EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

bartek1916 pisze:z oferta jak i funkcjonalnoscia dealbooka nie widze nic atrakcyjnego i wyrozniajacego sie od konkurencji
fakt po pierwszym zapoznaniu to nie wiele można powiedzieć nawet o kobiecie. Dla mnie największym plusem przy skalpowaniu np jest przybornik na którym składam zlecenia jednym klikiem a jak go nie potrzebuje to sie chowa jak pasek start w windows'ie. Nie ma takiej drugiej platformy z podobnym udogodnieniem.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Platforma sama w sobie w zasadzie niczym szczególnym nie wyróżnia się, ale też czym ma się wyróżniać :)?
Ważne, że zlecenia wchodzą po kliku i spread jest stały :).

Ja i tak mało co patrzę na DealBook'a, tylko na MT4 (z przyzwyczajenia), a z DB wyciągnąłem sobie okienka zleceń i jak coś widzę na MT4 to klikam Buy albo Sell i to wszystko :).

Przynajmniej dla mnie ważny jest broker i jego jakość usług, a nie soft, bo do każdego można się przyzwyczaić jak nie ma innych możliwości, a tu są :).

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

magictrader. Ty masz w Efix konto mini czy standard? Chodzi mi o to na ile są wiarygodni, żeby wpłacić im 2500USD.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Mam mini, ale są na tyle wiarygodni żeby zakładać standard.
Efix to tylko firma wprowadzająca, oni nawet nie dotykają Twoich pieniędzy. Pomagają wypełniać formularze itp. GFT jest brokerem, a oni są wiarygodni. Są też nadzorowani przez odpowiednik KNF i gwarantują wypłatę środków do iluś tam dziesiątek k USD czy GBP gdyby coś się stało. Tak jak banki i bankowy fundusz gwarancyjny.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Dzięki za pomoc. :D

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

tak zgadzam sie ze naajwazniejszy jest broker a potem platforma. analizy mozna robic na demowkach. na Saxo zlecenia wchodza z palca wiec nie narzekam.

minus jak dla mnie w efixie sa te prrzelewy zagraniczne. choc rozmawiajac z nimi zapewniali ze kasa idzie max 3 dni. jak to wyglada z waszego doswiadczenia? po drugie nie chce mi sie placic prawie 100 zl za kazda wyplate. jednak ciekawie wygladaja te spready. na edku jest 1 pips a max gwarantuja 3 pipsy. oczywiscie pln traktuja jako egzotyk wiec na nich jest inaczej. wiec jak to jest z tymi spreadami? rzeczywiscie sa stabilniejsze? na otwarciu w niedziele tez jest max 3??

jeszcze jedno. nie dosszukalem sie stopow typu bid czy offer. czy stopy zamykaja sie po konkretnych ustawionych poziomach czy zdarzaja sie tez rozjazdy?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Tak, max. 3 pipsy na EU to max. 3 pipsy i ani pipsa więcej (na innych parach też to działa) :).
Niedzielne otwarcie to jest nic, przy ostatniej publikacji FOMC odnośnie stóp procentowych spread na EU wynosił 2 pipsy :) i za to ich bardzo lubię. Wolę dać 25GBP za przelew niż gdyby co news'y miałby mnie broker wyrzucać z rynku bo sobie postanowił rozszerzyć spread do 30 pipsów.

Jest możliwość stopów gwarantowanych, wtedy się coś dopłaca, ale nie wiem ile. Ja ustawiałem zwykłe i nawet na newsach mi zamykało tam gdzie go ustawiłem.

Szczegółowe pytania radzę kierować do GFT, na ich stronie internetowej jest czat i tam służą pomocą, albo do Efixa na Skypie lub telefonicznie (też miła obsługa, raz udało mi się porozmawiać z p. Tomaszem Markiem :wink: ).
Ja używam tylko podstawowych funkcji buy, sell, buy limit, sell limit, buy stop, sell stop i to wszystko co mi jest do szczęścia potrzebne :).

Swoją drogą jest update DealBook'a z 14 stycznia:
http://www.gftforex.com/software/dealbo ... wnload.asp

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

czyli jak widze do dealowania jest ok. u mnie brak tego gwarantowanego spreadu. jedynie pewny jestem zlecen chocby stop - wiem ze mnie nie wywali po jakichs poziomach. musze to przecwiczyc na dealbooku. po za tym wole pocwiczyc platforme aby wiedziec gdzie co i jak aby nie zastanawiac sie na realu

egreg
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: egreg »

Czy ktoś rozumie wszystko co jest podawane w raportach w Dealbooku ?
Ja szczerze mówiąc bardzo niewiele.
Poza tym widzę że GFT nie daje dodatnich swapów , n.p na S USD/NOK jest -0,5 pipsa (na demo) .

Helena
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Helena »

Można mieć jeszcze konto w PLN tak jak kiedyś?

ODPOWIEDZ