DayTrading: Czwartek 23.01.2020
Re: DayTrading: Czwartek 23.01.2020
ale po czasie w lewej strony to wszystko proste na tym indexie dolara. Kurcze szkoda ze jak nie bylo prawej strony to sie tak nie dało. Jakis wehikul czasu potrzebny chyba 

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Zamknąłem na niewielkim plusie i tak jest +10% dzisiaj. Jest dobrze. Przerwa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Fanatyk
Dla inteligentnego inteligentaTomasz196407 pisze: ↑23 sty 2020, 17:45Pociągi tu niepotrzebne,
po czasie ale wystarczyło spojrzeć na indeks dolara
a nie patrzeć na woodie i tygodniówki, pisać o korektach

no przeciez o tym pisze.... szkoda ze przed czasem sie nie dalo 

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
-
- Fanatyk
T o m o ż e konkretnie linki
czekam?
czekam?
-
- Fanatyk
kermit jak to było -?
pomoge Ci w odszukaniu ?
2-3 dni wstecz
pomoc?
NIE?
to dalej
pomoge Ci w odszukaniu ?
2-3 dni wstecz
pomoc?
NIE?
to dalej
-
- Fanatyk
wczorajszy post daytrading-sroda-22-01-2020-t31061-240.html#p968426
Jak sie ma Twoja analiza z 31.05.2019 na EURUSD - która dziwnie sie zbiegła z 1,18 jednego kolegi tutejszego
ponizej wykres
https://pl.tradingview.com/chart/EURUSD/mPjvwi5A/
z tym co kpisz ze mnie
prosze oblicz tu rr przy ewentualnym wejsciu
jakie jest tu ryzyko a jaki ewentualny profit
Jednej nocy zrobił taki minus że odechciało mu sie trzymac długo
i dlatego ja mam swoje m15 i H4, H6, co denerwuje niektórych i mi starcza
a co ma interwał i długosc trzymania pozycji do wygenerowanej straty. Minus zrobil bo nie potrafil zarzadzac pozycja i dobrac odpowiedniej wielkosci pozycji do skali ruchu. Wykres moze zaskoczyc tradera tak samo na W1 co na m1 a trader powinien byc na to gotowy.
Czytajac to co piszesz to wychodzi, że im mniejszy interwał tym wieksze zyski. To moze na tickowym wykresie czas zaczac trejdowac i trzymac w sekundach pozycje. I potem sie dziwisz ze ktos to komentuje. Bo jak sie czyta takie bzdury pisane przez doswiadczonego tradera to rece opadaja
Jak sie ma Twoja analiza z 31.05.2019 na EURUSD - która dziwnie sie zbiegła z 1,18 jednego kolegi tutejszego
ponizej wykres
https://pl.tradingview.com/chart/EURUSD/mPjvwi5A/
z tym co kpisz ze mnie
prosze oblicz tu rr przy ewentualnym wejsciu
jakie jest tu ryzyko a jaki ewentualny profit
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Fanatyk
Może dalej bo znikłeś ?
hmmm jeśli chodzi o wycenę Brenta to na investingu mam inną, w tickmillu inną i na mforex inną.Balans pisze: ↑23 sty 2020, 16:34u mnie przejebaneNieśmiertelny Trader pisze: ↑23 sty 2020, 15:52Ciekawe jak tam ropa u niektórych zielonych narciarzach bo coś cisza w temacie a oni już ponad dwa dolce nizej od wejscia![]()
![]()
czekam na zapasy i trochę sobie pluję w brodę że wczoraj tego nie pogasiłem na koniec dnia, bo tak pędzą że nawet jeśli będzie reakcja up to nawet nie ma szans na powrót na dzisiejsze otwarcie.
Swoją drogą kompletnie nie rozumiem czemu tak lecimy, to sprawka Wirusa w chinach ?
