Dużo nauki przede mną

Czaje ziomalaAnomalia pisze: ↑29 paź 2019, 12:12Chorrrrroba, nie o to mi chodzi, ziom![]()
Raczej o waluty "surowcowe" (jw) vs. sam surowiec (choć przykład mój jest nieszczególny w sumie bo ropa to surowcowa klasa sama w sobie). Ty pisałeś o zlocie i AUD, że grasz pod to - dlatego Cię tak męczęChoć złoto to też jakby nie surowiec w sumie
![]()
Ja dostałam 80% tego, czego chciałam od walut, idę do surowców, ogarniam swoją głowę w strategii dalszego grania; stad moje pytania które będą dziwne, częste i ....anomaliowe![]()
Tolmon_Nika pisze: ↑27 paź 2019, 08:59Ps. Στο τέλος όλα θα είναι καλά. Κι αν δεν είναι όλα καλά θα σημαίνει πως το τέλος δεν ήρθε ακόμη….![]()
Fajne to rondoninjaproject pisze: ↑30 paź 2019, 09:53Aż musiałem to z satelity obejrzeć sobie!
Trzeba wpierw zrozimieć kontekst tego, na co się patrzy, czyli lewostronny ruch, i wtedy koncepcja się rozjaśnia!
Hej,Anomalia pisze: ↑29 paź 2019, 12:12
Chorrrrroba, nie o to mi chodzi, ziom![]()
Raczej o waluty "surowcowe" (jw) vs. sam surowiec (choć przykład mój jest nieszczególny w sumie bo ropa to surowcowa klasa sama w sobie). Ty pisałeś o zlocie i AUD, że grasz pod to - dlatego Cię tak męczęChoć złoto to też jakby nie surowiec w sumie
![]()
Ja dostałam 80% tego, czego chciałam od walut, idę do surowców, ogarniam swoją głowę w strategii dalszego grania; stad moje pytania które będą dziwne, częste i ....anomaliowe![]()
Rondo jest logiczne ...i oczywiste dla każdego użytkownika znajdującego się na dowolnym pasie.
Jak przeczytasz cały to dostaniesz medal za dzielnośćCaldeborn pisze: ↑30 paź 2019, 16:33CorDaxEu.pngHej,
Bardzo ciekawy dziennik. Postaram sie go przeczytac w wolnym czasie.
Surowce to ciezki chleb. Moze popatrz na indexy tam wszystko jest duzo prostsze.
Jezeli korelacje istnieja to tylko w naszej wyobrazni. Przez wiele lat Audi byl bratem blizniakiem z SPY, teraz mowi sie o zlocie. CAD to ropa.
Dlaczego CAD mialby cos miec wspolnego z amerykanska czy angielska ropa. Oni maja swoja po $16 i $29. Jak zrobisz overlay CAD i WCS to napewno korelacji tam nie zobaczysz, ja tam nic takiego nie widze.
Do polowy 2014 wszyscy mowili: jak edek dzisiaj do gory to i DAX do gory. Powodzenia
W którym się jest miejscu i w którym chce się być