Pytanie za ile oni tam weszli, bo z tego co kojarzę są to pozycje na max kilka- kilkadziesiąt milionów czyli nieduże kwoty.Anomalia pisze: ↑28 paź 2019, 12:50Od blisko trzech tygodni, dzięki wrzutce brokera, patrzę z ciekawością na eurosek, którego ani nie gram, ani nie grałam ani grać nie będę![]()
E.SEK
Nieco później pojawiła się druga, odmienna w charakterze i też mi wyskoczyła podczas otwierania platformy.
Dziś wykres wygląda tak jak w załączniku. Abstrahuję oczywiście od podstaw i sensowności pozycji, nie wnikam nawet przez sekundę w to, natomiast bardzo mnie ciekawi co się zadziało/dzieje z tymi bankowymi pozycjami. To pytanie retoryczne zupełnie bo wiedza spoza zakresu, ale cóż zrobić, skoro właśnie te aspekty fx są dla mnie interesujące![]()
DB kreski czerwone, SM granatowe. Poziom wejścia zaznaczony grubszą krechą.
Same pytania retoryczne, jak to działa... Ludzie tacy jak my, praca jak praca, rzemieślnictwo zapewne. Kiedy DB wyszedł z pozycji? Kto i jak zdecydował o tym?
Co innego wymiana waluty z jednej na drugą, wtedy pozycje sięgają często 1-3 miliardów dolarów i jest to po danej cenie, najczęściej zaksięgowane w nocy. Robią to ludzi pracujący na etatach za 3000zł net. Co innego pierwsza wersja czyli pozycje na kilka - kilkadziesiąt milionów zrobione przez traderów którzy mają z tego potężny pieniądz. Ja bym się zbytnio nie przejmował pozycjami banków bo największe transfery to wymiana jednej waluty na drugą po cenach totalnie z dupy i nie mającej związku ze zmianą kierunku czy przewidzenia kierunku. Tyle wiem z doświadczenia