Wielu mówi że to powtórka z Września ubiegłego roku, i po części rozumiem bo po Atakach w Arabii również lecieliśmy na pysk, ale właściwie to zlecieliśmy niewiele poniżej poziomów przed atakami i do tego Konflikt z Chinami stał w tamtym czasie pod znakiem zapytania. A teraz? Rozumiem spowolnienie gospodarcze, umowa z chinami lekko rozczarowała no i sprawa Libii która większego wpływu nie wywarła na rynku na pewno dała do myślenia. Z tym że spodziewałbym się jeśli już to duużo mniej gwałtownej reakcji, bo przecież spowolnienia gospodarczego nie wróżą dane z ostatnich dni czy tygodni tylko miesięcy i wszędzie od dawna się o tym trąbiło i nie było gwałtownych reakcji. Jakbyśmy się bujneli teraz lekko w góre po zapasach jakoś by to bardziej pasowałoZ tym że szanse marne, reakcja na prognoze API faktycznie była gwałtowna ale prognoza +1.6m nie była zbyt optymistyczna. Zakładając że historycznie zapasy malały,rosły w zakresie +/- 14m to teorytycznie 55,7% szansy na rozczarowanie rynku, ale to tylko teoria.
W Mforex mam obecnie 60.74 a następny cel 59.40. I to w zasadzie może być ostatnia granica dla L.
-----
Tomasz, daj spokój. Z narcyzem nie pogadasz.
-
- Fanatyk
Czemu? wczoraj urąga nie tylko mnie bo i TobieNieśmiertelny Trader pisze: ↑23 sty 2020, 18:53hmmm jeśli chodzi o wycenę Brenta to na investingu mam inną, w tickmillu inną i na mforex inną.Balans pisze: ↑23 sty 2020, 16:34u mnie przejebaneNieśmiertelny Trader pisze: ↑23 sty 2020, 15:52Ciekawe jak tam ropa u niektórych zielonych narciarzach bo coś cisza w temacie a oni już ponad dwa dolce nizej od wejscia![]()
![]()
czekam na zapasy i trochę sobie pluję w brodę że wczoraj tego nie pogasiłem na koniec dnia, bo tak pędzą że nawet jeśli będzie reakcja up to nawet nie ma szans na powrót na dzisiejsze otwarcie.
Swoją drogą kompletnie nie rozumiem czemu tak lecimy, to sprawka Wirusa w chinach ?
Wielu mówi że to powtórka z Września ubiegłego roku, i po części rozumiem bo po Atakach w Arabii również lecieliśmy na pysk, ale właściwie to zlecieliśmy niewiele poniżej poziomów przed atakami i do tego Konflikt z Chinami stał w tamtym czasie pod znakiem zapytania. A teraz? Rozumiem spowolnienie gospodarcze, umowa z chinami lekko rozczarowała no i sprawa Libii która większego wpływu nie wywarła na rynku na pewno dała do myślenia. Z tym że spodziewałbym się jeśli już to duużo mniej gwałtownej reakcji, bo przecież spowolnienia gospodarczego nie wróżą dane z ostatnich dni czy tygodni tylko miesięcy i wszędzie od dawna się o tym trąbiło i nie było gwałtownych reakcji. Jakbyśmy się bujneli teraz lekko w góre po zapasach jakoś by to bardziej pasowałoZ tym że szanse marne, reakcja na prognoze API faktycznie była gwałtowna ale prognoza +1.6m nie była zbyt optymistyczna. Zakładając że historycznie zapasy malały,rosły w zakresie +/- 14m to teorytycznie 55,7% szansy na rozczarowanie rynku, ale to tylko teoria.
W Mforex mam obecnie 60.74 a następny cel 59.40. I to w zasadzie może być ostatnia granica dla L.
-----
Tomasz, daj spokój. Z narcyzem nie pogadasz.
a sam pisze
że mu urągają -Qduaty - wykresów będzie zdecydowanie mniej. Znudziło mi się podawanie na tacy wszystkiego w zamian za ciągle obrażanie mnie i zaczepianie. Wolę czytac mniej aktywnie DT czyli dział teoretyków. Odpocząłem ostatnio od forum i uznałem że tak jest dla mnie ok. Coś tam wrzucę od czasu do czasu ale napewno nie takie ilości jak wcześniej.
to jak to jest?
ON czy my jemu?
bo nie wiem