła, irytująca soja dziś osiągnęłaby tp :evil:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

oj.. to nie miło tak patrzeć na tyle kasy "nie zarobionej"

Ale ale ale powinnas o tym zapomnieć i olać a nie pamiętać pół roku.. czy tam 2 miesiące.. toż to cała wieczność na forexie :P
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

qduaty pisze:
03 lut 2020, 23:59
oj.. to nie miło tak patrzeć na tyle kasy "nie zarobionej"

Ale ale ale powinnas o tym zapomnieć i olać a nie pamiętać pół roku.. czy tam 2 miesiące.. toż to cała wieczność na forexie :P
Nie - nie powinnam!!!
Powinnam właśnie!
Człowiek uczy się na błędach, błędy są kosztowne - to jest błąd! Takich błędów dużo popełniłam - nasermateryzm w ustawianiu pozycji, lub za duża dokładność (przy szerokim spreadzie to zło). I jeszcze mało mądry (imho) banał często powtarzany na forum że forex to nie apteka :roll: Jasne, że nie apteka ale ma swoje reguły w kwestii dokładności, których trzeba przestrzegać by zwiększyć swoje szanse. Tylko tyle i aż tyle.
Popatrz, ile tu błędów do łatwej poprawy! ŁATWEJ - a "kosztowało" kupę kasy (choć nie lubię tak myśleć, brak zysku nie jest stratą przecież) choć tu akurat ciężko mi myśleć inaczej), które pozostało w teorii a nie na koncie.
I jeszcze - tak, fx może być aż tak prosty, czasem mam wrażenie że niepotrzebnie to wszystko tak komplikujemy swoim chciejstwem i życzeniowością i niecierpliwością (to apropos dzisiejszej sytuacji na tej soi).
To żywe przykłady, jak łatwo w lt wpaść w pułapkę - "cena jest daleko, ustawię sobie zlecenie na poziomie xyz i zapominam o sprawie". Ustawiam (ja) tą kreskę (bo ustawiam przesuwając poziomą kreskę na wykresie a nie wpisując konkretną wartość) - dziesiątki pipsów, setki od miejsca w którym jest aktualna cena więc co tam, pięć pipsów w lewo czy w prawo :roll: A potem takie są skutki jak widać - zatem im dłużej patrzę na irytującą soję tym większą mam motywację żeby tak więcej nie zrobić. I pamiętać, żeby tak nie robić :idea:
I jeszcze jedno - to pokazuje, że nie warto łapać samiusieńkich górek i szczytów, no nie warto i już. Jasna sprawa, że przynosi to dużą satysfakcję i jest przyjemne, (oczywiście mówimy o jednej pozycji na instrumencie a nie dziesiątkach z których jedna trafi w punkt) ale takie coś można robić jak się siedzi przy wykresie, a nie w przypadku zleceń oczekujących (oraz tp i sl przy nich), raz ustawionych i odfajkowanych na checkliście, że załatwione.

A jako że mamy siarczysty luty, to z życzeniami dobrego dnia łączę deszczową piosenkę pasującą jak ulał do tej srogiej-srogiej lutowej aury którą za oknem mam(y).
Dobrego dnia, współrejsowicze!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

A mnie właśnie przekonało podejście XABa - czyli zamiast 1 transakcji na 1lot daje 5x 0.2lota co kilka pips.
Wiem wiem - nie gram lt ale w mojej sytuacji kończy sie to zwykle złapaniem 2-3 transakcji i zarobkiem..
Albo złapaniem 5ciu i slem ;)
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Anomalio, mam wrażenie, że to czego potrzebujesz jest w zasięgu ręki. Nie znam gotowego rozwiązania, ale język MQL posiada możliwości zapisu i odczytu plików tekstowych. To tylko kwestia napisania odpowiedniego programiku, który zapisywałby z zadaną częstotliwością potrzebne Ci dane. Mógłby np. zapisywać co minutę saldo rejestru operacyjnego lub zysk/stratę na poszczególnych parach, a Ty później mogłabyś te dane obrabiać. Jedyna niedogodność to, że platforma MT4 musiała by być cały czas włączona. Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł, można by w ten sposób napisać rejestrator spreadu.

ODPOWIEDZ